МВР разкри две показни убийства, дело на една банда

Варненска група убила Борислав Манджуков и сем. Дамянови за по 30 000 евро
Обновена: 25 яну 2015 16:48 | 25 яну 2015 14:10,
89
МВР разкри две показни убийства, дело на една банда
Снимка: БТА

Една и съща организирана престъпна група стои зад убийствата на бизнесмена Борислав Манджуков миналата година и на семейство Дамянови през януари тази година. Това съобщиха на извънреден брифинг заместник-главният прокурор Борислав Сарафов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Бандата е варненска, а неин тартор е Радослав Калчев, по прякор Черния Роди. Той е в чужбина от 11 януари, издирването му продължава. Издирва се и Недялко Цветков-Чубака. Останалите седем членове на групата са задържани.

Още по темата
Това са Николай Тошев по прякор Чирпанския, Галин Мирчев по прякор Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Петър Благоев с прякор Петрето, Христо Георгиев – Тополския и Николай Илиев с прякор Мазния.

„Участници в групата са и неустановени лица, но работата продължава”, обясни Сарафов.

Борислав Манджуков беше застрелян пред дома си на 24 март миналата година. 39-годишният мъж беше варненски бизнесмен, прочул се през 2012 година, когато попадна в ареста след акцията на МВР „Цигараджиите”.

Строителният предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия бяха застреляни в началото на годината в столичния квартал „Витоша”. Още в четвъртък се появи неофициална информация, че убиецът им е задържан.

МВР съобщи, че за физически извършител на убийството на Манджуков е привлечен Галин Мирчев. За негов помагач се смята Николай Тошев, шофирал автомобилът, с който двамата са избягали.

Същите лица са приели за изпълнение и поръчката за убийството на семейство Дамянови, станало тази година в столицата. За убийството на семейство Дамянови са платени 30 000 евро.Приблизително същата сума е платена и за ликвидирането на Борислав Манджуков.

Освен с убийствата варненската банда се е занимавала и с наркоразпространение, контрол върху проституцията и мокри поръчки. Според някои от сведенията групата на Черния Роди рязала уши, чупила пръсти, ръце и крака, извършвала палежи и изнудвания.

Новината за разбиването на групата за убийства дойде след извънредно съвещание в МВР, на което присъства и премиерът Бойко Борисов.

Варненската престъпна група е работила с разкритата наскоро софийска банда за мокри поръчки, стана ясно от думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той обясни, че Мартин Георгиев, сочен за тартор на групировката от София, живее с дъщерята на ръководителя на варненската – Роди Черния.

Операцията по залавянето на варненските бандити е започнала в сряда и е била под ръководството на Апелативната специализирана прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
9
 
33
 
! Отговори
istinata преди 9 години
S boiko mai po dobre a
56
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бах тази група, те 20 човека пък за 30 евро поръчка о.О wtfПоне от МВР да мислят преди да говорят (ГЛУПОСТИ).
55
8
 
36
 
! Отговори
koka преди 9 години
Новината за разбиването на групата за убийства дойде след извънредно съвещание в МВР, на което присъства и премиерът Бойко Борисов.
54
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези са определено някви садисти и не са за съд а директен разстрел от упор !!!
53
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е хубаво че са подгонили бандите с проституция,рекет,убиства,наркотици- винагиса заедно тези неща !!!Може да не хванат точните извършители но поне ще раскрият новите БАНДИТИ !!!Банди има много сигурно са 50-100 но трябва да бъдат под контрол от държавата !!!
52
14
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отново лъжи и манипулации !Не са разкрили нищо , а арестували заподозрени . Когато има присъди ,тогава може да се говори за разкрити убииства. Този цирк ,го помним още от другаря Цветанов. Лекари ,убиици ,дрън ,дрън, разбити човешки съдби ,починали от притеснение, заради лъжите и - ..невинни . такова нещо се камза манипулация. Нещо подобно ,като непрекъснатата манипулация ,че в България влизат бежанци ,а това са незаконно проникнали емигранти ,и фанатици ,под грижливият поглед на МВР.
51
10
 
43
 
! Отговори
пенсионер- преди 9 години
на органите не са ли им направили впечатление превода такива огромни суми на безработни лица .
50
14
 
41
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Гнилите репи от съдебната система ще осъдят ли финансиста,който броил по 30 000 евро?А коя партия стои зад него? Сега поръчителите ще започнат да плачат, че Герб са реваншисти...
49
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vsichki znaem che policiata rabota ne varshi ,strashtni sa samo za obiknovenia chovek ,za oligarhiata i prestapnicite sa nedosegaemi che moje i tiah da gramnat.taka che na tia izobshto ne viarvam .
48
8
 
52
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
А бе от такива да ги разстреелват - полза от тях никаква.
47
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кой предупреди главатаря и той взел, че офейкал. Нещо намирисва.
46
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи е можело МВР да намира убиици и престъпници.
45
16
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на всички от МВР за това!
44
14
 
59
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 9 години
Браво МВР! Цецо се върна на власт и започнаха да хващат убийците, но няма да се учудя ако пак няма достатъчно доказателства, нищо че убийците са посочили къде са скрили оръжието с което са извършили престъпленията! То нали и убиеца на хокеистите пред дискотеката Соло беше направил пълни самопризнания, беше им посочил мястото, където е скрил ножа, при изследването се доказва, че това е ножа с който са убити двамата спортисти и въпреки всичко съда го оправдава, защото нямало достатъчно доказател
43
9
 
34
 
! Отговори
boss преди 9 години
Ами Кирил Крумов Лукаров няма ли го в списъка?
42
8
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те арестуват групата, ама тартора избягал 10 дни по-рано!!!Това ако не е вътрешна информация!!!
41
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе, да! ГРАБ Пикчърс се завърна! Само Цеката се мъкне по Испанско, вместо да е в кадро. Разкрития за седмица поиска другаря Беисов (не е правописна грешка) и ето ти новина! ГОТОВО!!!
40
9
 
51
 
! Отговори
Б.Б. преди 9 години
Ние ги хващаме, те ги пускат.
39
8
 
51
 
! Отговори
42 преди 9 години
Интересно е кои магистрати и политици са обгрижвали въпросната групичка и пакойни бизнесмени.Не се съмнявайте, че и повечето пари са у тях.
38
9
 
62
 
! Отговори
до 31 преди 9 години
Големите престъпници и контрабандисти не влизат в затвора!Така че всичко е ала бала у бегето.