Пипнаха петима за трафик с мигранти, сред тях е и българин

В разбиването на международния канал участва и ДАНС
29 яну 2015 16:22, Анисия Иванова
6
Пипнаха петима за трафик с мигранти, сред тях е и българин
Архив: Булфото

Петима членове на престъпна групировка, между които и българин, са задържани при международна операция „Казабланка“. В акцията са участвали Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), германските правоохранителни органи и Европол, съобщиха от ДАНС.

Петимата задържани са действали на територията на Европа и са се занимавали с превеждане на нелегални имигранти в ЕС, търговия с неистински документи, фалшиви парични знаци и наркотици. В България е задържан един от членовете.

Разследването на престъпната дейност на групата, пребиваваща в Саксония, е започнато от германските власти през март 2014 г. по данни за влизане на нелегални имигранти предимно на територията на Германия.

При извършените претърсвания на 15 адреса са открити и иззети подправени документи за пътуване, пистолет и муниции, метамфетамини, мобилни телефони, SIM карти, компютърни конфигурации, банкови извлечения и 20 000 евро в брой.

Членовете на групата са взимали по 2000 евро за неистински документи и по 3500 евро за фалшиви визи, които биха улеснили влизането на мигрантите в ЕС.

Съществуват подозрения, че престъпната група е организирала трафик на хора през два канала – през сухопътната граница от Турция в България и със самолет директно от Турция в Германия.

За "услугата” нелегалните мигранти са плащали допълнително 7000-8000 евро.

В проведените в рамките на операцията едновременни действия на територията на Германия и на България са участвали общо над 250 служители на правоохранителните органи, включително и специални полицейски подразделения.

В деня на операцията Европол е разположила свой мобилен офис в Германия за оказване на помощ чрез извършване на разузнавателен анализ на място и е осъществявала аналитична подкрепа и непрекъсната обмяна на данни с българските и германските служби, уточняват от ДАНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
boss преди 9 години
Българинът се казва Кирил Крумов Лукаров и взима 2000 за фалшифи л.к. и с.у. на мпс в Италия обаче по точно Милано всяка събота до бар Fantasy
4
1
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Като теб ли бе третия пол
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
setili sa te koga , kolko narod sa minali
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми казвайте че Европол не знае за Сърбите в Германия с Български лични карти
1
0
 
3
 
! Отговори
TOP SECRET преди 9 години
Тоя трафик на Хора го има 30 години , освен това Университетите в Германия са се превърнали в Схеми за легализиране на хора извън Европейския Съюз да но Германиия си мълчи а Ангела Меркел никога няма да сподели за нищо на Света , тук може да си представите какви хора са влезли в Германия през този Канал