Смела баба Данче изпързаля ало-измамници

Тя е баба на съпругата на правосъдния министър Христо Иванов
1 апр 2015 20:03,
47
Смела баба Данче изпързаля ало-измамници
Снимка: Gettyimages

Бабата на съпругата на правосъдния министър Христо Иванов устроила капан на телефонни измамници, които се опитали да я ужилят с 2000 лв, пише в. "Труд".

Йорданка Коева е на 82 години и живее в Горна Оряховица. Във вторник мошеници се опитали да я омаят, но тя веднага усетила готвената измама и реагирала хладнокръвно.

В злополучния ден непознат мъж се обадил на домашния телефон на възрастната жена и се представил за неин внук, който бил в чужбина.

Измамникът й казал, че й изпраща колет с пари, но за да го получи трябва да брои сумата от 2000 лв. Баба Йорданка обаче не се вързала на познатата схема "пари срещу колет", защото има внучка, която носи нейното име и е омъжена за министъра на правосъдието.

Така тя решила да разиграе театър на мошениците. Обещала, че ще събере нужната сума и ще я предаде в сряда сутринта. Уговорката била в уречения час да излезе пред дома си и да даде банкнотите на "куриера".

Йорданка се подготвила добре. Изрязала от вестници фалшиви банкноти и ги надиплила като пачка.

След това алармирала местните криминалисти, които незабавно организирали акция и завардили района. На 1 април сутринта, пред кооперацията се появил 23-годишният криминално проявен за кражби участник в престъпната схема.

"Мулето", което трябвало да вземе сумата бил Мартин Картофа. Вместо бабата обаче той бил обграден от полицаи. Като съзрял ченгетата, Картофа побягнал, а униформените стреляли във въздуха.

Заформила се гонка, а докато се опитвал да се изплъзне от преследвачите, мошеникът паднал в канавка и си разбил устата. След минути бил заловен, окован с белезници и отведен в ареста.

При задържането му бил иззет и колетът, който трябвало да предаде на възрастната жена срещу парите. Това бил пакет с размери 20 см/20 см и целият увързан с тиксо.

До обяд кутията не бе отворена, защото е предадена за експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Бабанка преди 9 години
Такъв да го хванеш и бой до мускулна умора
37
0
 
3
 
! Отговори
Христо Иваноф преди 9 години
Кой изяде вафлите от кутията ?
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, ако не беше роднина на министъра полицаите нямаше да се размърдат, ама този поне щеше да си остане с изрезките, така че браво на бабата за свежата идея!
35
0
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До Анонименнай-ме кефи - дето паднал и си разбил устата - браво на милиционерите - евала така се действа пичове!Е нямна да напичат "и при залавянето полицаите му избиха 2 зъба, за да мине поне с нещо че така и така че го пуснат" не е политически коректно някак. :) Всъщност както писа един колега по-долу аз съм за такива и повече пъти да падат в канавки. Двете вежди, носа и няколко пръста минимум.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със сълзи се смях! Браво, бабо! Така се прави!
33
1
 
2
 
! Отговори
опа преди 9 години
Сега отварят колета, вътре 10000лв :D Дали ще го пуснат
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най-ме кефи - дето паднал и си разбил устата - браво на милиционерите - евала така се действа пичове!
31
1
 
20
 
! Отговори
Коп преди 9 години
Падна той... Добре, че нямаше някой мост наблизо, докато го гонехме. Тогава да видите как щеше сам да се прехвърли през перилата и да си строши врата...
30
3
 
23
 
! Отговори
Хи-хи-хи... преди 9 години
Как пък го измислиха: "паднал в канафка и си разбил устата".И колко пъти точно падна? Падне, стане... падне, стане... едно 5-6 пъти поне, а?
29
7
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
пак хубаво че не се е самоубил по време на бягството
28
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, че баба Данче се е оказала баба на когото трябва... Защото мен ТРИ път име обираха за месец и никой не си мръдна пръста! А и нямах тоя късмет крадецът да се подхлъзне на бананова ***, примерно, да си разбие носа, та да има някакъв шанс да го хванат.
27
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Развеселих се на 1 април... Ченгетата организирали АКЦИЯ и ЗАВАРДИЛИ района. Появил се ЕДИН криминален елемент, започнала ГОНКА из завардения район. Как ли щеше да завърши организираната АКЦИЯ, ако криминалният не се беше подхлъзнал и паднал в канавката?... Е, похвално е все пак, че като паднал в канавката ,ЗА МИНУТИ бил заловен.
26
1
 
40
 
! Отговори
Свидетелка преди 9 години
82-годишните жени са по-смели от нас, по-младите. Майка ми също съдейства за хващането на телефонни измамници. При нея даже беше по-зрелищно, защото ги разиграва четири часа! Евала на хладнокръвието и на двете! Лошото е, че ние помагаме на полицията да си свърши работата, а те ги пускат. И само си играем на "хвани ме - пусни ме". Не съм сигурна, че ако има следващ път, майка ми ще се чувства мотивирана да участва отново.
25
0
 
15
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Картоф, ти ли си бе, ей, пак се издъни.
24
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама не така бе хора.После е трябвало да побегне и пак да се спъне и да си разбие носа.После пак да се надигне и да се подхлъзне и да си разбие лявата вежда.И таман да стане , ама защото е било хлъзгаво пак се подхлъзнал и да си разбие дясната.А бе трябвало повече да го гонят по хлъзгав терен.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOZI SEGA SHTE GI SADI ZASHTOTO SI ERAZBIL USTATA-ZA SPRAVKA DPC I HELZINSKI KOMITET
22
4
 
22
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Точно така е, ако не си роднина на някой си с власт, полицаите ще започнат да те разубеждават или размотават, за да не им създаваш работа.
21
3
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
И Ицето ще ни изпързаля.
20
1
 
19
 
! Отговори
Mustela преди 9 години
Само така, много добре е станало,че си е разбил мръсната лъжлива уста...но и много много бой заслужават тия
19
8
 
1
 
! Отговори
finlandski lihvar преди 9 години
tova e laja.