Запалиха имот на зам.-директор на горското във Велико Търново

Подозират отмъщение заради проверките срещу незаконната сеч
Обновена: 17 апр 2015 17:15 | 17 апр 2015 16:11, Красимир Ангелов
4
Запалиха имот на зам.-директор на горското във Велико Търново
Снимка: Булфото, архив

Пожар изпепели къща на заместник-директора на Регионалната дирекция по горите във Велико Търново, съобщиха от ръководството на институцията на специална пресконференция.

Пострадали от огнената стихия са къща и стопанска постройка в севлиевското село Селище. Имотът е семейна собственост на инж. Зорка Иванова, която е заместник- директор по контрол и опазване на горските територии във Велико Търново.

Преди 2 седмици масивната тухлена къща е открита изпепелена в планинското селище, като от нея е останало единствено бетонно стълбище. Миналата нощ пък, около 22.30 ч., е получен сигнал за пожар, обхванал стопанската постройка в близост до изпепеления имот.

"От пожарникари разбрах, че първият оглед на мястото е показал, че става дума за умишлен палеж", обясни Иванова и посочи, че изчаква резултатите от работа на компетентните органи. Преди инцидента тя е получавала и други заплахи спрямо нея заради работата й.

От ръководството на институцията подозират, че имотът е изпепелен нарочно, тъй като инж. Иванова се занимава основно с опазване и контрол на горските територии във Великотърновска и Габровска области. 

"През последните месеци засилихме неимоверно проверките, свързани със сечта, износа и транспорта на дървесината. Установихме голямо количество подправени превозни билети. Само за първите три месеца на тази година сме съставили 199 акта. Явно по някакъв начин сме накърнили интереси на ползватели”, изрази мнение и Директорът на РДГ във Велико Търново инж. Николай Николов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
15
 
! Отговори
художника преди 9 години
Когато си на рискова работа, застраховаш всичко ценно и си вършиш работата спокойно. Който иска да пали, застрахователите ще си го издирят, щото имат сметка да си върнат парите.Полицията няма нищо да направи!!!
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дървената мафия е пазена от ДПС! Затова си позволява такива волности! А си тръгнал срещу нея патиш!
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
горската мафия не спи.Пресекоха им крадливите ръце и те започнаха да отмъщават.Преди години инсценираха дело с/у кмет ,който се опитваше да спре незаконната сеч.Разкарваха го години наред по съдилищата,накрая се оказа невинен,но отдавна му беше минал мандата.Принуди се да отиде да живее на другия край на БГ