Фамилни войни: Бой с камъни и буркани в Самоков

Служители от три полицейски управления овладели мелето
20 апр 2015 16:18,
63
Фамилни войни: Бой с камъни и буркани в Самоков
Снимка: Reuters, архив

Полицията осуети сблъсък между представителите на враждуващи фамилии в Самоков, съобщиха от МВР-София.

Вчера около 16.50 часа в полицията в Самоков постъпил сигнал за възникнал конфликт на територията на "Седми квартал". Пристигналите на място полицейски служители установили сблъсък между членовете на две враждуващи фамилии, при който двете групи се замеряли яростно с камъни, стъклени бутилки и буркани.

Служители от три районни управления били повикани на място и бързо овладели ситуацията.

Изяснено било, че повод за възникналата саморазправа е станал пореден словесен конфликт между представителите на враждуващите фамилии, между които от дълго време тлеела непримирима вражда.

При опита си да разтърват опонентите, униформен служител от автопатрула е бил ударен с рикоширала тухла по рамото, като впоследствие един от инициаторите на побоя - криминално проявен и осъждан, е отправял към него закани и заплахи за живота му.

Пострадали са и двама от участниците в сбиването, настанени в болница, без опасност за живота. В хода на проведеното разследване са установени всички участници в конфликта, като с полицейска заповед за 24 часа са задържани петимата инициатори на мелето.

Действията по разследването продължават под наблюдението на районна прокуратура - Самоков. С оглед недопускане на повторен сблъсък и гарантиране на обществения ред засиленото полицейско присъствие в квартала продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
37
 
! Отговори
Хубава преди 8 години
работа ама ...
36
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега са овладели конфликта ама след 10 години ще им е трудно когато станат двойно повече.
35
0
 
43
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 8 години
в Самоков има ли българи ?
34
1
 
71
 
! Отговори
Керемидата преди 8 години
Ха ха ха-рикоширала тухла....Това само журналист може да го измисли...просто,просто та дрънка :)))
33
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости,като си нямат пари за топки затова играят волейбол с бурканите/от ром,лидери/
32
1
 
91
 
! Отговори
Ко?Не! преди 8 години
Ах, как обичам израза "Враждуващи фамилии". Направо ме извисява. Чувствам се като наблюдател на драмата на Монтеки и Капулети. Има нещо Венецианско, си казвам. След това дочитам статията и се оказва, че Самоковски *** са се замеряли с буркани. И си викам: ех, Шекспире, Шекспире... къде си ти, къде сме ний. Бало си мамата.
31
0
 
65
 
! Отговори
Едно ченге преди 8 години
Да не ви плаша, но сега е добре, след около пет години ще стане страшно. За толкова години "реформи" съвсем съсипаха полицията, но за това са виновни както политиците, така и обикновенният човек, защото истината е, че българите не искаме ред в собствената си държава. Другото е, че и най - добрата полиция в света не може да ти гарантира сигурност, ако не можеш да се пазиш сам и с оръжие в ръка, справка САЩ.
30
0
 
84
 
! Отговори
Суека преди 8 години
Интеграция ли !?!?!? Каква интеграция с такива животни ... шут отзад и да отиват на Антарктида да пасат лед !
29
1
 
60
 
! Отговори
az tam преди 8 години
До изборите и 1000 човека да избият, все ще ги коткат ...
28
0
 
74
 
! Отговори
Анти преди 8 години
Що не ги оставихте да се изпотрепят тия? Колкото повече паднат в боя - толкова по-добре за България. Даже трябва съзнателно да ги насъскваме едни срещу други. Така ще намалеят физически, защото ще са се избили взаимно. После само статистиката ще отчете загубите на един или друг клан. Така за няколко години ще се избавим (по-точно ще ни избавят сами) от присъствието им. Колкото повече и по-здраво се бият, толкова по-добре за България.
27
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а защо им е трябвало да се намесват (на полицията), да се изпотрепят на спокойствие и проблема ще се реши :)
26
1
 
54
 
! Отговори
az tam преди 8 години
Щото не пише (заровили сме си главите в пясъка) да ви кажа - познавам ги тия хора. Единият е преподавател в университета, другият е строителен предприемач. Добри, улегнали хора, плащат си тока, не си продават децата...
25
0
 
54
 
! Отговори
Вещ преди 8 години
Снимали са "Бързи и яростни 8" в Самоков.
24
1
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...сблъсък между членовете на две враждуващи фамилии..."*** фамилии - толкова ли е трудно да го напишете, каква е тая"секретност" ?
23
0
 
68
 
! Отговори
?!? преди 8 години
От БХК веднага да повдигнат обвинение на полицаите за незачитане и поттискане на особеностите и културните интереси на малцинствата.
22
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да позная ли от кой етнос са? Или няма нужда?
21
0
 
59
 
! Отговори
До 29 преди 8 години
Лилав бре лилав... Мда!!!!
20
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следващият път полицаите вместо да се намесват да им раздадат допълнително по едно буре с алкохол и допълнителни ножове и брадви! След това могат просто да стоят отстрани и да водят статистика. Ако искат могат дори и залагания да си организират. Накрая оцелелите, ако има такива са арестуват и с това драмата приключва, бързо и евтино.
19
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
еее *** държава, тук се влиза със специалните части с гумени патрони- безплатна тренировка- минимални щети- респект в службите.а сега какво разбираме - поредни държавни пари за хрантулниците дето не плащат грам данък.
18
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след , като Хитлер неможа да се справи с тях ,камо ли един пожарникар