Микробус с бежанци катастрофира, изловиха ги

Трима афганистанци са в болница след инцидента
17
Микробус с бежанци катастрофира, изловиха ги
Снимка: Булфото, архив

Полицаи задържаха нелегални имигранти след катастрофа на микробус край Стара Загора, съобщават от МВР.

Произшествието станало вчера на автомагистралата "Тракия", в посока от Чирпан за София. Микробусът, с който са пътували чужденците, е с хасковска регистрация.

Заради движение с несъобразена скорост водачът спукал гума, загубил контрол над автомобила и той се ударил странично в разделителна мантинела на магистралата.

При удара трима от пътуващите са пострадали. Те са настанени за лечение в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора. И тримата са без документи и по техните думи са афганистанци.

Останалите пътници в микробуса първоначално избягали. Впоследствие, след акция по издирването им на районното управление "Полиция" в Чирпан, са открити и задържани.

В групата имало двама иракски, трима сирийски и деветима афганистански граждани. Те са задържани за срок от 24 часа. Продължава издирването на водача на автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Диана Димова преди 8 години
Статията ви е некоректна - двама от пострадалите са сирийски граждани, а третият е от Ирак. Моял бъдете задълбочени, когато отразявате темата с бежанците и не подвеждайте. И фокусирайте вниманието около стотиците българи, които изкарват пари на гърба на страданието на тези хора, бягащи от войните в Близкия изток. Наше задължение е да им покажем съпричастност!!!!!!!!
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо мнооого взехте да изопачавате-тези не са бежанци, тези са ИМИГРАНТИ!
11
1
 
1
 
! Отговори
вихър 55 преди 9 години
Узаконете охраната на границата от мобилни групи съставени от все още живи бивши граничари по старите ,,правила,,.В редиците на тези доброволци има още живи офицери граничари.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надявам се, че след като са ги изловили, са ги и погребали.
9
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 9 години
Днес бях по "Пиротска" и "Цар Симеон".ВСЕ ЕДНО СИ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК!!!!
8
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 9 години
КОЙ ще плаща сметката в болницата????НИЕ ВСИЧКИТЕ!!!!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да се спре с невярното представяне на тези пришълци. Вече се вижда, че това не са бежанци, а предмет на човешки трафик. Обещава им се небивал райски живот, че в Европа само тах чакат, вземат им парите и вот тебя "бежанци". Няма съмнение, че има организирани канали с "изпращачи" и "посрещачи". Печалбите на организаторите са фантастични.
6
0
 
13
 
! Отговори
meri-lin преди 9 години
Абе защо ги хващате? Помогнете им да си оправят возилото и ги пускайте да си ходят в Западна Европа.(закъдето и са тръгнали).Сега ще трябва да си ги настаняваме и да си ги отглеждаме ние.
5
3
 
8
 
! Отговори
муспи преди 9 години
ЕС е похвалило българските власти че си изпълняват задълженията да не допускат бежанци да бягат от България.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно са си пътували,като редовни пътници по седалките,но защо "без документи".Как са преминали границата?Ние,въпреки,че сме част от евросъюза,също носим и представяме при поискване лична карта.
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бежанците - в "средата" на БГ-то (Ст. Загора)?!А КОЙ ги е пуснал да "влязат"? - Граница, митници, полиция, депутати, съдии?Аз (и Вие) плащам (е) за "правителство", "граница", "полиция", "депутати", "армия" - за защита и спокойствие!!!А "кво"става???
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво , малко са ощщееееееееее носете такива давидите един ден как ще ни огтрежат гърлата
1
0
 
21
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Иракски, Авганистански граждани - Всичките терористи!