Пипнаха злато и монети на Капитан Андреево

Контрабандата е на стойност 19 468 лева
4 май 2015 15:37, Анисия Иванова
5
Пипнаха злато и монети на Капитан Андреево
Задържаното злато на МП "Капитан Андреево". Снимка Агенция "Митници"

Митничари задържаха 374 грама златни бижута и монети на Митническия пункт Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

Според направената от вещо лице експертиза накитите са от 14-каратово злато. Открити са и 10 златни монети от 22-каратово злато. Общото тегло на откритите бижута и монети е 374.09 грама, а стойността им е 19 468 лева.

Ценностите са били пренасяни от пътничка в лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата, управлявана от български гражданин, пътували още трима души.

Пътниците не са декларирали, че пренасят ценности, но превозното средство е селектирано от митничарите за проверка по метода "анализ на риска". При извършената проверка в личния багаж на 50-годишна дама от Нова Загора митническият служител открива найлонови пликове с общо 20 бижута, сред които гривни, колиета, обеци и монетите.

Контрабандното злато е задържано. На собственичката му е съставен акт за нарушение на Валутния закон и ще й бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
6
 
! Отговори
лондон преди 8 години
Поредна идиотщината останала от соца .Аз нося диамантени бижута за 100000 лева, ще ме изкарат престъпник ако се върна в България на почивка.
4
1
 
8
 
! Отговори
ОТ ЮАР преди 8 години
Тия *** митничарите, както и т.нар. Валутен Закон са идиотизми от времето на соца. Откъде накъде ще глобяват човек, че си е купил злато и си го носи. Митничарите пускат големите бандити с далавери за милиони и искат сега да им ръкопляскаме, за това, че глобили най-вероятно обикновен човек като нас. Хрантутници и лентяи са митничарите, милиционерите, агентурата на ДАНС, *** в армията. ***, които тормозят нормалните хора и покровителстват бандитите!
3
0
 
1
 
! Отговори
бургазлия преди 8 години
А сега де от ден до пладне .Всяко чудо до дни .Докато изкочи нещо по интересно и това ще се забрави за кво става въпрос и за анализ на риска.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хванали някаква си баламурничка с бижута в колата за 20 хил. лв., пък не виждат натъпканите ТИР-ове с контрабандни стоки за милиони?
1
2
 
4
 
! Отговори
пипанчев преди 8 години
Значи можело а ? Разработихте се нещо , май глад мори добитака :D