Прикрива ли се истината за смъртта на моторист?

Близките му смятат, че е блъснат от автобус на градския транспорт
5 май 2015 10:22,
25
Прикрива ли се истината за смъртта на моторист?
Снимка: Reuters, архив

26-годишният Георги Антов загива при тежка катастрофа с мотор в Пловдив преди седмица. От тогава до днес свидетелите на пътния инцидент не са разпитани от полицията, твърдят самите те пред Нова телевизия. А близките на загиналото момче правят собствено разследване за смъртта му.

Заключението на униформените е, че мотористът е загинал заради несъобразена скорост. Близките на жертвата обаче намират улики, които според тях доказват, че моторът е паднал, след като е бил засечен от автобус на градския транспорт.

26-годишният Георги решава да вземе мотора на приятеля си Стефан, за да направи кръгче на булевард "Кукленско шосе" в Пловдив. Обиколката обаче е фатална.

"Обърнах се към платното и тогава видях мотора, че е във въздуха. Първи стигнах до него. Плюеше кръв, беше с каска, чувах че се дави, много тежко дишаше", разказва Стефан Иванов, очевидец на инцидента.

Георги издъхва в линейката в ръцете на най-добрия си приятел. Версията на полицията е, че катастрофата е предизвикана от несъобразена скорост и загуба на контрол над превозното средство. Това твърди пред бащата на загиналото момче и дознателят по случая.

"Разследването до този момент не е започнало поради нехайството на човека, който го води. Още в деня на събитието той ми каза да не търся под вола теле, защото във всички такива случаи са виновни мотористите и никой друг, а хората си мислят, че те са невинни и за него случаят беше приключен", каза Румен Антов – баща на загиналия Георги.

Близките на момчето обаче не вярват на казаното и сами тръгват да сглобяват парчетата от пъзела - преглеждат записите от охранителните камери, откриват спирачен път и намират парчета от мотора - 50 метра преди мястото на инцидента. Това потвърждава версията, че Георги е бил ударен от превозно средство, преди да падне на пътното платно.

Близките откриват и шофьора на автобуса, който три пъти разказва различни версии за нощта на инцидента. Той самият не е направил и последния курс за деня. Има и заличени следи от удар по чисто новия автобус. Приятелите на жертвата твърдят, че седмица след трагедията нито един свидетел не е разпитан по случая. Разпитите започват, когато уведомяват за бездействието Окръжната прокуратура в Пловдив.

"По този случай е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, по което се извършва активно разследване. След получаване на сигнал от близките на пострадалия, в които се изнасят твърдения за факти около катастрофата, наблюдаващият прокурор е разпоредил незабавно предприемане на разследване по тези факти, което вече е в ход", обясни Галина Андреева, говорител на Окръжната прокуратура-Пловдив.

"Шокирани сме още и ако има виновен за случилото се, искаме органите на реда да си свършат работата както трябва, защото това не трябва да бъде практика, и виновни не трябва да остават безнаказани", казва Боряна Димитрова, приятелка на жертвата.

"Ние му дължим да се изяснят нещата по този случай, а не така да се приключи и това да остане в миналото", казва Милен Борисов, приятел на загиналия моторист.

Близките на Георги палят свещи и поставят цветя на лобното място на момчето и се надяват истината за смъртта му да излезе на бял свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПакоНе е виновен, моториста. Като не знаеш поне не коментирай.
19
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Този случай е поредното доказателство, че КАТ трябва да се закрие като вредна структура, увеличаваща броя на произшествията. Ако КАТ си гледаше работата, шофьорите, вкл. и мотористите, щяха да си карат с разрешената скорост, колкото и безумно ниска да е тя, а шофьорите на автобуси щяха да започнат да спазват правилата.
18
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Първо, за да не забравя - несъобразена скорост реално няма, защото никога не можеше да определиш с каква скорост шофираш - с съобразена или с несъобразена. Чак когато стане произшествие, КАТ веднага ти лепват, че си карал с несъобразена скорост.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много лесно можеше да се разбере всичко ако мотористът имаше монтирана камера на мотора Щеше да се прегледа записа и това е Затова е хубаво всеки водач да си монтира видеорегистратор Снима всичко по време на движение и в такава ситуация помага много
16
0
 
15
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
До BubblesС рейс много лесно засичат независимо с кола или мотор си. Някои тръгват да се изнасят или да се престрояват и хич не им дреме, че си до тях. Нали той е по-голям и масивен, дреме му. А съм виждал на магистрала да карам с максималната скорост (130-140 км/ч) и зад мен рейс да ми светка къси-дълги, защото му преча на полета.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 15Да жив съм единствено благодарение на реакцията ми и, че бях с мотор, а не с кола, защото рейсът икочи в насрещното в завой. Ако бях с кола нямаше да има от къде да мина и щяхме да се ударим челно. При разминаването ме закачи, метна ме в мантинелата, тя обратно в автобуса и накрая в дерето. Ограничението на този завой е 20 км/ч, но експертизите "доказаха" че автобусът е можел да земе завоя и с 80!!! Аз след това пробвах с кола ина 50 вече ме изхвърляше. Стана на моста нна Ропотамо.
14
2
 
25
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
До ...(15)Прав си не може да се слагат всички под общ знаменател, ама масата са такива и това е кофти.Познавам сумати мотористи, над 90% от тях са от тия донори, вече отдавна не броя колко от тях умират годишно, обаче лафа им е все един същ "АААААААА НА МОТОР СЕ ЧУВСТВАМ ЖИИИИИВ!" и кара с 200 примерно, някои ги гледам и прави стоят върху моторите и каквили не маймунджилъци правят карайки. Такива избощо трябва да се спират от движение, но полицията я няма!
13
3
 
17
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Но си жив, нали? Аз не съм моторист, но ми изглежда невъзможно да се убиеш с мотор в града, ако караш в рамките на ограничението и някой не те прегази? Ако те прегазят, естествено, би било очевидно.
12
4
 
22
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
Каква истина да се прикрива?Как рейс засича мотор?Рейса се движи бавно, мотора ако се движи с нормална скорост водача ще има време за реакция.Не става така, карат като бесни, виждам ги и тука по булеварда дето ми е под балкона и навсякъде. После като се размаже някъде, "Ама защо се размазал?". Ми ще се размаже щото няма акъл за пет пари. И наистина това ужасно бръмчене дето проглушава ушите на всички трябва да е наказауемо, децата се плашат, много хора изпадат в стрес, нормално ли е това?
11
5
 
23
 
! Отговори
... преди 8 години
Не слагайте всички мотористи по един знаменател. Аз също карам мотор от доста години. Разбира се, падал съм, но едва ли има някой, който да не е. Карам разумно, спазвам ограниченията. НЕ ФОРСИРАМ. Не може заради една часто от мотористите да се заклеймяват всички. Лека му пръст на момчето. Ако той е виновен добре, но аконаистина се опитва да се покрие случая? Мен ме е бъскал автобус. Шофьорът не спря, а когато го намерига след 4 ДНИ, автобусът вече беше пребоядисан!!! А не ме бил видял!
10
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Автобус от градският транспорт не може да засече никого, по простата причина, че автобусът е ВИНАГИ с предимство.Четете ги тия закони бре!!!Основанията за това са много но ще ви изброя най-важните:1.В автобус от градският транспорт се очаква да се намират голям брой пътници и техният живот и сигурност е пред този на намиращите с по-малките превозни средства, тъй като в по-малките МПС има по-малко хора2.Автобусите се много по-инертни от останалите МПС - тръгване, спиране и маневриранеУспех
9
1
 
21
 
! Отговори
! преди 8 години
Има 2 типа мотористи - стари и бързи
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета коментарите и разбирам, че народът ни напълно си заслужава съдбата.
7
1
 
13
 
! Отговори
ей мек преди 8 години
Сидни дано някоя акула да ти изяде ръцете , да не пишеш вече коментари!!!
6
7
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
семейството му можеше да даде органите му на някои нуждаещи се хора
5
6
 
4
 
! Отговори
az преди 8 години
До Пакоshte pomolq hora s 1 mozuchna kletka da ne pishat komentari, mersi mn si typ Pako
4
8
 
8
 
! Отговори
Камелия преди 8 години
До ПакоА Вие там ли бяхте?! Голям съдник се извъдихте...
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и все пак, ако е карал прекалено бързо, дори и да е бил засечен, пак причината е неъсобразена скорост и вината е негова. С 200 км/ч минаваш 3 светофара за 0 време, как да реагират останалите, докато те видят и вече си подминал
2
5
 
29
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Грам не ги съжалявам.От 5 години насам е невъзможно през деня като се отопли!!По цял ден форсиране, децата в детските колички откачат,хората си запушват ушите!!На КАТ им дай само колани и фарове!!Никой не си гледа работата!!Родителите също.Спира с мотора за закуска докато купува си вика "бръм -бръм" и си форсира с уста!!Това е нередовна младеж!!И си знаят ,че са ненаказуеми!!НАправете нещо хора!!!Погледите им изпразнени от смисъл!!Не става така!!
1
12
 
20
 
! Отговори
Пако преди 8 години
Мотористът е виновен! Карат като бесни, после се чудят що *** като мухи.