Пиян шофьор помете и уби колоездач край Самоков

Мъжът е задържан, седнал зад волана с 1,6 промила алкохол
25
Пиян шофьор помете и уби колоездач край Самоков
Снимка: Булфото, архив

43-годишен велосипедист загина, след като бе блъснат от лек автомобил край Самоков, съобщават от Областната дирекция на МВР-София.

Инцидентът е станал вчера около 18.00 часа. Тогава в РПУ-Самоков е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на пътя Самоков - курортен комплекс Мальовица в района на 15-ти км.

При огледа на местопроизшествието от дежурна оперативна група на ОД на МВР-София е установено, че поради движение с несъобразена скорост на прав участък от пътя, водачът на лек автомобил "Мерцедес" е изгубил контрол над управлението, автомобилът е навлязъл в насрещната лента за движение и е ударил движещия се в нея велосипедист. След това автомобилът се е завъртял и преобърнал в крайпътно дере вдясно от пътното платно.

В резултат на удара 43-годишният велосипедист е починал на място. Водачът на леката кола – мъж на 32 години от село Маджаре, е изпробван за употреба на алкохол, при което дрегерът е отчел 1,60 промила в издишания въздух.

Мъжът е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
2
 
! Отговори
69 преди 8 години
До Анонимен-17Ако не си беше купил книжката, а беше прочел ЗДП и конкретно "общи задължения на водачите" щеше да разбереш с какво да се съобразяваш при избор на скорост. Да ти го кажа по-простичко, за да не се излагаш още - Движи се така, сякаш всеки момент ще ти се наложи да спреш аварийно. Изпробвал съм този метод при пробег на около 2 милиона километри с всякакви автомобили в цяла Европа.
18
7
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 8 години
Понятие за намаш колко грешиш ....
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ били виновни за убитите на пътя, браво бе келешко ;)Ако ги нямаше щеше да е 1000 пъти по-зле.Те сега се избиват ***, пък без катаджии ...не ми се мисли!
16
5
 
8
 
! Отговори
d преди 8 години
Да бе, тоя кво го бъркат тея светлини!? Светлини, та светлини! Аз съм сменял 2 крушки за 3.5 години бе ! Обща стойност 60 лв! За ксенона на вече 6 годишна кола чак сега се забеляза някакъв проблем! След 6 години! Дневните лед светлини не се гасят!Какъв ти е проблема не мога да разбера !
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помагат си фаровете и това е. Най-много на шкембеливите лалугери по храсталака.
14
5
 
10
 
! Отговори
Чичо Куре преди 8 години
еее тоя Салхадин още не може да ги преживее тия светлини. Абе льольо, дуднеш за тия светлини от година и половина, и само твоята чутора не може да възприеме положителния ефект на това да караш с включени фарове. Би ли обяснил защо си ги захапал тия светлини и с какво толкова ти бъркат ежедневието.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
село Маджаре
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната катаджийска манипулация. Няма несъобраена скорост! Не може за причина за произшествия да се посочва следствието. Чак след произшествие КАТ твърдят, че скоростта е несъобразена. Никой никога не може да определи с каква скорост да шофира, за да бъде скоростта му съобразена. Най-вероятната причина е,ч е шофьорът е бил пиян, но щеше ли да седне да шофира пиян, ако КАТ си бяха на мястото и санкционираха почти всички нарушители? Затова КАТ трябва да се ликвидира, като вредна за безопасността
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още един ***!!! Те край нямат!!! Ужас!!!
10
2
 
20
 
! Отговори
безнадеждно преди 8 години
Този шофьор трябва да бъде съден за умишлено убийство, защото е решил да стане убиец в момента, в който е започнал да пие с ключовете на колата в джоба. Трябва да плати и кръвнина.Но няма да стане така - законите са направени да защитават крадците и убийците, а жертвите-и живите и мъртвите винаги си остават непрежалими...
9
4
 
13
 
! Отговори
SA преди 8 години
Поне 20 години затвор,ама поне!!
8
2
 
17
 
! Отговори
...AndJusticeForAll преди 8 години
Още един Бай *** в немски автомобил! Л*няната ни система ще си го пусне с условна присъда, за да може да трепа още хора. Дано следващия път блъсне някой от тия дето ще го пуснат!
7
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм "ЗА" дневните светлини, но само през зимния период или при лоши метеорологични условия, това в жегите, слънцето ти пече ще окьорвееш а ти си караш на фарове. До 8 да бяха 10 лв. на година да махнеш с ръка, въпроса е че са в пъти, пъти повече. Новите коли масово са с ксенонови фарове, една оригинална крушка е 200 лв. Освен това през лятото, фара ти е напечен от слънцето, ти допълнително го подгряваш и със светлините. Стопяваш му живота 3-4 пъти. смяна на двата фара е 3000лв. кви 10лв.
6
1
 
13
 
! Отговори
макето преди 8 години
още един красавец пийнал мако голема работа утепал човек да плати там 500лв на близките и готово
5
1
 
8
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
След 2 години пускат самоуправляващи се автомобили в ЕС. За нашата държава само такива трябва да са разрешени. Всеки ден се изтребваме.
4
11
 
8
 
! Отговори
Momo преди 8 години
Ех, ако и колоездача беше с пуснати ламБи нямаше да стане този сакатлък.
3
14
 
11
 
! Отговори
Салахадин преди 8 години
Колеги, знам че е досадно но бихте ли ми казали какво въздействие оказаха "ДНЕВНИТЕ ЦЕЛОГОДИШНИ СВЕТЛИНИ" в този случай?Не се стеснявайте ,разсъждавайте,слушам ви.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 3 бири ли шъ прайм на въпроссс?
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Условна с 3г. изпитателен срок и 7г. водене на дела.