Апаши пребиха дядо при грабеж в дома му

Инцидентът е станал след полунощ в село Великан
21 май 2015 14:25,
5
 Апаши пребиха дядо при грабеж в дома му
Снимка: архив, Булфото

83-годишен мъж е пострадал при грабеж в дома му в димитровградското село Великан. Няма опасност за живота му, съобщиха от Хасково.

Сигнал за нападението е подала 68-годишна жена от селото в 3.40 часа. На мястото е била изпратена оперативна група, която е установила, че крадците са използвали стълба, за да се качат на терасата на втория етаж на къщата и са нахлули вътре, като са счупили вратата.

От шума стопаните са се събудили и на светлината на улично осветление са видели двама мъже. По тяхно описание единият от нападателите бил с маска на лицето, а другият - с качулка на главата.

Маскираният е ударил възрастния мъж по лицето и с нож е нанесъл порезна рана на дясната му буза.

По-късно било установено, че нападателите са откраднали 172 лева и личната карта на стопанката. Преди да напуснат къщата, те прерязали кабела на домашния телефон.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
У нас законотворците са ни лиши и от този начин на защита.Нали знаеш, че ако престъпник, който се е вмъкнал в дома ти, случайно пострада физически, той после може да те съди - напр., ако си оставил отворен капак на пода и, ако няма осветление, апашът може да падне в мазето и да си счупи крайник.Или, ако си купил капан за вълци и си го оставил в килера си, крадецът, ако се хване в него, ще те съди и ще бъдеш осъден, защото не си обезопасил опасната вещ преди да излезеш от дома си.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баси държавата която е оставила старите си хора да са обект на всякакво унижение и грабежи. Нито дума от това *** премиер ходещо с по 30 кияка а остатъците от старото население да се унижава от амуджите. И някой пише, мачкай Бойко. Мачкай един стар човек да не остане защото ти изяли бюджета. Прав си!
2
0
 
13
 
! Отговори
Бай Шано преди 8 години
Има един филм с Вил Смит , където живее в една къща и беше си минирал двора и вечер залостваше врати прозорци , за да не го изядат *** докато спи. Все едно в БГ са го снимали филма
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИТО Е ПЪРВИЯТ НИТО ЩЕ Е ПОСЛЕДНИЯТ ГРАБЕЖ. В СВОБОДНАТА И ДЕМОКРАТИЧНА ТИКВОЛАНДИЯ ВСИЧКО Е НОРМАЛНО. ПРЕДИ 25 ГОДИНИ И В НАЙ МАЛКОТО СЕЛЦЕ ИМАШЕ МИЛИЦИОНЕРСКО УПРАВЛЕНИЕ. НАРОДА ИМАШЕ РАБОТА В ЗАВОДИТЕ И ФАБРИКИТЕ И НИКОЙ НЕ РОВЕШЕ В КОФИТЕ ЗА *** ЗА КОРИЧКА ХЛЕБЕЦ. НЯМАШЕ ГРАБЕЖИ НЯМАШЕ АНАРХИЯ. А СЕГА МОЖЕ СВОБОДНИ И ДЕМОКРАТИЧНИ ДА СИ УМРЕТЕ ОТ ГЛАД.