ДАНС задържа трима трафиканти на хора

Те са били организатори на канал за незаконна миграция
22 май 2015 20:05, Александър Попов
8
ДАНС задържа трима трафиканти на хора
Снимка: Булфото

Трима души - алжирец, иракчанин и иранец, са били били задържани при съвместна операция на Държавна агенция „Национална сигурност”, СДВР и Дирекция "Миграция" – МВР в София.

Операцията е имала за цел да пресече вкарването и прехвърлянето на чужденци към и през територията на България, съобщиха от ДАНС.

Задържането на тримата е в продължение на специализираната операция на ДАНС и МВР срещу мрежа за незаконен трафик на хора, проведена на 20 май в столицата.

Те са пребивавали в страната, като са използвали за основание кандидатстване за бежански статут.

За задържаните е установено, че са организирали незаконно прехвърляне на имигранти от Афганистан, Пакистан и Близкия изток към Западна Европа през териториите на Турция, България и Сърбия.

Иракският гражданин е използвал апартамент в ж.к. „Люлин” като депо за временно настаняване на незаконно влезли в страната чужденци преди тяхното прехвърляне.

Със заповед на шефа на ДАНС са наложени принудителни административни мерки отнемане на правото на пребиваване в Република България, принудително отвеждане до границата, експулсиране и забрана за влизане в страната за срок от пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
полицай преди 8 години
Добре , че смениха шефа на ДАНС и хората заработиха нормално. Старите бяха *** на БСП-ДПС и нищо не вършеха .
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До FBIнавремето - преди да ни вземат в ес - един мой приятел си купи гръцки паспорт да бяга в англия - пътувал си той добре с колата до холандия ама в ротердам една митничарка го заговорила на гръцки - после изкара около 2 месеца в тамошния кауш - каза че от всички кауши тоя е бил най читав... - тия да не мислиш че патки пасат бе ....
4
1
 
2
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Тия емигранти ама много са глупави , Сърби си купуват Български лични карти за по 1500 евро и после са като Царе в ЕС
3
2
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
В този случай,ДАНС е свършила полезна работа.Да продължават така безкомпромисно с всички нарушители на българските закони.
2
1
 
9
 
! Отговори
Momo преди 8 години
На предишните им купиха билети за навън, вероятно и тези ще експулсират.В техните страни за това ще им хвръкнат главите в буквалния смисъл, а в нашата хранят, поят и изпращат по живо по здраво.
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДАНС е сбирщина от безделници като съда която само папа заплати ,бонуси и подкупи , а не върши работа за 5 пари.