Нова схема: 1000 долара за митнически такси

70-годишна кърджалийка олекнала с валутата
Обновена: 22 май 2015 14:03 | 22 май 2015 12:55,
2
Нова схема: 1000 долара за митнически такси
Снимка: архив, Reuters

1000 долара са успели да измъкнат от 70-годишна кърджалийка телефонни измамници вчера, съобщиха от ОД на МВР-Кърджали за "Фокус".

Мъж позвънил на жената по обяд и я забаламосал със стара схема, но с нов вариант – поръчани са климатици, за които трябва да се заплатят митнически такси. Измамникът успял да измъкне сумата от 1000 долара.

Още два опита по същия сценарий са били направени вчера в областния център, но атакуваните жени отказали да преговарят и да плащат за сключени "сделки" от техни роднини.

От полицията предупреждават и напомнят да не се доверявате на непознати и да не предавате пари, преди да сте се свързали с близките си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Измамите с митническите такси ги правят митническите служители оповавайки се на това че голяма част от гражданите нямат достъп до законите. Наскоро една митничарка от пловдив ми каза че закона и позволява да взема митнически такси по свои лични осмотрения.До кога българския народ ще търпи тези служебни пладнешки обирджии скрити зад някакъв си мафиотски ненаписан закон.