Закопчаха сериен апаш, обирал домове край Панчарево

18-годишният рецидивист разбивал прозорци на набелязаните жилища
2
Закопчаха сериен апаш, обирал домове край Панчарево
Снимка: архив, Ройтерс

Автор на серия домови кражби в района на Панчарево е задържан от полицията.

Той извършвал престъпленията по идентичен начин, като разбивал прозорците на набелязаните жилища, съобщи пресцентърът на МВР.

Работата по случая започнала след сигнал на 15 май от 44-годишен жител на Панчарево, който съобщил в районното управление, че между 8 и 14 часа същия ден от дома му са откраднати два преносими компютъра, три скъпи мобилни телефона, айпад, фотоапарат с два допълнителни обектива, 370 евро и други дребни вещи.

По случая било образувано досъдебно производство. В хода на проведени оперативно-издирвателни мероприятия бил установен и задържан извършителят - В.М./18 г./, жител на Панчарево.

От направената полицейска справка станало ясно, че младежът е с множество регистрации за кражби. Той бил задържан в районното управление за срок до 24 часа. 

В хода на разследването се установило, че младежът е автор на още две кражби от жилища в района. На 18 май от къщата на 58-годишен мъж чрез взломяване на прозорец били откраднати телевизор и фотоапарат. Ден по-късно 39-годишен жител на Панчарево установил, че от дома му липсват таблет и бижута. Голяма част от откраднатите вещи били намерени и иззети.

След доклад на събраните материали по случая в Софийска районна прокуратура, на В.М. било повдигнато обвинение за извършено престъпление и наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа. Работа по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Задържан за кражби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
FENSUMNASHAMANA преди 8 години
pusnaha go shamancheto be
1
0
 
2
 
! Отговори
shamanamenapushvashe преди 8 години
bb shamane