Полицията ще търси самонастанили се роми в София

"Бояна", "Симеоново" и "Драгалевци" пропищяха от кражби
89
Полицията ще търси самонастанили се роми в София
Снимка: Булфото, архив

Полицията в София и общината започват проверка след сигнали на граждани за самонастанили се роми в няколко столични квартала. Това е станало ясно след среща на ръководството на СДВР и представители на общината с жители на "Бояна", "Симеоново" и "Драгалевци", предаде БНР.

Поводът за срещата между трите квартала и представители на МВР и Столична община е увеличението на битовата престъпност в някои от най-престижните жилищни комплекси на София.

Кметът на район "Витоша" Валери Йорданов уточни, че е разпоредил проверка, която трябва да приключи следващата седмица. След това ще бъдат предприети мерки, ако се докаже, че има самонастанили се.

„Поне това, което казаха живущите и присъстващите от квартала, че те не са много отдавна там, но това, което ги тревожи, е, че не забелязват тези лица да извършват някаква работа, тоест да работят някъде, и се забелязва някаква миграция към тези заселвания“, каза той.

Директорът на СДВР Младен Маринов допълни, че оперативната обстановка в някои от столичните квартали в действителност е усложнена.

"От "Драгалевци", "Симеоново" и "Бояна" бяха поставени въпросните касаещи битовата престъпност, по-основно кражбите, които се извършват в домовете, дворните места – тези кражби, които се извършват от лица, които не са организирани групи, а са лица, които по този начин се изхранват и си изкарват прехраната", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
МАЙНО лъвски преди 8 години
Що само там?
44
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Do nomer 53.rabotia v takava kashta mnogo si prav.obiknovenia go e strah.tuk vsichko se sledi koi minava.koia kola kakav nomer na koi e.zashto minal :)
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли кой да ви изтреби до крак?Крадливо и гнусно племе.....
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеже има много коментари, как "богаташите" ги е страх, искам да обърна внимание, че не тях ги е страх, а обикновенните граждани. Защото въпросните палати са с охрана, камери и персонал- крадеца не смее да влезе там защото такъв бой ще му хвърлят, че ще го помни дълго.В тези квартали има много къщи, които нямат нищо общо с това, просто не се виждат на фона на палатите и високите огради.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иван Костов се нанесе в Драгалевци преди 20 години,а полицията чак сега се сети да проверява.
40
1
 
3
 
! Отговори
US ARMY преди 8 години
Тодор Живковия Комунизъм ги узакони в България завинаги а Възродителен Процес им даде бонус да притежават едно българско и едно турско име :пример (Хасан Иванов) , какъв прекрасен живот има в България и само в България
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дасиканетата са велики българи , даже е забранено да се коментира Дасикане Рома-християни или Българизираните роми
38
0
 
4
 
! Отговори
Aman преди 8 години
...и след седмица ще са констатирани, отчетени и статистически анализирани "Х" на брой самонастанили се роми..... и квооооооо???????? пак същото....
37
0
 
0
 
! Отговори
ДЕМАТ преди 8 години
НА ЗДРАВЕ 2 СА КРАДЦИТЕ ВИ
36
1
 
3
 
! Отговори
кристина преди 8 години
ама моля ви се, защо се загрижихте така..та това е бъдещото поколение на България, бъдещите избиратели..няма нищо страшно, просто ги интегрирайте :)
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати престижните
34
0
 
6
 
! Отговори
Сашо Младост преди 8 години
Спокойно Дами и Господа.Виновни няма....отново
33
0
 
6
 
! Отговори
boha преди 8 години
кипи труд от правителството на народа. жалко че само по медиите
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а в кварталите , които не са така престижни , кога ще има проверка за самонастанили се , аз имам 100 000 евро които са незаконни (фалшиви) , но поне са ми единствените , искам държавата да ми даде законни . Същото е и с закона , настанил се *** незаконно , построил си къща незаконно , и държавата трябва , да му осигури законно жилище , защото *** от ЕС , го искаха това , а наште дупедавци , го приеха.
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оо, богаташчетата са се стреснали от конкуренцията? Мили те, златни. Споко, ромлянето барат на дребно!
30
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯМА ПОЛИЦИЯ В БЪЛГАРИЯ, ИМА ТЪРТЕИ ОБЛЕ4ЕНИ В УНИФОРМИ
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стой си в кенефското гето, където ти е мястото. няма да станете повече, щото ще сте си заминали преди това. Природата не търпи ***.
28
1
 
27
 
! Отговори
Една преди 8 години
Като в цяла България...ами ,че те са във всеки един квартал!Незнам защо не ги разселят в обезлюдените села там да си безчинстват ,не да създават проблеми само в градовете и селата!И е крайно време да *** закона влезнат ли ти в къщата да крадат и се защитиш,след това да не те съдят и да лежиж в затвора,затова ,че си си защитил!
27
1
 
15
 
! Отговори
123 преди 8 години
Do #5 РимлянинЩе превземеш на баба си хвърчилото.Или ще се научите на ред,работа и чистота,или ще ходите на майната си.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те полицаите се разбират с всички. Всички са добре "известни на органите на реда". Важното е да няма недоволни протестиращи. Затуй усмихвайте се повече - там, в Бояна.