Шофьор дължи 35 хиляди лева неплатени глоби на КАТ

Джигитът ги е натрупал за три години, 30 пъти е хващан да кара без книжка
68
Шофьор дължи 35 хиляди лева неплатени глоби на КАТ
Снимка: Булфото, архив

Само за три години 30-годишният Георги Самуилов от София е натрупал неплатени глоби към КАТ за 35 000 лева. Това съобщи началникът на отдел „Пътна полиция” към СДВР комисар Тенчо Тенев.

Още по темата
В интервю за „24 часа” комисар Тенев обясни, че мъжът карал без книжка, за което първата глоба е 100 лв., а оттам нататък всички са по 300. Щом няма книжка, няма и „Гражданска отговорност”, а за това нарушение се дължат 400 лв., посочи Тенев.

Шофьорът Самуилов е хващан над 30 пъти да кара без книжка.

Има няколко десетки такива случая на хора, които имат над 5000 лв. неплатени глоби.

5-6 човека дължат над 100 000 лв. на държавата.

Най-честите нарушители в София са момчетата между 18 и 22 г., следвани от жените от 22 до 25 г.

Трябва да има наказателно производство срещу всеки, който има неплатени глоби за над пет минимални работни заплати, смята Тенчо Тенев.

Според него освен длъжници тези хора са опасни.

„Те са неправоспособни водачи и могат да направят катастрофа, не дай боже, с жертви. Нека след като хванем някого повече от 2 пъти без книжка, държавата да го осъди. Може и пробация да е, но да има присъда. Всички, които карат без книжка, за мен са потенциални убийци. Отделно от това при такъв водач без книжка няма как да е валидна и “Гражданска отговорност”. Ако направи катастрофа с щети, те няма как да се покрият. Ще се водят съдебни дела срещу него, а пострадалият трябва да разчита на каското си, ако има такова“, казва Тенев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Ива преди 8 години
Съпругат ми е полицай и от него зная следното: има престъпление съгласно член 343в от наказателния кодекс. На водач на МПС без книжка първото хващане от полицията се наказва с глоба от 100 до 300 лева глоба. След това всяко хващане в едногодишен срок от влизане в сила на наказателното постановление по първото нарушение е престъпление по чл.343в ал.2. Това трябва да се прилага стриктно навсякъде за да намалеят убийците на пътя.
36
1
 
1
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Прав е 48! Искат ли могат! А тука гн Тенев нещо се е олял.Вместо да си посипе главата с пепел, той е говорил мрелинекипели! Преди години си купих кола/ естествено 1213годишна/ със чукнато от камъче предно стъкло. Имаше леки пропуквания в две посоки по тричетири см. "Аз тъй я купих и я карам вече 6 години" ми казва продавача от гр. Русе. На първия месец още, служител от КАТ Варна ми лепна " Спрян ат движение" и ми обясни защо трябва да го сменя. И беше прав благодарен съм му !
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз си мислех че имало свобода на словото , *** такива.
34
2
 
7
 
! Отговори
Съдия преди 8 години
Поредните лъжи на КАТ. Всички длъжностни лица, които не са работили по събиране на глобите носят наказателна отговорност. Тези, които не са спрели МПС от движение- също. Аман от същества, дет не познават и не искат да приложат закона!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ми изтри коментара бе, ***!??? *** платения селски сайт.
32
3
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Комисаря не е наясно ,че между "Гражданска отговорност"и свидетелство за правоуправление няма връзка.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата е орган за насилие. Ред и дисциплина при самите държавници няма. Използват служебното си положение за рекет на българското население
30
4
 
12
 
! Отговори
Попа преди 8 години
Все пак похвално е, че глобите му не са за превишена скорост. Но все пак човекът е обещал да ги плати, когато види представител на малцинството на шофьорски курс.
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И между другото за всички "съчувстващи на полицейския терор" - глобите не са направени да ги плащаш ако имаш възможност, а за да те спрат да правиш нарушения! Като се жалваш че нямаш пари за глоби - не прави нарушения! Иначе да ти вземат и колата и къщата, че и в затвора да гниеш. Долни *** готовански.
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 43: Какви унижения и терор бе, ***! Този *** е потенциален убиец, направо е за затвора, не за глоби! Не мога да разбера как има такива *** които го съжаляват. Държава пълна с ***.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А за затвор чували ли сте бе, *** институции.Като не може да озъптите такива наглеци, тикайте ги зад решетките.
26
1
 
23
 
! Отговори
asd6 преди 8 години
Проблема ще се се реши с отнемане на мпс-то да видим какво ще карат
25
7
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Трябва да има наказателно производство срещу всеки, който има неплатени глоби за над пет минимални работни заплати, смята Тенчо Тенев.Тенчо, това че държавата не може да си свърши работата и да си събере глобите си е неин проблем. Не може да наказваш гражданина, защото той просто може да няма пари. Така или иначе, за неплатените глоби той дължи солени лихви, което си е достатъчен мотив те да бъдат платени. Може да криминализираш рецидива на каране без книжка, но не и не плащането на глобата.
24
1
 
1
 
! Отговори
избирател преди 8 години
***,булгааааааааар........
23
2
 
5
 
! Отговори
Посетител преди 8 години
Вие от КАТ какви сте смешници..! Като има глоба за това, че е без гражданка трябва да му пишете акт и да го пуснете да си кара ли ? Мисля че цялата система ви куца вие сте си виновни за това, че има такива безотговорни "шофьори" Най-малкото, което можете да направите е да му свалите номерата на колата !
22
1
 
0
 
! Отговори
Buxemeca преди 8 години
I pri tiax ima korupcia dori poznavam xora kadeto sa s kupeni kni6ki ili oredeni a te mi govorat za kni6kite i te se korompirani *** ama kakvo da se pravi s tezi kurupci
21
2
 
7
 
! Отговори
Дан преди 8 години
Не сме държва, управлявани сме от напълно безхарактерни и некадърни льохмани.Хванали полицай с подкуп и вместо този да замине незабавно в затвора,държавата решава да забрани на другите полицаи да извършват проверки на пътя,ако в колите им нямало камери.Разбира се камери няма,няма и пари за тях.В резултат *** ПРОФАНИ качени в скапаните си трошки избиват невинни хора по пътищата!Този пък изобщо без книжка и вместо след 2 часа да отнесе минимум 6 месеца затвор,той се гаври с всички ни.***!
20
1
 
10
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Ми като няма контролни органи, няма кой да го вкара в затвора, да му конфискуват колата, а само му дават някакви бележки с цифри ще е така. Абсолютно съм сигурен, че даже се хвали с това, как не му пука, не го е страх и колко е недосегаем. Голем маж.
19
1
 
3
 
! Отговори
BG преди 8 години
MADE IN BG .. ... .
18
8
 
9
 
! Отговори
Само така !! преди 8 години
Има само един начин по който държавата може да си вземе всички неплатени глоби, данъци, ток, вода. Това е изграждане на трудово- поправителни лагери. Всяко нарушение да има определено време труд без пари, не от- до а точно. За неплатен данък- 1 месец.За кражба - 2 месецаЗа побой- 3 месецаЗа корупция - 1 година даващия подкуп и 3 години получилия подкупЗа алкохол зад волана- 6 месеца труд, 2 години без книжка и отнемане на автомобила Да рааботят безплатно и да правят нарушения отново.