44-годишен бургазлия е задържан за убийство

Той умишлено умъртвил мъж от Айтос и запалил трупа му
Обновена: 30 юни 2015 16:26 | 30 юни 2015 16:13, Анисия Иванова
3
44-годишен бургазлия е задържан за убийство
Снимка: архив Булфото

Бургаска окръжна прокуратура наложи 72 часа задържане под стража за 44-годишен бургазлия за това, че умишлено умъртвил и запалил тялото на мъж от Айтос, обявен за общодържавно издирване, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Убийството е станало на 20 март и е разкрито вследствие на получена оперативна информация от служители на отдел "Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Второ Районно управление – Бургас.

В хода на извършените процесуално-следствени действия е установено, че айтозлията, търгуващ с животни, отишъл в къшлата на обвиняемия, за да закупуване на агнета. След скандал, възникнал по повод покупко-продажбата, бургазлията ударил няколко пъти с метален кол по главата купувача, вследствие на което го умъртвил.

С помощта на втори човек - негов помощник в отглеждането на животните, изгорил тялото на айтозлията. От трупа му са останали само фрагменти от кости.

С цел укриване на следите по извършеното убийство, обвиняемият нарязал автомобила на жертвата, предавайки металните части за скрап в различни пунктове. Двигателят на автомобила обаче останал в района на къшлата.

В хода на разследването са извършени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, огледи на местопроизшествия, претърсвания и изземвания, следствен експеримент и др. Назначени са множество експертизи, имащи отношение към предмета на доказване.

Спрямо задържания е повдигнато обвинение по член от НК - за умишлено убийство. Предстои внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" в Бургаски окръжен съд.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: бургасМВРубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е в най-добрия за живеене град! За най-лошия не ми се мисли!
2
1
 
8
 
! Отговори
мимоза преди 8 години
....отишъл в КЪШЛАТА, за да ЗАКУПУВАНЕ на агнета.....Е как да чета тия простотии, дето сте написали, господа и дами " журналисти"????
1
2
 
3
 
! Отговори
ники преди 8 години
Ех тази кашла!!!