19-годишен размахвал пистолет срещу полицаи

Арестували го при спецакция в общежитие в Слънчев бряг
Обновена: 4 юли 2015 17:00 | 4 юли 2015 15:52,
41
19-годишен размахвал пистолет срещу полицаи
Снимка: Архив Булфото

Задържаха 19-годишен младеж, насочил пистолет към проверяващи го полицаи, съобщиха от полицията в Бургас.

Младежът Д.Б. е заловен, след като на 3 юли около 05.00 часа в Слънчев бряг при полицейска проверка, осъществена в района на заведение "Баунс", вместо да извади личните си документи, насочил пистолет към проверяващите го полицейски служители, след което побягнал, движейки се по централната алея на Слънчев бряг.

Един от полицаите го застигнал и младежът отново насочил пистолет срещу него, зареждайки го демонстративно. Полицаят произвел изстрел със стоп-патрон със служебното си оръжие, но 19-годишният нападател успял да избяга и да се укрие.

След разпити силите на реда устонавили местонахожденето на Д.Б. – апартамент в общежитие "Кристал" в Слънчев бряг.

Главният секретар на МВР – Георги Костов, и директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов, разпоредили акцията по задържането да се осъществи от спецполицаи заради наличието на множество обитатели на общежитието, както и нестабилното състояние на въоръжения с боен пистолет младеж.

Спецчастите атакували апартамента, използвайки противозащитен куршумен щит и методи от специалната тактика, които да гарантират безопасността на служителите, в случай, че въоръженият младеж реши да стреля срещу тях с огнестрелното оръжие.

В резултат на това Д.Б. е обезвреден и задържан. Иззето е и незаконно притежавания от младежа боен пистолет "Макаров" заедно с боеприпаси към него. Също така били намерени палка, маска, бокс, няколко мобилни телефона и лаптопа, за които се предполага че са откраднати.

Д.Б. е криминално проявен за извършена през 2013 година измама в родния му град Смолян. Той е задържан и с прокурорско постановление срокът на задържането е удължен на 72 часа.

Работата по случая продължава от полицаи в Несебър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
34, къф внук на Савов, във вестника четох, че е племенник на DJ Дамян, т.е. дете на кака му.... пък знам ли... може dnes.bg да са на по с инфото (хахаха) :)
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да нее братовчед на Джуджетата
22
2
 
4
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Ех ако беше през социализъма, милицията ще го направи така, че майка му няма да го познае, а сега е шуробаджанащина, всеки спасява своя и няма закони. Ти на полицай да извадиш огнестрелно оръжие... не ми го побира главата.
21
3
 
0
 
! Отговори
ИДИОТ преди 8 години
До АнонименНе знам дали е Пумак, ама е внук на Савов - бивш директор на полицията в Смолян.
20
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
toia da se blagodaria,che ne e v Amerika,che shtiaha da go gramnat,bez mnogo da mu misliat.,i po-veche niamashe da se zanimavame s nego
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Размахване на пръст, а за по-наглите ,може и да има издърпване на ухо........
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
14 ,малко факти- "Макаров" е морално и физически остарял пистолет ,направен за стрелба с една ръка,малко и слаби боеприпаси,кофти мерни прибори,тегаво презареждане и не е толкова надежден,колкото го хвалят.Случва се да засича,да стреля на автоматичен....А относно недоразумението "стоп патрон" -за никакъв *** не става.Засича повече от бойните,Европа не го признава за помощно средство и не е никак точен.Има варианти да се превъоръжи полицията и това е необходимо,защото времената се менят.
17
3
 
0
 
! Отговори
Oppsss преди 8 години
do anonimen ##5
16
4
 
0
 
! Отговори
Do anonimen #4 преди 8 години
Abe kvo mi comment kakva dupka pravi ot kolko metra brqqqq Ama nie bg-tata osven obqsnenie i moxabet ne ni biva
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива трябва директно да се отстрелват. Долни ***.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ги стигнем американците.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В София пък вчера по почти същото време младеж търсеше повод за сбиване в рейс 74. Първо младежът без причина крещеше и предизвикваше злостно група момичета и момчета в рейса, те се принудиха да слязат на следваща спирка. Тогава младежът, правейки се на пиян зкрещя още по-необуздано и подканяше някой да му излезел насреща. В дясната си ръка младежът държеше като чук стъклена бутилка с бира. Още в първата секунда при отваря е на вратата на следващата спирка, И.Гешов, младежът светкавично счупи бя
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tva ako be6e v usa ve4e da be6e statistika toq
11
2
 
6
 
! Отговори
Реалиста преди 8 години
До Питане. Такива щитове на английски се водят: "bullet protective" или "bulletproof". Така че най-вероятно става въпрос за лош превод от английски. Съответно превода трябва да е нещо от вида: защитен противо-куршумен щит.
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8Не съм сигурен, че полицаите ни трябва да се превъоръжат с нещо по-мощно от изпитания стар "Макаров". Е, разни колтове и браунинги са конструкция 1911 г. Всичко струва пари. Колкото до стоп-патроните, повярвай ми, не са за сватбарска стрелба. На близко разстояние правят дупка 4х4 см, пробиват шперплат, дебел 4 мм. Стават за стряскане, хубавото е, че няма рикошет. Знам какво е най-добре, но ще ме обвините в русофилство. Обвинете ме в австрофилство, разрешавам.
9
3
 
24
 
! Отговори
rrrrrrrrr преди 8 години
Преди няколко месеца в САЩ нестабилен психически полицай застреля 12-годишно дете, защото имало затъкнат в пояса въздушен пистолет. Уволниха го, разбира се, но съдът не прие стрелбата за престъпление, т.е. в рамките на закона. Сега си търси друга работа, но е на свобода.В България за абсолютно правомерна стрелба срещу въоръжени и оказващи съпротива лица в цивилно облекло, стрелялият по тях отлежа мисля две години и нещо, докато бъде помилван от Тодор Кавалджиев. Говоря за случая Белите Брези.
8
3
 
10
 
! Отговори
Бай Ставри преди 8 години
Go to the jail, bitch
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко тъпо ***, само се е издало криминалното типче на полицаите поради въздействие на наркотици или алкохол или и двете заедно.
6
3
 
19
 
! Отговори
бозаджийница преди 8 години
коментар 7 донякъде изчерпва темата, само ддонякъде обаченашите милиционери преди всичко се интересуват от собствения си джобпублична тайна е, че и дилъри, и сводници си плащат за спокойствие
5
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо е още жив се пита ?Къде го има това и в коя държава -да извадиш пистолет и да го насочиш срещу полицай ,след което да избягаш защото нашите полицаи освен, че са страхливи -недай си боже да гръмнат някого дори при самозащита -после им разкатават фамилията от проверки и тормоз -ами са въоръжени по зле и от албанската полиция с пистолети на по 50-60 години и със стоп патрони ,които стават само сватбарски салюти !!!