Откриха 10 хил. къса нелегални цигари в резервоар

Контрабандата е била в турски автомобил, преминаващ през Малко Търново
6 юли 2015 16:42, Анисия Иванова
2
Откриха 10 хил. къса нелегални цигари в резервоар
Цигарите, открити на Малко Търново. Снимка: Агенция "Митници"

Митничари на пункт "Малко Търново" са окрили в резервоара на автомобил - 10 380 къса контрабандни цигари, съобщиха от Агенция "Митници".

519-те кутии цигари с марка „ММ" и надписи „Duty free" са били в бензиновия резервоар на кола „Фиат Брава" с турски регистрационен номер.

Автомобилът е пътувал с включена газова уредба в посока от Турция за България, управлявана от български гражданин. На Малко Търново шофьорът и пътниците са заявили, че не внасят нищо за деклариране. При митническата проверка на автомобила митническите служители забелязват следи от манипулация на газовата уредба.

След демонтаж на бензиновата сонда на резервоара се оказва, че целият резервоар е пълен с цигари без акцизен бандерол. Укритите цигари са иззети. Срещу шофьора - български гражданин, е съставен  акт за нарушение на Закона за митниците.

Общо 2408 кутии /48 160 къса/ контрабандни цигари в пригодени тайници на превозни средства, влизащи в страната от Турция, откриха и иззеха митническите служители на митническите пунктове в Малко Търново и Лесово през последната седмица.

Цигарите са били укрити във фабрични кухини и по двигателите на три леки автомобила, три туристически автобуса и в шофьорските кабини на пет камиона.

Съставени са 11 акта за нарушения на Закона за митниците срещу шестима чуждестранни, четирима български граждани и един неизвестен нарушител. Задържаните цигари са от различни търговски марки, предимно с надписи „Duty free sale only". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
guncho преди 8 години
tova e 1 kashon /masterbox goliama akcia.
1
0
 
1
 
! Отговори
Lozan преди 8 години
Откриха 10 хил. къса нелегални цигари в резервоар...az puk otkrih 1000 broia tetradrahmi na lozeto...i KVo...?