Ясни са полицаите от клипа, сигналът бил за скандал

Дрегерът е отчел алкохол при задържаните мъж и жена
Обновена: 7 юли 2015 14:33 | 7 юли 2015 14:33, Веселина Йорданова
186
Ясни са полицаите от клипа, сигналът бил за скандал
Снимка: Снимка: Кадър "Господари на ефира"

Видеоклипът, показващ полицейско насилие, е заснет на 19 декември миналата година.

Още по темата

Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов е разпоредил дисциплинарна проверка във връзка с излъченото видео. Заснетите служители на реда са установени, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На въпросната дата патрул на Първо Районно управление "Полиция" е бил изпратен на ул. "13 март" по сигнал за възникнало сбиване и нарушаване на нощната тишина.

При пристигането си на адреса, служителите заварили жена и мъж, които се карали на улицата. Полицаите предприели действия по установяване на самоличността на двамата.

Документ показал само мъжът, младата жена отказала да представи личната си карта. Двамата били отведени в полицейското управление, където е установена самоличността на жената. Извикан бил и екип на Пътна полиция, който да тества задържаните за алкохол.

При жената дрегерът отчел наличие на 1,59 промила, а при мъжа - 0,53 промила. По случая веднага било образувано бързо производство за хулиганство.

От МВР уточняват, че целта на проверката е да се установят всички факти и обстоятелства около показания материал. Работа по нея продължава.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ излязоха със становище, в което се изразява очакване органите по разследването да си свършат работата, а резултатите да бъдат обявени.

"Всички ние усещаме в ежедневието си, че МВР не работи по начина, по който очакват гражданите. Свидетели сме на парцелирани реформи, които не повишават по никакъв начин качеството на услугата „гражданска сигурност“ – нещо повече, именно заради тях средата ни става все по-несигурна", допълват от СФСМВР.

Според организацията основният проблем е, че МВР продължава да се реформира на парче, като не се отчитат нуждите на гражданите, не се работи по превенция, не се повишава разкриваемостта, не се мисли за това как да се повиши доверието между служители и граждани, не се работи за сближаване на позиции, а за противопоставяне.

МВР е в колапс, а служителите са просто инструмент за прокарване на политики и изпълнение на заповеди, изтъкват от СФСМВР и призовават клипът да послужи като повод за започване на дебат за това какво искаме да бъде МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да си полицай е най-малоумната работа - да пазиш 240 *** от народната обич. Всички полицаи, без изключение са сбъркани, заради тях има 25 годишно унищожение на държавата.
134
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защото сме нецивилизован , примитивен балкански народ
133
0
 
4
 
! Отговори
ссс преди 8 години
в цивилизованите страни хората за такова нещо протестират, ние седим и цъкаме с език по форумите
132
0
 
1
 
! Отговори
k преди 8 години
OT LI4EN OPIT ZNAM 4E TOVA E POVEDENIETO NA POLIZITA KAM XORATA .
131
0
 
4
 
! Отговори
duhku4e преди 8 години
Тук(Англия)полицаите се снимат с пиянките и изобщо не ги закачат докато на станат агресивни или се сбият,документи за самоличност също не им търсят,освен ако не са арестувани!полицаите са много толерантни и помагат на хората,спрях да си проверя гумите,те спряха до мен и ме попитаха имам ли проблем и могат ли да помогнат.На нашите не им прави чест(а имат ли?)....това!
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то сега тепърва хората ще се престрашат да покажат безобразията на полицаите.Радвам се че българите започнаха да усещат свободата да защитят правото си да да се чувстват и да се отнасят към тях като човеци!Не вярвайте на внушението че на запад полицията се отнася по същия начин!
129
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз имам клип сниман преди 2 години Снимах на видео коли паркирали в нарушение и полицай в патрулка наблизо / той не бе в нарушение / Полицая помисли че снимам него , дойде и искаше да изтрия записа и да не го снимам Казах му че по закон имам право да го снимам на общ място После искаше лична карта , спорихме че няма право безпричинно да ми иска документ През цялото време снимах Целта ми беше да му покажа че не може да забранява на хората да го снимат на общ. място Снимайте ги смело
128
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки пита защо чак сега се показва клипчето? А някой не се ли сечи, че на оператора не му е стискало да го покаже? Но като им слуша на наглите тюфлеци исканията за ранно пенсиониране, се е престрашил да ни покаже за какво им плащаме от нашите данъци и осигуровки.
127
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите редовно бият обикновени хора, много често жени. И сега щеше да им се размине, ако не ги бяха снимали. Иначе, на крачки от инцидента са нацвъкали ***. Защо не ги бият тях?
126
5
 
2
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
151, ако комунизъма беше още на лице, знаеш ли какви палки щяха да ядат тея? Днес няма нищо общо с преди 89-та, ще ме извинявате, сърдете се на демокрацията!!!
125
22
 
4
 
! Отговори
eve1 преди 8 години
Малко я биха тая откачалка! Полицаите,каквито и да са те,няма да набият някое скромно,трезво момиче,което си върви тихо по пътя?
124
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значи "манипулация", другари милиционери ?искате да кажете, че цялата случка е инсценирана, а участниците са артисти ??Не мисля ... а колкото до самодоволната, примляскващa *** - комунистически милиционер по новините тази вечер ... ами, другарю милиционер, ... Очаквахме да кажете нещо за поведението на колегите си, а не да започватe с това колко виновни били медиите, че ви показват срамотиите и мръсотиите !
123
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пази боже от пияна жена и бясна ***
122
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всичко си е оригинално от някой български полицай по нагли няма нииде,дисциплинарно уво за тези кавали
121
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1абе че е манипулация, манипулация е,но това не променя факта че 90% от полицаите са корумпирани и/или ***
120
6
 
18
 
! Отговори
1 преди 8 години
19.12.2014 г., защо до сега се е мълчало за този случай? Или сега се пуска от "марионетките", заради протеста на служителите от МВР? Ако това не е манипулация на обществено мнение, здраве му кажи!
119
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по жалко и манипулативно предаване от това на " господарите " не знам да има
118
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
комунизма още е жив,това си заслужава овчия народ
117
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А полицаите ще се сдобият ли с бързо производство за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда
116
4
 
20
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
Полицаите трябва да си вършат работата и по опазване на обществения ред,който не се подчинява,трябва да бъде санкциониран,лошото е,че постъпват така само с обикновените младежи ,дори и да няма защо,търсят поводи,избиват го,комплексирани са,защото срещу баровци и мутри са абсолютно безсилни и зависими. Това е , ако беше мутра с мерцедес,щяха да му запалят цигарата,да му купят Кола и да го закарат до близкия бар.