Баба даде 4 700 лева за "свободата" на внука си

Възрастната жена станала жертва на телефонна измама в Търговище
26 юли 2015 16:33, Красимир Ангелов
10
Баба даде 4 700 лева за "свободата" на внука си
Снимка: Dnes.bg

Възрастна жена от Търговище е дала 4 700 лева на телефонни измамници за освобождаване на внука й. Сигналът за измамата е бил подаден в Районното управление в Търговище на 24 юли около обяд, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Неизвестен се обадил на стационарния телефон на 74-годишната жена и обяснил, че парите са необходими за освобождаването на внука й. С тях щяла да бъде платена гаранция, тъй като младежът бил задържан от органите на реда като участник в катастрофа. Според измамника със своя мотор младият мъж бил убил човек.

От полицията уточниха, че след като жената не е разполагала с цялата сума в дома си, част от парите са теглени от банка. Предаването на парите е станало на предварително уговорено място в града.

По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Росица преди 8 години
Евала бабе, имал - дал. Аз не давам, щото нямам.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДЕЖУРНАТА НОВИНА
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова ли няма кой да се сети по време на сапунките да се прекъсват и както се дават реклами, така да се предупреждава и за ало измамници, като се обяднява с какви прийоми си служат и какви мотиви използват!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабичките гледат най-много телевизия от всички, ама все сапунки...Добра идея ще е, ако вкарат персонажи занимаващи се телефонни измами в някои популярни сериали.
3
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Сигурен съм , че внукът на въпросната жена действително е имал мотор , а информацията за това не се знае откъде е изтекла. На мой познат му беше звъннато , че дъщеря му е предизвикала катастрофа с изтекла шофьорска книжка , което беше точно така. Сами си правете изводите родната милиция на кого снася информация и кой стои зад тези телефонни измами. Ще се оправим , когато тази *** се беси по площадите.
2
3
 
16
 
! Отговори
75 преди 8 години
Имала бол пари-дала.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аве кофти мит'рял, вместо да инвестира в климатици!