Бандата на Сънчо – малки сладоледени апаши

Разбивалили павилиони и отмъквали сладкиши, не пипали цигари и алкохол
3 авг 2015 07:00,
68
Бандата на Сънчо – малки сладоледени апаши
Снимка: архив, Булфото

Полицаите в Пловдив разбиха банда, ръководена от 9-годишно дете с прякор Сънчо. Хлапетата разбивали основно малки павилиони, от които задигали сладолед и безалкохолни. Децата били заловени, след като в 6-о районно в града били получени няколко поредни сигнала за атакувани лафки в квартал „Столипиново” и района.

При огледа униформените забелязали, че ключалките на вратите и на фризерите са разбити с голяма сръчност. Впечатление обаче им направило, че алкохолът и цигарите си седели. Липсвали само сладкиши, сокове и сладолед. Това ги навело на мисълта, че зад ударите може да седят малки деца. Така и се оказало.

При един от поредните обири полицаите успели да заловят Сънчо и двама негови приятели, на 9 и 12 години. Децата си признали всичко. Те обаче няма да бъдат наказани за кражбите, тъй като са малолетни и не носят наказателна отговорност.

Според статистиката на МВР с всяка изминала година се увеличава броят на непълнолетните и малолетните деца, които се водят на отчет в Детска педагогическа стая. Голяма част от тях живеят в криминогенна среда - единият от родителите лежи или е излежал някаква присъда. Кражбите са най-разпространените престъпления, извършвани от малолетните и непълнолетните.

Тийнейджъри, излезли във ваканция, ни обират през лятната отпуска. Подобна тенденция отчитат от МВР, където за последния месец има вече десетки регистрирани случаи на заловени младежи, които разбиват жилища, докато собствениците им са на почивка. Подрастващите не пропускат и магазини, както и квартални заведения, като набезите им стават все по-чести.

Последният по-голям случай е регистриран в Казанлък, разказаха от националната полиция пред "Монитор". Там разследващите заловили три момчета – две на по 18 и едно на 17 г., които разбили къща на улица "Панайот Хитов" в града.

От нея те задигнали електрическа китара, монитор, четири усилвателя и две тонколони. След като попаднали в ареста пък, си признали и за още престъпления. По-рано те опразнили гараж, от който взели три велосипеда и скъпи инструменти.

"Много от тийнейджърите прибягват до извършването на тези престъпления, защото са най-лесни. Те искат да ходят на море, да си купуват скъпи неща и да харчат по заведения. Такъв модел за подражание им се налага постоянно. А най-лесният начин да се впишат в това е, като откраднат нещо, защото родителите им нямат възможност да им подсигурят стандарта, който те виждат по музикалните клипове. Освен това нямат морални устои, които да ги спрат да счупят прозорец и да влязат в жилището", обясниха пред "Монитор" полицаи, ангажирани с разкриването на подобни престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
evala преди 8 години
и от мене едно браво вече ще спим в една сигурна България край на измамите,корупцията и кражбите ура,ура,ура хванахме най варлия враг на нацията-Сънчо
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сънчо е заловен. Вече живеем в един по-сигурен свят.
36
0
 
5
 
! Отговори
Човек преди 8 години
Защо не се споменава , са от ромски произходи да се извади статистика колко процента от престъпленията са от този вид
35
1
 
7
 
! Отговори
Homer преди 8 години
МВР- то отново разкриха велико престъпление!!!
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
13-годишен татко Тръгнал да храни семейството си
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да им капят лигите с тоя "сънчо" да напишат,че другаде се отнемат родителски права на родителите на деца-хулигани с такива емения да разбиват магазиниИ -без детски надбавки!
32
0
 
18
 
! Отговори
Диана преди 8 години
Докато медиите услужливо обясняват как децата няма да понесат наказателна отговорност и докато закона ясно и строго не започне да наказва родители на такива "деца" ситуацията не само ще бъде такава, а и ще се влошава с все по-бързи темпове. Трябва да се вземат спешни мерки срещу детската престъпност, защото резултат обикновено се вижда след 2-3 години. Защо отново чакаме да стане прекалено късно? Като с популацията им....
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бравос, титаничен успех ! Веднага да се докладва пред Брюксел, че сме разбили организираната престъпност !
30
2
 
10
 
! Отговори
Да бе преди 8 години
Да бе,точно полицайчетата тъпоумни са обобщили за моралните устои и тежестта от финансовия диференциал. Сигурно да си бръкнали в носа и са пръднали.Бг полицай е пародия отвсякъде-ем проС,ем ***!
29
5
 
34
 
! Отговори
POLICE БеГе преди 8 години
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ - НАЙ-ГОЛЯМАТА ПО ЧИСЛЕНОСТ В ЕВРОПА! МИНЕМ ПОКРАЙ ПЪТЕН ХРАСТ - ИНВЕСТИРАМЕ В ТЯХ 20 ЛВ. ИНВЕСТИЦИЯ ЗА ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ - БОЙ И ГАВРИ ПРИ АРЕСТИ, РАЗБИВАНЕ НА ПРЕСТЪПНИ МРЕЖИ ЗА КРАЖБА НА СЛАДОЛЕД И СЛАДКИ, КАКТО ЗАЛАВЯНЕТО НА 80 ГОДИШНИ ТРАФИКАНТИ, ДИЛЪРИ И КОЙ ЗНАЕ КАКВО ОЩЕ НА МАРИХУАНА.
28
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Полицаите в Пловдив разбиха банда, ръководена от 9-годишно дете с прякор Сънчо." Е, няма как човек да не се изуми от високия "професионализъм" на родната полиция. Убийства, грабежи, трафик на хора и наркотици и всякакви тежки престъпления остават неразкрити, но "банда" на 9-10 деца е разкрита. Просто съм изумен от "ефективната" работа на ченгетата. Браво и поклон пред "високия професионализъм". Браво Боко. Така се работи.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Влади, то само "лафка"-та да им беше проблемна. В най-добрия случай грешките на днес.бг тръгват от подзаглавието - "Разбивалили..."
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Требе да им се земат децките! Децки да се дават само на български майки патриотки!
25
3
 
5
 
! Отговори
x преди 8 години
ТАКА ЩЕ Е КАТО ГЛЕДАТ ТЕЛЕВИЗИЯ .
24
1
 
21
 
! Отговори
Владислав преди 8 години
До автора на статията: лавка все още се пише с "В". Другото е търговска марка и се пише с главна буква в кавички.
23
1
 
25
 
! Отговори
Бате Патиланчо преди 8 години
Децата няма да бъдат наказани, но родителите трябва да бъдат наказани да платят щетите.Пък после у дома... те си знаят ;-)
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре - не носят наказателна отговорност. А глоба на родителите цената по 3 пъти откраднатото защо не? Поне в много от хипермаркетите вместо полиция- това е политиката и го пише с големи букви. Държавата може да се поучи.
21
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е като децата не са се научили да си плащат на милиционерите.....
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи, радвайте се - сладоледът и сладкишите най-накрая са спасени!
19
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Здраво пипа полицията, няма прошка! Щом и прочутата банда на страховития Сънчо хванаха, значи никой бандит няма да види бял ден повече!