Оставиха в ареста шофьора на четиримата, смятани за джихадисти

Реджипи призна вината си, бил помолен да ги превози до Турция
28 авг 2015 17:32, Анисия Иванова
2
Оставиха в ареста шофьора на четиримата, смятани за джихадисти
Снимка: архив Булфото

Окръжният съд в Кюстендил постанови мярка "задържане под стражa" за 36-годишния Фатон Реджипи, обвинен в подкуп на длъжностни лица.

Вчера петимата мъже бяха задържани в близост до българо-македонската граница край граничния пункт Гюешево вчера. Станало е ясно, че трима от мъжете, които се представят за граждани на Косово, нямат документи за самоличност, а четвъртият имал документи, но не ги е представил на органите. По информация на БНТ по време на обиска на автомобила и багажа на пътниците, граничните полицаи са открили в телефоните на мъжете, рекламни клипове и молитви на терористичната организация Ислямска държава.

Петимата на възраст от 20 до 25 години са се придвижвали с лек автомобил с косовска регистрация, управляван от Фатон Реджипи. Шофьорът е предложил подкуп от 175 евро на граничните полицаи, за да не проверяват пътниците.

Прокуратурата поиска неговото постоянно задържане, защото според държавното обвинение 36-годишният мъж има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

От своя страна защитата на задържания посочи, че няма основание за неговото задържане под стража и изтъкна чистото му съдебно минало, пише "Фокус".

Освен това при разпита Реджипи е признал вината си и е заявил, че съжалява за случилото се. Пред съда задържаният поиска да бъде освободен. По негови думи, споделени със защитника му, той е пътувал за Турция и е бил помолен от останалите в колата да ги превози дотам.

Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – София до три дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: кюстендиларестсъдИД
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човекът съжалявал, да го пускат и така да следващия път. Хич да не го съобщават, направо парашута и над Сирия. Там да си развяват знамената джихидистки...
1
0
 
3
 
! Отговори
боц преди 8 години
Шофера е в ареста, а къде са джихадистите!?Може би ги превозихте до турската граница???