Полицейски удар: Двама в ареста – печатали от карти до пари

Акция на полицията разби нелегална печатница в Пловдив
Обновена: 28 авг 2015 16:23 | 28 авг 2015 16:01,
12
Полицейски удар: Двама в ареста – печатали от карти до пари
Снимка: Dnes.bg

Печатница за производството на фалшиви документи за самоличност беше разбита от пловдивската полиция. Фабриката за паспорти е била укрита в помещение на ул. "Розова долина" в пловдивския район "Северен”. Тя била оборудвана с високотехнологична техника за изработването на документите. Един от арестуваните е известният печaтар Иван Богоев. 

"В незаконната печатница се правили фалшиви лични карти, международни паспорти, шофьорски книжки, дипломи за висше образование, карти за градския транспорт и всякакви други документи.”, съобщи пред Dnes.bg директорът на отдел "Криминална полиция” към ОД на МВР – Пловдив Николай Кирков.

Полицаите открили флашки с информация, укрити в кутии с двойно дъно от "Русенско варено". От тях станало ясно, че документите били с изключително високо качество.

"Открити са още плаки за изготвяне на неистински документи за самоличност, шофьорски книжки, визи и печати. Мъж и жена са в ареста”, съобщи районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Униформените открили и заготовки за печатане на пари, съобщиха още от полицията.

„Около 300 лева е струвал един документ с добро качество, те се търсели предимно от хора от трети страни, тъй като с подобен документ се сдобиват с гражданство и свободно влизат в европейските държави”, казаха още от полицията.

Помещението, в което е открита печатницата, е било наето отскоро. Изготвяните документи са предимно за две страни в Европа.

Иван Богоев вече е лежал в затвора заради фалшификации. През 2001 година той и брат му бяха осъдени на 13 години затвор, след като бяха хванати в спецакция на полицията да бълват фалшиви пари в сградата на Военния съд. Тогава бяха конфискувани 875 000 долара, 50 хиляди дойче марки и 15 милиона гръцки драхми.

Разработката на криминалистите от Пловдив е от няколко месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И после цяла Европа гръмна с новината "българи" са виновни за ТИР с умрелите бежанци.Като имат данните на тези които са с фалшиви документи дали ще ги пуснат за международно и общодържавно издирване и да ги съдят и изгонят от ЕС и териториите й?
8
1
 
7
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Тая печатница колко Сърби снабди с български документи за по 1500 евро на брой , те сега са се сетили , да проверят сръбските кафета в Германия те сами се хвалят че имат Европейски документи
7
1
 
1
 
! Отговори
Правопис преди 8 години
До sds1990 - Изглежда си свършил да се учиш до 1990 г. Правописът ти е не е за двойка, нито единица, а е *** 0(нула).
6
2
 
10
 
! Отговори
петър преди 8 години
Ами че те тези таланти си печатат от 25 години. Полицията ги хваща, съдът ги пуща и така не знам вече колко пъти. Пловдивския съд е вече позлатен от рушветите на фалшификаторите.В нормална държава на тези рецидивисти биха им лепнали 25 - 30 г. присъда и проблема приключва.Но българския съд е абониран за рушветите на престъпниците и игричката ще продължава вечно.
5
8
 
4
 
! Отговори
sds1990 преди 8 години
ПРИ КОМОНИЗМА РЕДОВНО СЕ ПЕЧААХА ФАЛШИВИ ПАРИ И КРЕДИТНИ КАРТИ. ЗАЩО СЕ КРИЕ ТОВА?? ДА ГИ ПРОВЕРЯТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДАЛИ НЕ СА ОТ КОМОНИСТИЧЕСКИ РОДОВЕ И ЗАЩО ПЕТНЯТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ??
4
3
 
12
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Туй е добре, ама кой знае на кого са продали фалшиви документи? А тях могат ли да ги пипнат? Я си представете, че са правили документи на всякаква гад, от престъпници до терористи. Тогаз кво прайм? А фалшивите шофьорски книжки? Та такива са си своего рода терористи на пътя. Вече ще ме е страх да карам автомобил, като знам вече, че има и водачи с такива документи, макар че и ония с купените законни книжки, са си също толкова опасни...
3
3
 
15
 
! Отговори
крадеч преди 8 години
И кво? Спират им работата, за няма нищо. Айди пускайте ги момчетата, закво ги тормозите? Ей няма да се оправи тая държава начи....
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поздравления за полицията. Бъчварова, награди хората, недей да мислиш само за кучетата и котките. И едно предупреждение до съда и прокурорите: внимавайте като вземате подкупа от подсъдимите, че могат да ви изпързалят с пари от тяхната печатница.
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Полицаите открили флашки с информация, укрити в кутии с двойно дъно от "Русенско варено"."Добре че полицаите са били гладни и са решили да тарашат хладилника...