Комбайн се запали край Правец, двама са с опасност за живота

Волтова дъга е причина за пожара
Обновена: 3 сеп 2015 17:10 | 3 сеп 2015 17:00, Анисия Иванова
2
Комбайн се запали край Правец, двама са с опасност за живота
Снимка: архив Булфото

Комбайн се е запалил в село край Правец, съобщиха от ОДМВР – София. Пострадали са трима, двама от тях са в много тежко състояние и са настанени в Клиниката по изгаряне в "Пирогов".

По информация на д-р Шарбел Таук от клиниката пожарникарят и комбайнерът са докарани към 13.45 часа, с опасност за живота, в тежък термичен шок.

"Единият е на 21-години с 40% изгаряния по долните и горните крайници, с опасност за живота, в много тежко състояние. В момента е в реанимация. Предстоят следващите оперативни намеси, ако общото състояние позволява”, обясни д-р Таук.

Другият пациент е пожарникар на 48 години също в много тежко състояние - с 60% изгаряния по цялото тяло. Най-тежко е състоянието на долните му крайници. Днес е опериран, утре предстои втора операция, ако общото му състояние позволява.

По думите на лекаря изгарянията са причинени от волтова дъга.

"При този тип изгаряне има повреда на вътрешни органи, мускули и т.н. Това което виждаме в момента, не е съвсем реалното състояние на пациента, затова сега ще се реанимират и утре ще преценим”, каза още д-р Таук, цитиран от "Фокус".

Третият пострадал също е пожарникар, получил е по-леки наранявания и е транспортиран в болницата в Ботевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари