Шестима издъхнаха на пътя само за денонощие

Още двама са с опасност за живота
3 сеп 2015 09:26,
18
Шестима издъхнаха на пътя само за денонощие
Снимка: Булфото, ахрив

През изминалото денонощие в страната са станали 27 тежки пътни произшествия с шестима загинали и 31 ранени, от които двама са с опасност за живота.

Това съобщават за БТА от Съюза на българските автомобилисти, позовавайки се на данни на "Пътна полиция".

В района на София са станали 107 леки и четири тежки катастрофи, при които има петима ранени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Има няколко основни причини за нарушенията на Закона за движение по пътищата, но те не влизат в статистиките на КАТ.Първата е, че КАТ не санкционира нарушителите - когато на всеки 100-200 хиляди нарушения КАТ санкционира за едно, това значи, че реално КАТ не работи.Втората е лошата инфраструктура, т.е. лошите пътищаТретата причина са пътните знаци, маркировка и действия на КАТ, които не отговарят на пътните условия. Останалите "причини" на над 99% са следствие на тези три причини.
13
2
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
Какви инструктори, какви пет лева? Никой не се е научил да шофира добре след шофьорски курс. Всеки се научава да шофира чак след като вземе книжка. Курсът е за някаква минимална база, от която да тръгнеш и да се научиш да шофираш. Не случайно по-рано имаше лепенка на колата за млад шофьор, сега не знам дали я има, май я няма.
12
2
 
4
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 8 години
По принцип стилът на работа на КАТ като институция е много порочен или по-точно казано е вреден за безопасността на движението в България. Бих казал, че служителите на КАТ в повечето случаи действат по-добре, отколкото им повелява стилът на КАТ. Принципно работата на КАТ трябва да е насочена към това, шофьорите да не си и помислят да правят нарушения, но вместо това КАТ само прави статистики след катастрофите и то грешни. От време на време КАТ глобява някой, за да си изпълни плана за глобите.
11
2
 
4
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 8 години
Просто е, ама КАТ са ви промили мозъците. "Задкормилното устройство" действа така, както му разрешава контролният орган. В България КАТ не работи и "задкормилното устройство" непрекъснато нарушава правилата. Същото това "задкормилно устройство" като шофира в нормална държава стриктно спазва правилата, просто защото техният КАТ работи. Шофьорите на колите с чужда регистрация като минават през България защо масово не спазват никакви правила и шофират много опасно, а извън България не го правят?
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На нас българите се някой друг ни е виновен .КАТ били виновни !?!?!?!?!Катаджиите ли дават книжки на *** деградирали чалгари мислещи се за безсмъртни в купените си летящи ковчези ???? Оправданието е като ***,всеки си го носи със себе си . А, и само риторично питане - защо като излезете от милата ни родина карате по правилата , а тук сте като друсани пубертети ????
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как не можа да хване някоя цироза, докато пие и яде, ама нали е на мъжа ми заведението и дианките той си ги обича
8
2
 
2
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Проблемът идва от задкормилното устройство в повечето случаи, а за този проблем отговарят инструкторите които не ги учат на нищо, а зад инструкторите стои някой друг който им дава китап. Защото ако инструктора е добър,той така лесно няма да допусне човек до изпит. Но всичко е за пари,а и няма орган който да започне от корена, за да достигне поетапно до върха..
7
3
 
9
 
! Отговори
до 4 от ему преди 8 години
Ти не разсъждаваш правилно! Свикнете най-накрая, че не сте в детската градина и няма кой да ви води за ръчичка във всяко начинание, използвайте разума си! Сигурен съм че поне 40% от водачите разсъждават трезво и не предприемат опасни маневри когато има завой, мъгла и прочие. Но заради останалите водачи, на които, КАТ, пътищата, американците, евреите и пр. са им виновни си патим всички. Няма институция по света, която може да следи 8 млн души на 111 000 кв км.
6
2
 
4
 
! Отговори
тони преди 8 години
Не високата скорост,а ниската заради икономии са проблема... Да не говорим за ниската култура на доста от шофьорите. За какви се взема тези комплексари и безмозъчни *** та с лека ръка отнемат човешки животи... Въпреки,че ще прозвучи жестоко,но нека да се случват инциденти по-често с политици,съдии и с техните близки. Дано тогава да се стреснат...
5
1
 
18
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 8 години
Цялото МВР е прогнило и трябва да се закрие, но КАТ са тези, с които най-често имаме допир, а след всеки допир с КАТ после дълго време изпитваме погнуса. Караш си по пътя, около теб всяка една минута минават опасно поне 10 шофьора, но КАТ го няма за тях, но го има за теб - спира те КАТ и те глобява, просто защото си попаднал на хранилката за глоби на КАТ, а това обикновено е напълно безопасно място за по-висока скорост, но с ограничение на скоростта и КАТ те дебне из зад храстите.
4
1
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Страшно неправилно разсъждаващ. Пишеш за следствието, но изобщо не се сещаш да пишеш за причината така масово да се изпреварва опасно, а и не само това. Причината да се извършват всеки ден в България над 100-200 милиона нарушения на Закона за движението по пътищата е една и тя е ясна - няма работещ контролен орган, в случая КАТ не работи. Би трябвало на никой и през ум да не му минава мисълта, че може да наруши правилата, но това става само когато след всяко нарушения следва санкция.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато КАТ все така спи или рекетира из зад храстите, все така хората ще загиват. За да се опарзвим първо трябва да закрием КАТ, а служителите му да нямат право да имат какъвто и да е досег по отношение на безопасността на движението. Заради "експертите" на КАТ хората загиват и стават толкова много катастрофи.
2
1
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ne e samo visokata skorost a nai ve4e riskovoto izprevarvane,nqkoi si mislqt 4e e unizitelno da kara6 kilometri slqd nqkoi kamion,i go izprevarvat vapreki 4e e zabraneno,igraqt ruska roletka,dori sam vijdal otsre6tniq da spira za da moje da mine izprevarva6tiq nepravilno,dari kogato nqkoi izprevarva i sam zad nego vinagi ostavam mqsto za da se prebere ako se naloji ina4e v panikata moje i az da postradam
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От както върнаха предизборно корумпираните некадърници по храсталака, жертвите в следствие на катастрофи се увеличиха многократно. Разтуряй пълчищата нищоправещи шуробадженакорушветчийски корумпета.