Афганистанец заплаши с нож наш кондуктор

Чужденецът създаде паника във влака София-Истанбул
4 сеп 2015 16:28,
65
Афганистанец заплаши с нож наш кондуктор
Снимка: Булфото, ахрив

Афганистанец с френски паспорт създаде паника в петък в международния влак София-Истанбул, след като заплаши с кондуктор с нож. Инцидентът е станал на жп гарата в Димитровград, а час и половина по-късно 31-годишният мъж бе заловен от гардовете на "Неохим протект", които охраняват химическия завод край града.

От полицията потвърдиха за случая, но отказаха повече подробности, пише "Труд". По неофициална информация чужденецът е поет от службите ни за сигурност, но нямало данни да е член на някое радикално ислямистко крило.

Напрежението се покачило, когато влакът спрял в Димитровград и локомотивът започнал маневра. Афганистанецът се изнервил, защото помислил, че влакът ще се връща обратно към София. Кондуктор се опитал да му обясни, че това е рутинна ситуация, след която влакът ще продължи към Истанбул.

31-годишният мъж обаче извадил неголям нож, насочил го към гърлото на служителя и слязъл от вагона. Веднага било алармирано местното районно управление, което е в непосредствена близост до гарата.

От там предупредили охраната на химическото предприятие, че лицето е тръгнало покрай релсите към тях. В района на завода чужденецът бил забелязан от вдигнатите по тревога гардове. Те се обадили в полицията и заедно с пристигналия униформен патрул заловили странника. Той е задържан за 24 часа.

"Лицето е пътувало с редовни документи и билет", уточниха източници от РУП-Димитровград. Междувременно в града тръгнаха и слухове, че в багажа на афганистанеца с френски паспорт е открита и ислямистка литература. Тази информация нито бе потвърдена, нито бе отречена официално.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Афганистанец с френски паспорт пътуващ към Турция - странно, но не е невъзможно като събитие. Но като прочетох, че е с РЕДОВЕН БИЛЕТ - е те тука вече го хванахме! Нещо крие.
31
0
 
8
 
! Отговори
Вейдър преди 8 години
От днес официално обявявам новия псевдоним на мигранти-"пясъчни хора" Едно защото идват от пустинята и второ защото са ***, послужили за прототип на Джордж Лукас при създаването на образа на едноименните персонажи от "Междузвездни войни" Същия манталитет, поведение, хигиена, култура, бит, традиции и религия. Пълно сходство Забраняват се всякакви други обръщения като кафяви, тарамбуки, арабели и т.н. Само ПЯСЪЧНИ ХОРА!
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея кондуктори много яки го раздават ама излезе ли един хилав афганистанец , пълни *** брате...
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ЕВРОПА ЩЕ Я ИМА СЛЕД 20 ГОДИНИ? АКО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ЩЕ Я ИМА В МНОГО ГОЛЯМА ГРЕШКА СТЕ. КРАВАРИТЕ СА И СКРОИЛИ ШАПКАТА. ЩЕ Я НАПЪЛНЯТ С КАФЯВИ И ЕВРОПАТА ЩЕ ЗАПРИЛИЧА НА ПАКИСТАН АВГАНИСТАН АФРИКА И ТЕМ ПОДОБНИ ТЕРИТОРИИ. СЪЩИТЕ ТЕЗИ *** ЩЕ Я ОГЛОЗГАТ ДО КОКАЛ ЕВРОПАТА И ЩЕ ТРЪГНАТ ДА ОГЛОЗГАТ И КРАВАРИТЕ. КАТО ОГЛОЗГАТ И КРАВАРИТЕ И СВЕТА ЩЕ СВЪРШИ.
28
0
 
9
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Елементарно, за назидание би трябвало по бързата процедура да го в карат в затвора да излежи максималния законов срок за такова престъпление. Няма кой да го направи, уви.Ето например дори журналистите няма да напишат продължението на статията. Без финал, подобните на тази статии създават чувството на пезпомощност сред гражданите, което е необходимо на властите за запазване на статуквото.
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джихадист на път за Сирия?
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако българин направи така в Афганистан, какво ли ще му се случи?
25
0
 
11
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Добре са реагирали службите и охранителите. Кмета да даде награда. А тоя има предварителна информация, там линиите са много. Как пък тази към турция точно е нацелил. Каквото и да е браво на момчетата. Само не разбрах за съучастниците, едва ли е сам.
24
1
 
6
 
! Отговори
mamitko преди 8 години
Може би напоследък ми става все по-ясна причината за отлагането на влизането на България и Румъния в шенгенската зона
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както е тръгнало, след някое десетилетие, ще плачеме за турското робство, щото ще ни се струва, като пансион.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свиквай, българино! Тепърва ще видиш, какво те чака!
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И бежанците били обикновени бежанци!!!!! Идват и почват да се разполагат по най-долен начин!!!
20
1
 
21
 
! Отговори
Вики преди 8 години
Този е от новите европейци. Ами, свиквайте, защо се оплаквате. Нали това се цели в момента.
19
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуснете го да си оди бе. това са културни особености на всичкото *** дошъл у нас!
18
19
 
17
 
! Отговори
Dido преди 8 години
Нашия кондуктор колко мат'рял е изпуснал в гащите??
17
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама и французите раздават паспорти на всякакви ***, после Шарли Ебдо ли сме, не сме ли и те не знаят... В абсолютна *** се превръща Европа!
16
0
 
54
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
На мен би ми било по-интересно, кога наш кондуктор ще заплаши афганистанец с нож?
15
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя ако не е тръгвал да се присъединява към ИД, те пък на!
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакам АФГАНЕСТАНЕЦ да заплаши с нож ДЕПУТАТИН,ама няма как да стане,щото депутатина храни и охранява всичко незаконно в тази държава !
13
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Викайте френския посланник и ще се уредят нещата....Европейче е момчето,бе..Споко!