Контрабанда на Малко Търново - ?15 000, злато и часовници

Мним турист се сторил подозрителен на митничарите
7 окт 2015 16:07,
2
Контрабанда на Малко Търново - ?15 000, злато и часовници
Снимка: Агенция Митници

Контрабандна валута, златни накити и часовници са иззети на митническия пункт "Малко Търново". Служителите са открили 15 000 недекларирани евро, 91 грама златни накити, три часовника и 24 сертификата за автентичност, съобщи за БТА говорителят на регионалната митническа дирекция в Бургас Катя Иванова.

Недекларираната валута и бижутерскиje изделия са пренасяни в ръчна чанта от български гражданин, който е пътувал от България за Турция с туристически автобус. При пристигането на автобуса на митническия пункт шофьорът и всички пътници са заявили, че не изнасят валута, валутни ценности или стоки за деклариране.

Един от пътниците е предизвикал подозрения у служителите на митницата. Те извършили проверка на багажа му и открили недекларирани 15 000 евро, 21 пръстена, колиета, обеци от бял и жълт метал с общо тегло 91 грама, както и три часовника, с инкрустации и камъни. В ръчната чанта са открили също и 21 пластични сертификати за автентичност.

Извършената първоначална експертиза е потвърдила, че изделията са изработени от бяло и жълто злато със скъпоценни и полускъпоценни камъни.

Срещу 36-годишния български гражданин с инициали е съставен акт за нарушение на Валутния закон и на Закона за митниците. Недекларираната валута, златни накити и часовници са иззети и ще бъдат отнети в полза на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Ха сега да видим - кой адвокат ще се вреди първи да го "обслужи" срещу една трета от това богатство - сигур веч са се затичали към М.Търн.И ще се окаже , че той спял или че не знале , че пренася това в багажа си...Някоя съдебна практика на Върховния съд от 1937 година например , че това не е нарушение...