Кола, в кола, в кола – разлив на гориво причинил ада на Витиня

Около 4 км опашка от ТИР-ове се вие пред тунела на "Хемус"
Обновена: 8 окт 2015 16:34 | 8 окт 2015 16:27, Анисия Иванова
66
Кола, в кола, в кола – разлив на гориво причинил ада на Витиня
Снимка: архив Булфото

Разлив на гориво е причинил тежката катастрофа в тунела "Витиня" на автомагистрала "Хемус". Около 4 км опашка от ТИР-ове се вие пред моста на Витиня, където близо 50 коли се удариха верижно.

Пожарни и линейки продължават да пристигат на мястото, съобщава "24 часа". На място е и главният секретар на МВР Георги Костов.

Още по темата

Един от шофьорите, Йовко Цветков, чиято кола е пострадала в катастрофата, разказва, че е видял разлято гориво на пътя. 30-годишна жена, чиито автомобил е със счупено задно стъкло, разказва, че е видяла как колите пред нея не са могли да спрат заради разлятото гориво и са се удряли една в друга.

В тунела Витиня мирише на разлят дизел, според шофьори, попаднали в пътния ад. По думите им магистралата пред тунела е била превърната в пързалка. Водач разказва, че около 200 метра се е опитвал да спре, но неуспешно.

Екипи на полицията, на Спешна помощ и на пожарната оказват съдействие на място, а автомобилите се отклоняват към стария път София – Ботевград. Коли на Пътна помощ са извикани, за да извозват пострадалите коли.

По данни на МВР в пътния ад са загинали трима души - млада жена и двама мъже. Други четирима са тежко ранени, като сред тях има и дете. Те са приети "Пирогов". От клиниката съобщиха, че няма опасност за живота им. В момента пострадалите преминават през подробни прегледи и изследвания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: Хемускатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3 14 ОтговориАнонименДистанцията, дистанцията... Навън вали дъдж, пътят е ужасно хлъзгав в тунела където не вали а от разлято дизелово гориво .Опитай се д спреш някой обилно намазан с олио пехливанин .Аман от СПЕЦИАЛИСТИ
38
0
 
2
 
! Отговори
Асен преди 8 години
До АнонименАз бях в подобна ситуация, денят бе събота, а не в четвъртък. Трафика в коя и да е събота е много по-голям от този вчера. Като отчитам, че най-високата точка е на 50 м преди входа на тунела от страна София излиза, че още преди входа от цистерна започва да тече гориво. Тунела е със завои и яко е бил напоен с гориво. Както и да го погледнеш по-скоро това е терористичен акт, отколкото случайно съвпадение. Току-така не тече гориво от цистерни преди и в тунелите по магистралите...
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и да са прави от МВР и КАТ, че неспазване на дистанцията и висока скорост са причинили катастрофата, но защо пренебрегват показанията на толкова много шофьори, участници в произшествието, и видимите следи от нафта по пътя? Възможно е тя да е от първите ударени превозни средства, но трябва ли веднага да изключват предварителен разлив по настилката? Преди разследването? Изобщо работят ли по тази версия или им е по-лесно да обвинят шофьорите? Обикновено причината не е само една!
36
1
 
6
 
! Отговори
Асен преди 8 години
До МВР-МафияПреди 7-10г. аз попаднах в подобна ситуация. По същото време на годината и при същите метеорологични условия. От София нямаше и грам мъгла, в тунела също. На изхода непрогледна мъгла. Тези отпред набиват спирачки, тези след тях се движат с 80км/ч. Нямаше никаква несъобразена скорост! Тези отпред се наблъскаха едни в други, но всички ние в тунела спряхме, нямаше никакви други последствия. Аз седях в тунела 2 часа или повече. Вчера е имало разлив на гориво. Това е истинската причина!
35
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 8 години
До koza nostraА к-во ре4и ? !
34
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 8 години
До АнонименУникални *** има по форумите . Ти си поредният пример !
33
1
 
0
 
! Отговори
предложение преди 8 години
МВР винаги взима ненужни мерки. Дневните фарове са ненужни, необходимо е съзнание, спазване на определената скорост, дистанция и мисъл при шофирането. КАТ трябва да следи и наказва гамените по пътищата - тези с пресветкането, с агресивното и нахално каране, лепещи се на сантиметри от задното ти стъкло. Как ще стане контрола? С коли без надпис полиция, с камери и с тлъсти глоби при установяване на нарушение. Още преди 40 години трафикът се следеше с хеликоптер, днес хеликоптерът е само за Винету!
32
2
 
9
 
! Отговори
МВР-Мафия преди 8 години
Стига глупости абсурд е само заради мократа настилка да стане такова меле!!! Има нещо съмнително и съм напълно убеден, че това с разлятото гориво/масло по пътя е вярно!!! МВР да си ивадят главите от задниците и да кажат истината!!! Кой не си е свършил работата??? Кой е виновен? Който е виновен в зандана!?! Това си е направо като по филмите...само където не са избухнали колите...
31
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дистанцията, дистанцията... Навън вали дъдж, пътят е ужасно хлъзгав.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 44От кога мвр казва истината? :)))
29
2
 
13
 
! Отговори
Ванко преди 8 години
Колко години и колко още правителства ще си прехвърлят топката за този прословут ремонт? Колко ще продължат задръстванията, колко жертви още трябва да има за да се събудят тези толкова натоварени министри и специалисти от АПИ и да вземат да свършат нещо а не само да плещят какво трябвало, как трябвало и тем подобни глупости! Кой ще понесе от управляващите лична отговорност за безхаберие и престъпно нехайство???????????????????
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тези дето спорят, че резервоарите не са пласмасови нека наистина да погледнат и да не спарят.
27
3
 
73
 
! Отговори
Панчо преди 8 години
Ааа, за Витиня ли става въпрос?! Там дето преди две седмици минах и имаше ремонт с ограничение 50 км/ч, а пък аз с мъка успях да смъкна до 75 км/ч, но и това не им стигаше на тия зад мен. Искаха да ме бият. То не бяха клаксони, то не бяха знаци какво щели да ми правят, то не беше зорене отзад. Накрая едни ме изпревариха и нарочно се навряха буквално на 10 см пред мен и натиснаха спирачките. Няколко километра се опитваха да ме спрат, сигурно да ме бият. Оттогава съм все с пистолет в колата. Тъжно
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добавете след фейсбук.ком това : /media/set/?set=a.512816242226009.1073742015.433442503496717&type=3и ще видите снимки от тунела.
25
3
 
16
 
! Отговори
Petar, NY преди 8 години
Преди малко смятах и се очудих. Като процент еднакъв брой хора умират в катастрофи в България и в САЩ 0.01%. Разликата е, че в САЩ хората карат в много пъти повече. Предлагам занапред да си глътнем еготата и да започнем да пазим шьофиорите около нас. Пробвал съм го, не боли.
24
4
 
5
 
! Отговори
ДО CLK преди 8 години
На новите коли и някой стари наистина резервоарите са от пластмаса но специална не е обикновена . Изглежда ти не си запознат достатъчно, горивата разграждат пластмасата но обикновената като шишетата от безалкохолно примерно. Докато автомобилните резервоари са от съвсем друг вид пластмаса способна да устой на горивата, но не и на удар. Вземи почети малко, наври се под няколко японски (нисан примера) , немски (опел астра H) или др. марка коли и гледай и прави снимки ако искаш.
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А главния на МВР в друг сайт ги нареди всичките водачи че те са били виновни обичайното не съобразена скорост и не спазване на дистанция. Същия трябва да носи наказателна отговорност за думите си. Щом е имало ТИР-ове е напълно възможно да е имало нафта на пътя, една развита капачка или един спукан маркуч са достатъчни да има разлив.НО проблема е че на повечето тираджии не им пука дори да видят някъде нещо да тече по камиона, карат и не ги интересуват.И за какво като МВР нарочва другите.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До не КатЖертвите намалява допреди 2 години. 2014 има повече жертви от 2013, или същия брой, а тази година със сигурност ще са повече , може би с 50 повече от 2014 г. А предишните години тенденцията беше добра, постоянен ежегоден спад на жертвите с по 10-20 %.Още е рано да се каже причината за катастрофата. Дъжд, хлъзгав път, несъобразена скорост, вероятно и над разрешената при сухо време, неспазване на дистанция, а може и гориво и масло да е имало разлято на пътя.
21
5
 
5
 
! Отговори
CLK преди 8 години
До АнонименКолега е обобщително обръщение към теб в смисъла, че в момента и двамата правим едно и също - да пишем коментари в уебсайт. Дали би ме нарекъл така е последното което ме вълнува. А с твърдението, че резервоарите са от пластмаса по-скоро ти или не си виждал или не си на ясно, че и бензинът и дизелът разграждат пластмасата. Но ако ти вярваш, че твоя или тези на новите автомобили са такива, може и за добро да е, един внимателен шофьор в повече ще има.
20
1
 
10
 
! Отговори
MM преди 8 години
До АнонименГлупак, ти само рушвети ли знаеш да даваш. Идвало ли ти е на ум да спазваш закона. Аман от тарикати в тая държава. Заради такива като теб по пътищата е ад.