Докога? Висока скорост и отнет човешки живот...

Тежката катастрофа в столицата снощи в кадър
13 окт 2015 09:57, Александър Попов
72

Снимка: Булфото

Пореден тежък инцидент на пътя отне човешки живот. Снощи на Околовръстния път на София автомобил излезе от пътя и се преобърна в дере, като при инцидента загина мъж на около 40 години. Той се е возил на задната седалка.

Още по темата

Водачът е карал с висока скорост и не е успял да овладее колата, което е довело и до трагичния инцидент. Шофьорът е настанен в Университетска болница "Св. Анна" в тежко състояние, третият пътник в колата е с по-леки наранявания.

"Високата скорост е причината за това тежко произшествие. Автомобилът се е движил с много висока скорост в посока Симеоновско шосе. В един момент автомобилът се завърта, удря се в разделителната ивица, която е широка около 2,5 метра, поднася странично, преминава в локалното платно, прехвърля се през мантинелата и се забива в брега на рекичката, която минава покрай пътя", съобщи за Нова телевизия началникът на столичната Пътна полиция Тенчо Тенев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В българия има 500-1000 джигити, половината от София, Пловдив и варна и останалите от малките граджчета. Нека да вкарат 20-30 човека в затвовора - дори за дав месеца да е - , останалите ще се стреснат.
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нека сме наясно като се движиш с ниска скорост няма как да направиш катастрофа - спирачките ти държат, ти имаи добра видимост и т.н. Като се движиш бърз трябва да се реагира за стотни от сукндата.В града позволената скорост е 60 км, извън града - 80-90 км, освен по определени участъци, а по магистралата - до 100. Ежденвено виждам коли дад фучат по магистралата с 200 км в час, или беемвета да минават на червето в София с 80-90 км В час - послре защо има катастрофи.
48
6
 
2
 
! Отговори
Гочо преди 8 години
Това става, защото са ни такива пътищата и защото инструкторите учат курсистите, да се тътрят с 10км/ч и не им позволяват, да усетят колата как се държи със 100 или повече километра в час! Трябва, да се върнат скоростните отсечки при кормуване и извънградското шофиране! Трябва, да се обучават и за екстремни ситуации! Не е възможно хиляди хора, да допускат една и съща грешка, тогава вината се търси другаде! Има специални курсове по екстремно шофиране... трябва да са задължителни или в курса
47
3
 
2
 
! Отговори
hehe преди 8 години
До 57:Добре е да прочетеш статистиката на КАТ за причини за ПТП за 2014:- 8 ПТП причинени поради превишена скорост;- над 2400 ПТП причинени поради несъобразена скорост в рамките на ограничението. Което ще рече, че спазването на ограничението на скоростта изобщо не е гаранция, че няма да причиниш ПТП. Единственото, което ти гарантира да не причиниш ПТП е СЪОБРАЗЯВАНЕТО на скоростта. Нещо което не е направил въпросният шофьор, и което не са направили 2400 шофьора миналата година.
46
3
 
3
 
! Отговори
Начо преди 8 години
Са приятелите му ще се състезават кой ще наебе пръв жена му!!!
45
6
 
5
 
! Отговори
до 51 от 50 преди 8 години
Не се спазват ограниченията и затова стават ПТП-та. Елементарно е. Ограниченията не се спазват, защото няма контрол. Пак е елементарно. Ти компетентен ли си, че да казваш, че ограниченията са сложени безумно? Как ти се струва на теб не е важно. При увеличено натоварване се увеличава броя на лентите, а не се вдига скоростта.
44
3
 
3
 
! Отговори
До Кореняк преди 8 години
Може да живееш там, но може и да не помниш. 100 км/час беше разрешената скорост на Околовръстното, където то се разширяваше.
43
2
 
4
 
! Отговори
До 53 Кореняк преди 8 години
А колко беше разрешената скорост там? Помня, че когато излизахме на широката част, разрешената скорост скачаше много, не по-малко от 90 км/час, а може би и 100 км/час, но това беше доста къс участък.
42
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 37 Притежавам и управлявам БМВ поради няколко причини:1 Защото ми харесва и това е мой личен избор.2 Защото мога да си го позволя,както да си го купя,така и до го подържам.За 31 години работа-добре платена,това не е кой знае какво постижение-всъщност когато го купих 2005г. беше 3 годишно.А като цяло въпросът ти е глупав.Според теб да питаме концерна БМВ защо произвеждат този автомобил,щом в България се трепят предимно с такъв?!Сещаш ли се какво биха ти отговорили?
41
4
 
5
 
! Отговори
Кореняк преди 8 години
Никога не е имало разрешение на околовръстното и бояна да се кара с 100 км. преди 89.година.Аз живея в тази част на града и винаги съм карал кола.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ли си мисля, че преди 1989-та, имаше ограничения от до 100 км/час на места, където сега е до 80 км/час? Цариградско шосе мисля, че имаше и до 110 км/час, а в широката част на Околовръстното до Бояна, беше май до 100 км/час, а не до 110 км/час. Тогава карахме коли с много по-лоши технически показатели, все пак 30-40 години са много време и техниката напредва. Колите и тогава бяха много по тези две шосета, но с по-високата разрешена скорост, това че колите са много, тогава не се чувстваше.
39
1
 
3
 
! Отговори
До 50 преди 8 години
Който няма доводи, използва обиди, като теб.Всички шофьори сме се нагледали на безумно поставени ограничения на скоростта, така че не ми се прави на голям разбирач!*В случая с това Околовръстно, колко МПС-та спазват това ограничение на скоростта? Да не се окаже нито едно ..., което какво означава бе разбирач от всичко?
38
1
 
2
 
! Отговори
80 км. преди 8 години
Нали има камери ,не работят ли , защо не ги хващат ,или всяко чудо за 3 дена.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Там да вземат да турят знаци за максимално разрешена скорост от 40 км/час и да гледаме сеира. Всичко живо ще се пренасочи да минава през центъра, като значително по-кратък път, както като разстояние, така и по време, а Околовръстното ще си стои запушено денонощно.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за цензура?!!!Най-обикновена дума я замениха с звездички.
35
2
 
3
 
! Отговори
До 45 Йордан преди 8 години
Защо си мислиш така? Аз познавам трима с BMW, като двама са свестни, а третият е ***. При това не виждам разлика в това отношение с притежателите на други марки коли.
34
6
 
9
 
! Отговори
Йордан преди 8 години
И пак и пак БМВ. Имам чувството, че вече държат 80% от идиотските изпълнения и катострофи. БМВ е секта и диагноза. Независмо дали е гнусно Е36 за 1000лв. или ново за 200 000лв, мормални млади хора с БМВ няма.
33
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги когато минавам по този участък на Околовръстното, шофирам нарочно с разрешената скорост. Резултатът е, че така създавам предпоставки за ПТП, защото никой, ама наистина никой, не шофира с разрешена скорост. Всички шофират с по 30-40 км/час над разрешената скорост, а зад мен за нула време става колона, докато успеят да ме изпреварят. Вероятно съзнателно е сложено това ниско ограничение, за да може КАТ на безопасен участък да налага глоби, т.е. хранилка за глоби на КАТ. 120 км/час трябва да
32
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
80 км/час на Околовръстното - някой не е наред. Има *** принцип - по-ниска скорост, означава повее МПС-та на пътя едновременно, което води до повече катастрофи и евентуално до задръствания и още повече катастрофи. Разширяването на Околовръстното би трябвало да има две цели - пренасочване на част от движението вместо да минава през центъра, да минава по Околовръстното и второ, да повиши значително средната скорост, за да не се получават задръствания. Би трябвало, но не е така с тези 80 км/час.
31
5
 
2
 
! Отговори
Дедо господ&алах преди 8 години
Докат има българи така ще да е нищо неще оправи това племе то обича да го мачкат изпитва кеф от болката