Убийство на българка предизвика протести в Мадрид

Смъртта на Светослава повдигна завесата за домашното насилие
Обновена: 30 ное 2015 09:29 | 30 ное 2015 08:52,
32
Убийство на българка предизвика протести в Мадрид
Снимка: Facebook

Случай с 32-годишна българка, пребита до смърт от своя приятел, предизвика протестни демонстрации срещу домашното насилие в Мадрид, съобщиха испански медии.

Трагедията със Светослава Емануилова се разиграла на 14 ноември, но през последните дни са станали известни подробности от разследването.

От една година красивата българка живеела с 34-годишния испанец Алберто в квартал "Карабанчел". Призори във фаталния съботен ден двамата се прибрали от дискотека и помежду им избухнал скандал. Съседи чули крясъци и шум от трошене на покъщнина. Смята се, че убийството е извършено около 10 часа сутринта.

Още по темата

Сигналът до полицията обаче бил подаден чак към 19 ч от приятелка на Алберто, на която той си признал. Според криминалисти лицето на Светослава било обезобразено от удари с юмруци и ритници, а смъртта й е настъпила от три удара с нож. Алберто веднага е арестуван.

Месец преди убийството младата жена подала оплакване за домашно насилие срещу агресивния мъж. Според съседи или не били предприети мерки, или испанецът бил привикан в полицията, но само обещал да не посяга на приятелката си и с това се приключило. Така или иначе двамата продължили да живеят заедно.

Светослава не споделила проблемите си със своите родители, които също са в Мадрид. Хора от квартала смятат, че ако по жалбата на българката са били наложени ограничителни мерки на Алберто, убийството е можело да бъде предотвратено.

Бащата на Светослава - Николай, е от град Елин Пелин, а майка й - от ботевградското село Трудовец, съобщи Нова тв. Родителите й работели в чужбина от години, а Светослава живеела при леля си в Трудовец. Завършила висшето си образование в Международното висше бизнес училище в Ботевград и през 2012 г. заминала при родителите си в Мадрид. Работела в ресторант в центъра на испанската столица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Веси преди 8 години
До ГЛАС НАРОДЕНПознавах момичето, бог да я прости. Много свястно момиче, бори се сама със живота докато завърши висше образование. Работеше за 300 лева, защото нямаше връзки, нямаше кой да я уреди да работи за достойно заплащане.Недейте писа глупости, да не ви стигне нещо подобно. Човек не знае какво ще му дойде до главата.
28
12
 
2
 
! Отговори
използвачки преди 8 години
Използвала и живяла леко на гьрба на испанското момче и скандали че не може да го влачи.....подава жалба и пак живее с момчето за да влачи.
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление част от българките са садомазо - сякаш много им е хубаво да ги бият. Подала сигнал в полицията , каква работа има при него.Значи ние тука в България се задоволяваме с едни заплати от 400 лв. и стигат и за семейство, деца и какво ли не.А тия отиват из чужбините бият ги, чукат ги и ги убиват накрая.
26
3
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Горкото момиче, Бог да го прости! Моите съболезнования към родителите и близките й.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комплексари-побойници има в целия свят.Важно е решението и действието на жертвата да е навреме.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да е помислила. зная и за българки студентки в англия които се прибират защото не издържат на техния начин на живот
23
3
 
26
 
! Отговори
лили от Испания преди 8 години
Коментирате защото не се си имали работа с такъв ***? То са психози, заплахи, подаръци, увъртания. Докато е в близост до него и под негово влияние е много трудно сама да си тръгне. Уведомила е полицията, което е страхотна смелост. Лошото е че не е казала на родителите си, те са единствените които са могли да направят нещо за нея. Съболезнования на семейството и жалко за красивото момиче. А на коментиращите - не дай си боже да ви се случи или на дъщерите Ви, за да разберете за какво протесират
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"....висшето си образование в Международното висше бизнес училище в Ботевград..."pfff
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛУЧАЯ Е ПРИКЛЮЧЕН!!!КОМЕНТАРИТЕ В СТАТИЯТА КАТО ЦЯЛО СА ЕДНИ И СЪЩИ!!!КАКВО Е ПРАВЕЛА ПРИ НЕГО ОЩЕ ЩОМ СЕ Е СТИГНАЛО ДО ТАМ ДА ПОДАВА СИГНАЛ В ПОЛИЦИЯТА!!!!ЗАКРИВАМЕ СЛУЧАЯ :D
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ ЗАЩО Е ОСТАНАЛА С НЕГО ЩОМ СЕ Е СТИГНАЛО ДО ТАМ ДА ПОДАВА СИГНАЛ В ПОЛИЦИЯТА, ЧЕ Я СПУКВА ОТ БОЙ!!!НАЧИ ОНЯ ОТ ГОРЕ Я Е ПРЕДУПРЕДИЛ НО ТЯ Е ОСТАНАЛА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19
14
 
3
 
! Отговори
Интересно преди 8 години
Господ да прощава но това е чиста златотърсачка
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Испания вече пета година е на първо място в Европа от тоя тип престъпления
17
24
 
12
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Българките обичат да ги тормозят чужденци, издръжливи са на всякъкви мъчения и жестокост, само да са в чужбина с някой дето им плаща сметките. Има една поговорка - Търкулнало се гърнето, намерило си похлупачето! Та и тази нашенка и тя така...
16
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той я биел, тя стояла при него... какво да коментираме?
15
14
 
9
 
! Отговори
манго преди 8 години
да би в булгейрия стояля не би люта чушка яла
14
5
 
22
 
! Отговори
Всеки си знае преди 8 години
"...ако по жалбата на българката са били наложени ограничителни мерки на Алберто, убийството е можело да бъде предотвратено."От статията става ясно, че тя по свое желание е излизала с него, включително на дискотека в деня на убийсвото. Разбирам тя да не е искала да е с него, да го избягвала, а той да я е преследвал - да, тогава полицията е виновна. Но в случая май на нея й е харесвало да я бият. Лично аз и за ден не бих останала с човек, който ме бие, независимо колко съм зле финансово.
13
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Интересно защо все мъже убиват жени, обратното е рядкост/не е интересно, исках да кажа - факт/Като гледам и конфликтите по света, май не се е променил никак към добро
12
8
 
15
 
! Отговори
Мрън-мрън преди 8 години
"Той я бие, тя си седи при него даже си ходят заедно на дискотека - е очевадно проблема не е само в испанеца."Абсолютно. Преди няколко месеца подала жалба, че е малтретирана - добре, предприела е някакви мерки. И после какво - чакала е някой друг да реши нейните проблеми ли? Ами явно све пак й е харесвало да я бият, знам ли. Или пък е стояла при него, за да има поводи да се оплаква на близки и приятели. На какво ли не склонни хората, за да си намерят причина и повод да се оплакват.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, че все още няма извънземни на земята!
10
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те нашите българки много обичат чужденци, и на извънземни няма да откажат