Задържаха шеф на апаши "на дребно", крали шоколади

Обирали малки магазинчета, изкарвали по 5 бона дневно
5 фев 2016 22:25,
10
Задържаха шеф на апаши "на дребно", крали шоколади
Снимка: Reuters, архив

Столичните полицаи задържаха организатор на група, която през последните месеци е обирала малки търговски обекти.

Крадците обикновено се спирали на цигари и скъпи шоколади. Почти всяка вечер групата обирала по 1 – 2 обекта. Така, само с дребни стоки, заработвали по около 4 – 5000 лв. на ден, докато щетите за обраните обекти били за над 10 хил.

За 20-ина дена апашите ощетили над 40 малки търговски обекта на територията на столицата.

Задържаният организатор е на 31 години, съден е шест пъти (основно за кражби) и е арестуван 81 пъти за различни престъпления в столицата.

"Забелязва се тенденция за посегателство на малки търговски обекти. Краде се стока, която може да бъде продадена бързо – например цигари и скъпи шоколади", обясни Александър Петров, началник сектор "Кражби".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Н-е-г-р-и съм написал, не ц-и-г-а-н-и.
7
0
 
3
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Още по-съмнително е, как са направили финансовити изчисления - за дохода от кражби на ден, за щетите на ограбените. А пък са пропуснали важен факт - колко човека са крали? Другият важен факт е - колко пъти е осъден организатора? Фактът е скрит.Та статията изглежда поръчкова, запълнена с измислици и скриваща важни факти, включително разбира се етническата принадлежност на разбойниците. Дали пък не са били ***?
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
арестуван 81 пъти че какво прави изобщо на свобода такъв швед тои не трябва да излиза исобщо от затвора да ама прокурори и съдии ще умрат гладни много е сложно
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забелязали тенденция да се краде нещо скъпо и бързо се пласира... Естествено че бързо трябва да се пласира, кой краде непродаваеми неща, ***!?
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статията е пълна простотия, целяща да увеличи авторитета на родната ни полиция, като умишлено преекспонира свършената работа и резултата.Например: ако едно "апашче" открадне 5-6 шоколада + 5-6 кутии цигари (за да не е голяма сумата и да не могат да го подведат под отговорност), това са 50-60лв на обект. По 2-3 обекта - 200лв.Да ги продадат наполовина-100лв.Значи групата е от 40 апашчета, че да заработят 4-5к/ден ???!!!???е полицията къде дреме, че не й прави впечатление такава групировка???!!
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо не пишете за ТОВА???"Само във Фрог: Хванаха шофьора на главсека на МВР да краде дреболии"Защо БЕ??
2
0
 
69
 
! Отговори
Момо преди 8 години
6 пъти съден, 81 пъти арестуван... Пита се в задачата защо това нещо още е живо?!
1
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статията е пълна глупост относно наличните като сума цигари в малък обект . За действията на родната полиция и правосъдие може да съдим по автобиографията на този хубавец