Горски разкриха мащабна незаконна сеч край Гърмен

В схемата бил замесен и горски стражар
29
Горски разкриха мащабна незаконна сеч край Гърмен
Снимка: Булфото, архив

Незаконна сеч на 150 иглолистни дървета на територията на "ДГС Гърмен" в участък, охраняван от местен горски стражар, е разкрило мобилно звено на Югозападното държавно предприятие към МЗХ.

Проверката, извършена по сигнал на жител от община Гърмен, потвърди, че отрязаните дървета от бял бор са без контролна горска марка и без позволително за сеч. Обемът на незаконно добитата дървесина се изчислява на 64 кубически метра лежаща маса, съобщиха от  Югозападното държавно предприятие.

Това е второ нарушение в рамките на пет месеца в територии, за опазването на които отговаря горският стражар. Той вече е наказван дисциплинарно със забележка и имуществена санкция, след като през септември 2015 г. инспектори от РДГ Благоевград установяват незаконна сеч на 35 дървета в охранявания от него участък. Съставен му е и акт за административно нарушение.

При проверката, извършена тази седмица, мобилното звено на ЮЗДП установи незаконна сеч на други 36 дървета в съседен участък. Районът е в непосредствена близост до с. Рибново и се характеризира с висока концентрация на посегателства от горите.

На виновните длъжностни лица, допуснали нарушенията, ще бъдат наложени най-строги дисциплинарни наказания по Кодекса на труда, след като изтече законоустановеният срок за представяне на писмени обяснения.

За нарушенията ще бъде уведомена Районна прокуратура в Гоце Делчев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: незаконна сечГърмен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То да си горски днешно време е много леко сигурно им дават дипломите без да се яват ана право на софтата алелуя
15
0
 
2
 
! Отговори
Drni преди 8 години
Ako e v moita gora, sha iadat krushuma:-):-):-):-)
14
0
 
1
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
60кубика било мащабна акция хахаха или пак погнаха кокошкарите , тъй за пред общественото мнение . Колко дърва ще изнесат персите , ако го сравните с количествата "законна" сеч е капка в морето
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАПРАВО ОБЪРКАХ ТОТАЛНО ПОНЯТИЯТА КАТО СТРАЖАР И АПАШ ПРЕЗ ТИЯ 25 ГОДИНИ
12
0
 
11
 
! Отговори
Некой си... преди 8 години
Нееееее, това не е незаконна сеч, това е дело на двойка влюбени бобри, наскоро избягали от Алепу. Те от къде да знаят, че се водило незаконно? Я веднага да ги заловят, ДАНС да ги проучи и да ги настанят в центъра за бобри! Трябва да ги интегрираме!
11
4
 
4
 
! Отговори
Неврокопско, my love преди 8 години
В Гърмен е фул с пач***6и. Много обичам да ходя там. Без да се обиждате, моля, селяци, но мърлите ви са сгодни и достъпни, само поискай. И без злоба от фрустрираната от живота фемина (извинете за сложните думички, не е нарочно).
10
2
 
10
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Време е ГЕРБ да учреди организация " ГЕРБ - горски стражари "
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горски, когато и да го утрепеш, винаги си закъснял.:)))
8
0
 
12
 
! Отговори
Така е преди 8 години
С помощта на ЦРУ ли разкриха мащабната сеч?Щом е мащабна значи е сечено много отдавна.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 11... имнооооого демокрация .
6
0
 
16
 
! Отговори
от 5 преди 8 години
Също и да добавя, че грам не залесяват. То ясно, че много хора се греят на дърва, ама трябва да се възстановяват горите, а не само да се леши.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами при нас в ихтиманско също редовно се режат огромни масиви гори, само че всичко е законно и това е дори още по-тъжно. Правят си разни врътки с държавни поръчки, изравняват цялата гора със земята, изнасят я с военни камиони (бивши де, вече само за сеч се използват) и после бам по тировете. За хората остават само голи полета и разбити пътища.
4
0
 
15
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Не тях, други трябва да бъдат ***, защото се правят на слепи, купуват им гласовете и ни превърнаха в д.онори на тази па.п.лач. И това продължава вече 26г.
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Върнете смъртното наказание, защото с дисциплинарните няма да стигнем далече.
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обесете ги по неотсечените дървета!
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2Винаги така става в държава, където да се докопаш до държавна службица по партийна линия е самоцел, за да може да крадеш законно.