Охранителите от Средец познавали лично крадците?

Борецов починал за 10-12 минути, куршумът разкъсал сърцето му
10 фев 2016 10:00,
59
Охранителите от Средец познавали лично крадците?
Убитият Христо (в ляво) и арестуваният Бойко (в дясно); Снимка: Facebook

Според охранители от инкасо фирмата, чиито служители бяха нападнати в Средец, Бойко Борецов е познавал лично двете нападнати в колата момчета.

Окръжната прокуратура–Бургас привлече като обвиняем и задържа Борецев за извършен опит за въоръжен грабеж.

В понеделник сутринта двама братовчеди - Христо и Бойко Борецови се опитаха да ограбят инкасо автомобил на фирма "Бургас инк" пред пощата в град Средец. В инкасо колата имало 140 000 лева - пенсиите на възрастните хора в града. Единият от братовчедите - Христо, бе убит по време на нападението, а Бойко Борецов бе задържан, разказва "Труд".

Грабежът е в особено големи размери, като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини, съобщиха магистратите. За престъплението се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.

Още по темата

Христо Борецов е починал за около 10-12 минути. Куршумът е разкъсал сърцето му и белия дроб. При тази кръвозагуба той е могъл да измине около двеста метра, показа резултатът от аутопсията, извършена от съдебния лекар д-р Галина Милева.

"Дали ще бъде обвинен охранителят от инкасо автомобила, който е стрелял по обирджията- това е въпрос по същество, който предполага провеждането на всестранно обективно и пълно разследване. Ще бъдат проведени разпити на свидетели, експертизи и др. Едва след като това бъде сторено, можем и ще преценим доказателства и ще решим необходимостта налице са предпоставки да бъде обвинен", каза прокурор Георги Чинев, който наблюдава делото.

Междувременно в Средец се разгоря спор. От полицията заявиха, че сами са заловили бягащия обирджия Бойко Борецов и че 19 годишният ром Митко, който твърди, че го е спънал и така помогнал на ченгетата лъже. Кметът на общината в град Средец рано сутринта обяви, че ще отпусне финансова помощ за Митко.

Според разказа на момчето, той отивал на пробация, на която е осъден. Изведнъж видял че срещу него тича мъж, а отзад - полицаи. Виждайки Митко, те се развикали: "Дръж го!" и Митко ритнал през краката бягащия крадец. Здравенякът се строполил на земята и бил арестуван.

"Митко не е загубил самообладание, въпреки че бандитът срещу него е бил маскиран и въоръжен. Той е безработен, осъден е, защото нямал пари да си плаща тока и му го изключили, а после го засекли, че си го пуснал нелегално", казаха от общината.

"Това не отговаря на истината. Въпросният Митко въобще го е нямало на мястото. Ще го разпитаме в качеството му на свидетел и ще видим ще продължи ли да лъже", заявиха от полицията.

Убитият Христо работил първо в СОТ, а после в бензиностанция като пълнач, но го освободили. Братовчед му - Бойко Борецов, с когото нападнали инкасо автомобила, работил доскоро в бургаски клон на известна охранителна фирма. След три месеца обаче не му подновили договора, защото не били доволни от работата му.

Вчера от офиса на фирмата, собственик на инкасо-автомобила коментираха, че двамата им служители са зле, в шок са от преживяното и са в отпуск. Според колегите им, те са били бити с пистолет по главите. Освен това били напръскани със спрея.

"Колегата, който е стрелял, не е виждал добре, защото е бил напръскан, виждал е само някакъв силует и е стрелял напосоки и то тогава, когато крадецът е бил зад волана", каза инкасо охранител, пожелал анонимност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
2 FAKTA преди 8 години
Близките на Бойко и Христо са потресени защото биле много добри момчета. # А те знаят ли колко добър комсомолец е бил Александър Томов (Лупи), и как добре прибра инкасото на Кремиковци и на ЦСКА . . . ? ? ? -=Горкото момче, то само искало да ограби пари, за които други хора са се трудили и после да си купи черно БМВ и да черпи мацките с ''бело'' или нещо за пaфкане ; # Защо тая тежка съдба, защо е толкова несправедлив света ?
45
0
 
0
 
! Отговори
kolio99 преди 8 години
До Живко а по -кого да стрелят , ако не по този дето ги налага с пистолет по главата и им задига парите зарад които им плащат заплата, па и са им дали оръжието! всичко живо не обира инкасо автомобили!
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога не стреляй, по бягащ престъпник, в населено място за да не засегне невинен. Колкото и да се крие ще бъде издирен. Същото се отнася и за преследване с автомобил. Полицията разполага със сили, средства и методи да залови беглеца. Охранителните са действали като в филм на САЩ. И полицията и младежите също.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога не стреляй, по бягащ престъпник, в населено място за да не засегне невинен. Колкото и да се крие ще бъде издирен. Същото се отнася и за преследване с автомобил. Полицията разполага със сили, средства и методи да залови беглеца. Охранителните са действали като в филм на САЩ. И полицията и младежите също.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той не виждал добре и затова стрелял на посоки !? И ако беше застрелял няколко ранобудни пенсионери , чакащи да си вземат 100-те лева !?
41
1
 
1
 
! Отговори
селян с коело преди 8 години
хлябът е рЪжен , и охранителят - въорЪжен , дано така се научите ,че е с "Ъ" , не с "А"
40
1
 
5
 
! Отговори
Охрaнител преди 8 години
Безмозъчен бил.... некaдърен бил...изверг и т.н.A охрaнителя децa нямa?!Семейство нямa?Сигурно и мaйкa не го е рaждaлa?Не сме били в дивия зaпaд...много сте компетентни.A,aко бяхa гръмнaли охрaнaтa кaкво и кaк щяхте дa коментирaте.
39
1
 
5
 
! Отговори
ИВАН преди 8 години
До МучачосМалко остро пишеш,но си прав,защото има набедени правозащитници,които са готови да вменят вина на охранителя!Колкото и прозаично да звучи има кола инкасо двама мъже,които са на работа и двама маскирани и въоражени,които искат да ограбят парите!!!Това е!Как е трябвало да реагира охранителя-да запази първо себе си и след това парите!Не го съдете предварително!
38
1
 
11
 
! Отговори
Васил преди 8 години
До До ЛикуващитеИ как точно охранителя е знаел дете ли е или 50 годишен рецидивист който ще го убие.Нападателите са били с маски и въоражени,нормална първична реакция на охранителя е да стреля,ти да не си слабоумен или какво.Нападат го маскирани и въоражени а той ще мисли за родителите колко го били гледали *** кретена си ти честно.И това му е работата за това е въоражен и на пост да пази парите на хората,не да ги раздава на всеки *** с маска.
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно безсмислено и двете момчета са си похарчили живота! Единия в гроба , другия в затвора. Може би този който отива в затвора, има защо да завижда на загиналия си братовчед, той направо се е оттървал! Иначе какво да кажа, нацията загива, млади хора, вместо да се вземат в ръце и да учат и работят, те тръгват по кривия път, най-вероятно поради погрешно възпитана у тях, ценностна система. Жалко!
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами тя половината статия е за Митко :) Митко, Миткооооо...
35
0
 
25
 
! Отговори
gogo преди 8 години
Единия убит,другия за 20 год. в затвора/дай боже/.Дано това да е за урок на други канидат обирджии.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости! Лъже... Дискриминация е да се твърди, че ром лъже! Може да се съмнявате в думите му, но да казвате директно, че лъже е расизъм в най-висша форма! Къде са ви европейските цености бе милиционери ниедни?
33
1
 
25
 
! Отговори
Светъл преди 8 години
Кофти ценностна система. Кофти възпитание. Да искаш лесни пари....жалко за момчето, но да поговорим за това колко акъл имат двамата братовчеди??!!...... Питам се родителите им на какво са ги научили?! Или ако не са ги учили на това, то не видяха ли какви са децата им, за да вземат някакви мерки?! Въобще няма да коментирам дали трябва да се съди охранителя....отиваш да правиш обир.....трябва да знаеш, че има вероятност да си останеш застрелян там.....
32
4
 
8
 
! Отговори
до до 31 преди 8 години
Ти не си българин! Не си и човек !!! Нямаш милост към човека , това ме притеснява в теб! Точно такива хора като теб започнаха вече да се раждат , арогантни , нагли, жестоки и двулични егоисти! Не ми отговаряй ! Чобанин!
31
7
 
0
 
! Отговори
R-3 преди 8 години
Тук има грешка,българите не крадат!Само взимат и бягат.
30
2
 
12
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
Май нещо ти се правиш на мъж,а?Е, и овчар да съм-срамна работа няма!Моли се да си наполовина на моя социален статус,но няма как да стане!Същество което се опитва да обижда само зад клавиатурата е страхливец,който за нищо не става,ясно ти е нали?Може и до жълтите павета да опре,но не си ти,който да дава оценки!Важно е че се е почнало от някъде и *** си е намерил каквото търсел...Точка по въпроса!
29
39
 
8
 
! Отговори
До Ликуващите преди 8 години
Ако беше вашето дете , залитнало инцидентно от правия път я заради екшъните които гледа , я заради адреналина и младостта?! Гледали сте го , хранили сте го , радвали сте се....не сте прави със сигурност! Тоя безмозъчен охранител е можело да му запази живота! Това е истината , колкото и емоционално да пишете!
28
11
 
8
 
! Отговори
до до 24 преди 8 години
Абе мъжаго , нали всички сте мъжаги тука дето бравосвате гарда ! Пак ще ти кажа, що не отидете пред Парламента, тези там ви ограбват и обладават всеки ден ! Нали се възмущавате от кражби и не искате да има милост към никой крадец! Айде отиди на Жълтите павета, там в Оная сграда са най-големите крадци! Овчар!!!
27
4
 
44
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Ако бяха убили охранителя,ще кажат че бил некадърен,А сега като е стрелял ,е убиец.Този пистолет за какво му е даден,да плаши гаргите да не кацат на инкасо автомобила ли?