Барикадиралият се в "Стрелбище" стреля срещу служител на МВР

С него преговарят психолози
Обновена: 27 мар 2016 11:24 | 27 мар 2016 10:02, Красимир Ангелов
56
Барикадиралият се в "Стрелбище" стреля срещу служител на МВР

Барикадиралият се от вчера в столичния квартал "Стрелбище" бивш служител на МВР е произвел изстрел срещу служител на МВР. При инцидента няма пострадали, съобщава БТА.

Още по темата
Разговорите с мъжа продължават от 17.00 часа вчера, когато на тел. 112 бе подаден сигнал за инцидента. Дъщерята на пенсионирания полицай тогава съобщи, че той се е барикадирал в апартамента заедно с трудноподвижната си съпруга.

"Към момента с него преговаряме посредством психолози от Института към МВР. Търсим възможност нещата да се решат с преговор, но в хода на преговорите лицето използва оръжие срещу служител на МВР", съобщи за инцидента и ст. комисар Младен Маринов, директор на СДВР.

"Този изстрел направи нещата по-сериозни - имаме вече явна агресия и насоченост към нараняване на служители. За радост няма пострадал служител”, заяви Маринов.

По думите му ситуацията се усложнява и от присъствието на неговата съпруга, която е трудно подвижна. Към момента срещу нея няма проявена агресия от страна на съпруга й.

Главният секретар на МВР Георги Костов посочи, че на първо място трябва да се гарантира живота и здравето на съпругата на барикадиралия се.

"В момента текат активни преговори с въпросния човек, който е 69-годишен, бивш служител на МВР. В информационните масиви при проверката установяваме, че е имал законово оръжие, но го е предал 1996 г. Към момента не притежава законно оръжие. Това което, вече е безспорно установено от работата на терен има най-малко един незаконно притежаван пистолет. В рамките на цялата нощ кръжеше с него в жилището. Труден е за комуникация. Определено има психически проблеми", обясни Костов, цитиран от "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Kak oni jivut преди 8 години
Bolshoi teatar?!
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От какво ли му е Писнало??в такава подредена страна живеем,пенсиите добри,заплатите големи,лекарствата за съпругата му струват малко,лекарите са ни супер...какво ли иска???
31
0
 
6
 
! Отговори
Коджейков преди 8 години
И как се казва този бивш? Интересно! Защо мълчат! Да не е някой наш човек?
30
0
 
4
 
! Отговори
спец от нас преди 8 години
Спрете му водата и тока ,после го чакайте да умре от естествена смърт,лошото е че се задават неудобни въпроси откъде е оръжието.
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ли щеше да е, ако противникът е нормален. Некадърници.
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не могат да се справят с един психар дъртофелник, камо ли при по сложна ситуация, каквито днес са ежедневие по запада. Това е професионализма им. В друга нормална държава случаят да е забравен досега. Но иначе претенции за големи заплати.
27
0
 
11
 
! Отговори
ЗАЩО преди 8 години
Защо не взривят блока или да гръмнат психично болния полицай ?Най-лесно ще е с един танк .
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стрелба в стрелбище. Ми какво чудно има тук? Нали затова е стрелбище, да има стрелби там?
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То затва се казва Стрелбище...
24
1
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
"Толко ли не могат да му хрьрлят 3-4 гранати и да влезат с калашници да довьршат сичко живо. *** и милицията добре че нема ислямисти тука че ще напьлнят гащите нашите"Аааа, това е малко дето предлагаш. Той Бойко ги решава тия проблеми с гранатомети, РПГ, такива неща. Може и некоя Катюша да докара, нищо че после ще ни съдят пак в Брюксел.
23
3
 
13
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Милфизираната Министър Бъчварова да ходи да преговаря с Терориста
22
1
 
15
 
! Отговори
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ преди 8 години
БЕДНИЯ РАДИКАЛИЗИРАН БЪЛГАРИН ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ДОКАРА ХОРАТА ДО ПОЛУДЯВАНЕ
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толко ли не могат да му хрьрлят 3-4 гранати и да влезат с калашници да довьршат сичко живо. *** и милицията добре че нема ислямисти тука че ще напьлнят гащите нашите
20
1
 
8
 
! Отговори
365 преди 8 години
Според МВР-сводките, матриалот у нас или е психично болен или криминалогенен, други тук не виреят. Днешният случай не прави изключение.
19
0
 
16
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
"Барикадиралият се от вчера в столичния квартал "Стрелбище" бивш служител на МВР е произвел изстрел срещу служител на МВР. При инцидента няма пострадали, съобщава БТА."Аааа, това е нищо! Изстрелял един куршум. Баба ми ми е разказвала, че преди 1944 г. в един дол до наш'то село шумкарите водели престрелка със стражарите няколко часа. Почти цял ден са се гърмели и пак никой не е бил пострадал, нито от полицаите нито от партизаните.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всякакви Радикалилни простотии си имаме , сялата Държава е радикализирана даже от 1878 до днес
17
2
 
7
 
! Отговори
БКП преди 8 години
Те това сте гласоподавателите на ГЕРБ - да го гръмне с гранатомета. То хубаво, ама следващият, който шъ съ умопобърка от собствената си партия, може да си ти... Тогава и тебе ли с гранатомета? Не, че историята на БКП помни много такива епизоди на отстрел на собствени членове...
16
2
 
8
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Този човек не огладня ли? Все съм се чудила кое е по-силно: глада или лудостта...
15
0
 
7
 
! Отговори
РАДИКАЛЕН ПОЛИЦАЙ преди 8 години
Стига бе , пак ли с Радикалните бивши полицаи
14
0
 
10
 
! Отговори
334 преди 8 години
Нещо не си спомням, това упражнение при кое учение го отработваха: на Кулата или в метрото?Я ББ довечера да им спретне едно по-подходящо учение - в някой апартамант.