Митничари спипаха камион с нелегален... плат!

Шофьорът не декларирал цели 27 километра плат
28 апр 2016 14:52,
9
Митничари спипаха камион с нелегален... плат!
Снимка: Агенция Митници

Инспектори от митническия пункт Капитан Андреево предотвратиха опит за контрабанден внос от Турция на трикотажен плат с дължина около 27 км., съобщиха от Агенция "Митници".

Недекларираният плат бил иззет при проверка на влизащ в страната от Турция товарен автомобил, управляван от български гражданин. Шофьорът декларирал, че внася 25 900 кг плат от Турция.

При измерване теглото на автомобила на митническия пункт със специализирана електронна везна, митничарите се усъмнили в несъответствие между декларираната и превозваната стока.

Камионът бил отклонен за щателна митническа проверка, при която е установено, че освен декларираните 25 900 кг плат, камионът превозва и недекларирани 6200 кг трикотажен плат в 190 рула. Дължината на недекларирания плат е над 27 км, а пазарната му стойност възлиза на десетки хиляди лева.

Контрабандният плат е конфискуван. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците. Работата по случая продължава, допълват от Агенция "Митници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
поздрав за бала преди 7 години
щи ушия рокличкаа, рокличка, рокличка оп дай
8
0
 
0
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
БРАВО ХВАНЕТЕ ГИ ТЕЗИ *** .ПРОСТО Е ТЕКА НЕМОЖЕШ ДА ПРЕКАРАШ ТАКАВА СТОКА ГОЛЯМА СЕБЕСТОИМОСТ БЕЗ НЯКОИ ДА НЕ СТОЙ ОТ ВИСШЕСТОЯЩИТЕ ПОЛИТИЦИ ТЪРСЕТЕ СТОПАНИНА КОИТ ЩЕ ГИ ПОЛУЧИ И КОНФЕКЦУВАИТЕ ВСИЧКО В ПОЛЗА НА РЕБ БЮДЖЕТ ЕТО ВИ ПАРИ НА ОТОВО
7
0
 
2
 
! Отговори
oт Сидни Ав$тралия преди 7 години
КАКВО повече искат тия от брюксел ето удариха престъпноста, миналия месец и корупцията ликвидираха някви купени шофьорски книжки всичките им ги зеха. Каде по нагоре? По високо от това има ли? Брюксел пак ли ще е недоволен? Не остана престъпнот нито корупция вече....
6
0
 
3
 
! Отговори
математик преди 7 години
Пък и рехав ми идва плата - едва 200 гр на метър. Ако изобщо са верни цифрите на Боряна Павлова!
5
0
 
4
 
! Отговори
тираджия преди 7 години
Нещо не ми се връзва, то бива претоварване ама ТИР да кара 32 товар ???? Нема такова животно
4
0
 
8
 
! Отговори
Кокошка преди 7 години
Голям праз! Стока за 30 000 лева, данък (мито) или квото е там: за 3000 лева. Браво маладци, преборихте контрабандата, сега заловете и 2 жрици на любовта, които днес са прибрали от клиенти по 150 лева и не са делили и ще се отчетете за цял месец с ОТЛИЧЕН(6), за да вземете бонуси към заплатите си по 900 лева.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз плат да не е бил във вид на костюми бе, десетки хиляди левове ?
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй вземете стоката на тоз голям престъпник. А хoрата с по 27 присъди се разхождат на свобода.
1
1
 
15
 
! Отговори
Elle преди 7 години
Ако по документи цялата стока е 25 900кг, то шофьорът няма как да знае колко кг е реалната стока. Ако няма кантар, просто си взима документите и тръгва от товарния адрес. Тотална грешка/опит за измама на Изпращача - отговорността за неправилно вписани данни е негова.