Ало бандитите като Коза Ностра: Ще режем уши!

Измамниците стават все по-жестоки, констатира полицията
Обновена: 4 май 2016 20:24 | 4 май 2016 19:00,
29
Ало бандитите като Коза Ностра: Ще режем уши!
Снимка: архив Reuters

Ало измамниците стават все по-жестоки в заплахите си към възрастните хора, които лъжат, за да измъкнат спестяванията им.

"Ще ти отрежем ушите, ако не дадеш пари", креснали мошеници на пенсионерка от Шумен. До заплахата се стигнало след като първо "полицай" се обадил и обяснил, че синът на жената е пострадал и трябват 18 000 лв. за лечение.

Още по темата

"Нямам син", обяснила жената и тогава била засипана с предупреждения, че я очакват лоши работи. Уплашената жена веднага подала сигнал в полицията.

Друга 72-годишна шуменка обаче, станала жертва и дала 2000 лв. на мошениците във вторник. Повярвала на "лекар", че синът й е получил 40% изгаряния на крака и се налага спешна операция, за да не се стигне до ампутация.

Пенсионерката дори сама дала сведения за сина си, че е началник влак и съвсем подпомогнала измамниците.

За да я улеснят пък те пратили човек до дома й, който махнал с ръка под балкона, а жената му метнала плика с парите, разказва "Труд".

От полицията призовават за пореден път хората да не съобщават лични данни на непознати по телефона, нито да съобщават къде живеят. Измамниците са изключително изобретателни и в обръщение се вкарват нови сценарии.

При съмнително обаждане по телефона се обадете първо на близките си. Ако не успеете да се свържете с тях, консултирайте се с полицаите в оперативните дежурни части чрез телефон 112, апелират от МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, не мога да разбера едно - цял ден тия пенсионери нямат друга работа и зяпат новини по телевизора. Не научиха ли се?! Няма седмица да не се съобщи за поне един такъв случай...Колко *** трябва да си?
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЛУПОСТИ АМА ГЛУПОСТИ! ВСЯВАТЕ ПАНИКА АЛО НЕ Е ЧАК ТАКА1
17
1
 
3
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Да е жив и здрав Бойко Борисов, че ни отърва от престъпниците. Удържа на предизборното си обещание.Само дето няма кой да го чуе сега, щото МУ ОТРЯЗАХА УШИТЕ на българина.
16
0
 
3
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Моля, не лишавайте адвокатите на измамниците от прехрана.Веднага ще открият вратичка за да ги освободят , а тези от БХК пък ще си счупят ръцете и краката за да пишат жалби в тяхна защита и ще искат да съдят България.Бъдете "по-милостиви към тези бедни душички"
15
1
 
3
 
! Отговори
Потребител преди 7 години
Тук помощ трябва да има и от роднините. Говорете на старите хора, ако трябва им скрийте парите. Преди ми беше жал за измамените, но май ще преразгледам позицията си.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва ли е толкова трудно да ги хванат. Според мен полицейските шефове получават процент от парите и за това не ги закачат.
13
0
 
5
 
! Отговори
gost преди 7 години
а интересно мие дадения оператор откъде знае с какъв телефон работиш аде оня ден едни такива от мтел ме изумиха това не трябва да се дава камо ли да се знае
12
0
 
11
 
! Отговори
iIDEALIST преди 7 години
Какво ли ни чака, когато Германия спре с новия си закон да плаща на нашите роми, които живеят там от социални помощи?
11
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ало измамените са все от български произход,факт!Иникой роден политик не се замисли защо е така.Но народа знае-държавата участва заедно с ц...ните в унищожаването ни.
10
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Как полицията призовава възрастните хора да не вярват на непознати ,чрез сайтовете на компа ли?Та нали те нямат компютри?.Мисля,че,ако често се говори по телевизията,и то най-вече по БНТ,НОВА и БТВ,ще намалеят тези измами.Иначе е само отчитане на дейност.
9
0
 
13
 
! Отговори
-БХК преди 7 години
БХК веднага да се намеси с тезата че това деяние на ромите е в резултат на евро атлантическата им интеграция и пенсионерите трябва да съпречастни с ромските им искания.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пък вчера даваха в сутрешния блок една "добра новина" - човек, който се хванал на работа уж като куриер, разбрал, че работи за телефонни измамници и отишъл в полицията. И представете си какво сторила родната полиция - накарали го да седне да пише показания, още докато ония го заплашвали по телефона и си искали парите. След това благородно върнали парите на двамата измамени старци и завели дело срещу неизвестен извършител. Ей затова няма да затихне никога тоя проблем с телефонните измами.
7
7
 
4
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Когато един човек на младини не е особено умен и съобразителен на старини си е откровен ***-житейски факт касаещ българският народ....господ здраве да дава на ПРЕМИЕРА електората ще му даде останалото...
6
1
 
19
 
! Отговори
ined преди 7 години
Като ви прочетат коментарите от БХК ще се самосезират, че дискриминирате ромите и ги лишавате от един от техните поминаци.
5
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари пенсионери!Купете си по едно пушкало.Полицията работи със всички мафии.Направете добро на нацията.ако си на 80 няма какво да губиш.Идват за парите и....ОгънЪ.Иначе няма оправия.
4
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднага смъртно наказание и ще се решат проблемите с цялата демократична престъпност......
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кой да посъветва полицията да ги задържи
2
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се обадят, ако освен стреса, имат и мобилен телефон, защото мошениците им казват да не затварят телефона! Освен това, някой изобщо опитал ли се е да провери как така и защо тези измами стават на 99% по стационарните телефони?
1
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало измамниците са протектвани от българската полиция и покровителствани от българското правителство.