Кола помете и уби мъж на "зебра" в Кърджали

Несъобразена скорост е причината за инцидента
4 май 2016 12:00, Анисия Иванова
9
Кола помете и уби мъж на "зебра" в Кърджали
Архив: Булфото

37-годишен мъж е загинал при пътно произшествие в Кърджали, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал снощи около 23:00 часа на бул. "Беломорски".

Мъжът пресичал на пешеходна пътека тип "зебра", когато бил блъснат от БМВ, управляван от 21-годишен водач.

След удара на пострадалия била оказана спешна помощ, но той починал. Най-вероятната причина за произшествието е движение с несъобразена скорост.

Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Задържан е в полицейското управление.

Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: МВРзагинал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкото момче - сега нашата Темида ще го погали по умната главица,ще взе ме да го травмира и той пак ще утрепе някой на пешеходната пътека...
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виновен е пешеходеца-как смее да минава по пешеходна пътека в 23 часа?
6
4
 
1
 
! Отговори
до 3 и 4 преди 7 години
обед стана, събодете се
5
2
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
23:00 часа, тъмно, не знам дали там има осветление и ако мъжа е бил и с тъмни дрехи, като нищо всеки шофьор може да го сгази на пешеходната пътека. Определение за несъобразена скорост: скоростта, с която си се движил, когато е станала катастрофата, независимо дали е 1 метър/час, 1 км/час, 10 км/час или повече. Само ако скоростта е над разрешената, се нарича превишена скорост, а не несъобразена скорост.
4
3
 
6
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Не е особено умно да се реагира първосигнално и да се иска огромно наказание за шофьора.От написаното в статията остава неясно какво е причинило катастрофата. Може да се окаже, че младежът си е шофирал съвсем нормално, а може да се окаже и обратното - че е шофирал пиян или с превишена скорост или нещо друго. Прословутата несъобразена скорост на КАТ я забравете. Такова животно няма. Ако някой може да ми определи с каква скорост трябва да шофира, за да не му е несъобразена скоростта, е за Гинес.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Движение с несъобразена скорост няма, тъй като никога не можеш да определиш предварително каква е съобразената скорост.Причината за такива катастрофи при 99% от слчуаите е КАТ или по-точно факта,ч е КАТ в България не работи, КАТ не налага спазването на закона, както се прави в нормалните държави и съответно в България всеки ден се правят стотици милиони ненаказани от КАТ нарушения, а това е едно от тях. КАТ се появява след като се е случила катастрофа и пише погрешни причини за кататрофата.
2
4
 
10
 
! Отговори
цецо преди 7 години
Кога най после ще отнемат завинаги книжка при умишлено (защото сам е натискал ***) убийство и нарушителя в затвора поне за 10 г. ама да бачка и да си заработва хляба.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A смъртно наказание - кога??? Колко още ще чакаме нещо да се промени?