Прокуратурата ще проверява два европроекта в Шабла

Иззети са документи за строителството на стадиона и рибарското селище
4 май 2016 21:45, Анисия Иванова
8
Прокуратурата ще проверява два европроекта в Шабла
Архив: Булфото

Окръжната прокуратура в Добрич иззе документи по два европейски проекта в Шабла по Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Държавното обвинение се е самосезирало след репортаж в централна медиа за изразходването на над 5 000 000 лева за строителството на стадион в крайморския град.

Окръжният прокурор Пламен Николов и представители на икономическата полиция в областната дирекция на МВР днес са проверили на място изнесените факти с оглед данни за престъпления по служба, присвоявания и злоупотреба със служебно положение. Иззета е документация по изграждането на стадиона.

Окръжният прокурор е проверил и действията по друг европейски проект в общината - площадка за наблюдение и парк с енергийна пирамида до Шабленския фар и рибарското селище. Документите и по този проект са иззети от окръжната прокуратура.

До действията на окръжната прокуратура се е стигнало след като през ноември миналата година е била разпоредена проверка на ДАНС за строителството на стадиона.

До момента резултати от тази проверка не са постъпили в прокуратурата, допълват от пресцентъра. Разпоредената нова проверка от окръжния прокурор на Добрич трябва да приключи в най-кратък срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Баце стрОй преди 7 години
"Ларгото в София протечеСамо 2 седмици след откриването античният комплекс Сердика вече се нуждае от ремонт"
3
0
 
12
 
! Отговори
Край преди 7 години
Па вижте и бутафорните железобетонни "крепости" до Раднево, вижте и 5те. милиона дето се изляха до Леденика. В село Дебели лаг Радомирско Божидар Данев от Стопанската камара постои 4 звезден хотел които ще стои вечно празен. ЕС финансира основно простотии за крадене.
2
0
 
6
 
! Отговори
bebok преди 7 години
Защо не проверяват покривът на Античен комплекс "Сердика" който протече ?
1
0
 
7
 
! Отговори
В затвора! преди 7 години
Лично съм виждал новия център на Шабла и нелепите съоръжения край фара - грозна бутафория!