Апаши посягат на къща в софийско село вече 15 пъти

Хората вече не се и оплакват в полицията, а крадците стават все по-дръзки
60
Апаши посягат на къща в софийско село вече 15 пъти
Снимка: Булфото, архив

Къща в намиращото се близо до София село Доганово е обирана вече 15 пъти. За неволите на Марийка и Христо, както и на техните съселяни разказва Нова телевизия.

За набезите в Доганово хората даже вече и не се оплакват в полицията, защото резултати няма. А крадците стават все по-дръзки. В Доганово дуварите не са само въпрос на вкус. Много къщи са оградени с тях по принуда.

След един от обирите Марийка и Христо намират портата и телената си ограда на пункта за вторични суровини, затова вече имат дувар, но и той не е достатъчен. Зазидали и прозорец. Вкарали и стълбите вътре.

Но за 15-ти път крадците проникнали в дома на семейството. Първо пробили дупка в зазидания прозорец, после с тухла атакували стъклата на втория етаж. Откраднали са готварска печка, телевизор, метални тави, вилици и лъжици, но щетите възлизат на много повече от отнетото имущество.

Не само в къщата на Марийка и Христо е така. Кметът твърди, че не може да свърши работата на полицията.

"Имаме няколко срещи с началника на полицията, писал съм му няколко писма по тези проблеми, провеждали сме доста хайки, но за съжаление не можаха да открият никой от извършителите на кражбите", разказва Димитър Спасов.

От своя страна началникът на полицейското управление в Елин Пелин главен инспектор Петър Ценев казва, че за да се докаже едно престъпление, трябват и следи, и свидетели, така наречените годни доказателствени средства.

В случая с оказалата се в пункта за вторични суровини пората на Марийка и Христо тези, които са я предали, твърдели, че са я намерили на улицата. Полицейски патрул не ги е засякъл, защото за Доганово и за още 32 населени места има два.

В същото време официално това не се води село с висока концентрация на престъпления.

Кражбите в селото не спират, не се подават жалби в полицията. Според кмета причината е, че веднага се разбирало кой е подал сигнал до органите на реда и „ромите започват да се разправят" с него.

Ден сред заснемането на репортажа в четвъртък извършителите на кражбите са били задържани, а отнетите вещи на хората - върнати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: къщаселокражби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
12 преди 7 години
Сварете един хубав буркан с гювеч с месце, обилно пълен със зелени мухоморки. Оставете го на видно място. В крайна сметка проблемът на давещите се е проблем на самите давещи се. Не може нищо да не правиш и да чакаш нещо да се оправи. Или пък да чакаш друг да се грижи за личните ти проблеми.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да се закриват. Това е печелевш бизнес, държи се от белите българи, работни места и хляб за много бели българи.-------Друго решение е да не приемат вторични суровини от определен етнос,което просто няма как да стане на практика. Контрола върху произхода на скрапа е невъзможен, поради това по-простото решение е ограничаване на този бизнес и наложен 'фашистки' контрол на от държавата.Тези бели хора има многобройни тъмни сделки с този етнос, което не ги прави много бели, а просто печеливши
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престъпници ли, не гласоподаватели.............вижда се проблема (огромен вече за България) и нищо не се прави по въпроса.... те са с безплатна охрана
27
1
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
За какво имаме полиция !!!Защо Нова телевизия вършат вместо полицията ?
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се закрият пунктовете за вторични суровини. Това е доста радикално решение, но тези пунктове по същество представляват източника на проблема. Това е и мнението споделено в медиите на няколко кмета на тормозени от търсещите скрап села.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Папаецът въобще не мисли за щетите, които прави. От изоставена къща, в която нямаше нищо, дори мебели и се вижда, папайците бяха влязли бяха взели месингови ключове, които стояха на вратите, както и няколко по-малки релси срещу един счупен прозорец. Дали и един лев са взели, докато не забранят пунктовете за скраб няма да се спрат.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставяш на масата в кухнята едно шише домашна ракия с обила добавка на метил и аминаваш а 2 дена и четеш новините с кеф.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
После ми изнасят официално статистика,къде имало най-много *** .Навсякъде е това крадливо племе.На всичко отгоре реват че нямат пари за това крадат,убиват и правят това което искат.Няма управия,защото те имат права ние НЕ.ДО КОГА?Стига вече сте унищожавали българите господа политици!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А някой от родните джурналя да му дойде на акъла да поиска обяснение от МВР и Румяна Бъчварова?Не смеят мишоците, нали Бойко ще ги хока хахахахахаВие сте *** и страхливици, пишман поръчкови, но пък ТЪНКО-0БИДНИ репортерченца.
21
2
 
7
 
! Отговори
Бъчворова преди 7 години
Не ме занимавайте с глупости, който има къща да си я пази! Сега съм заета с ордена на онази Нешка ли беше, к,ва ли! А и още ми трепери гъзягата от полета с въртолета около границата, този Бойко и той си няма друга работа, ох как ми се ще да дръпна едно питиенце, ама не малко!
20
13
 
0
 
! Отговори
Мима Рижото Чукало преди 7 години
Само ГЕРБ! Мачкай Бойче вмирисания каскет на червения *** и тродължавай все така да разтриваш червените вратлета!
19
0
 
3
 
! Отговори
Кубрат преди 7 години
До Василевняма необратими процеси...
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По същото време в една друга държава на другия край на Еропа -Англия като предаваш вторични суровини не получаваш НИЩО!
17
1
 
15
 
! Отговори
Venko преди 7 години
Както казваше един държавен служител преди много години...Баси и държавата ... щом мен ме избраха за министър.....
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От полицията полза няма. Купуваш си пистолет и това е.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който си има дом си го пази. Това е. Така става със къщите в които не се живее постоянно, а се ползват като вили от време на време. Така са хиляди къщи. Иначе нещата са изпуснати тотално.
14
0
 
14
 
! Отговори
svetlio преди 7 години
Нов закон за частната собственост,ясно?!
13
0
 
16
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Не са апаши,карамели са ...
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
у нас думата"полиция" е изпразнена от смисъл или е равна, по смисъл и значение на "полюция"
11
3
 
21
 
! Отговори
111111 преди 7 години
само с приемане на един закон престъпността ще намалее е 1000000%!Използване на огнестрелно оръжие само за защита на дома си!Да имат право на това хора с законно жилище,да нямат никакви крими прояви ,да нямат задължения към държавата ,и мин.средно спец.образование и поне 5 години трудов стаж!Приемане на смъртно наказание ако някой бъде хванат извън дома си с оръжието по експресна процедура..