Ценко Чоков и синът му Мартин сгащени в Галиче

Двамата са задържани за 24 часа за лихварство и принуда
Обновена: 26 май 2016 11:25 | 26 май 2016 11:05,
116
Ценко Чоков и синът му Мартин сгащени в Галиче
Ценко Чоков. Снимка: архив, Булфото

Ценко Чоков и синът му Мартин са сред задържаните при спецакцията на ГДБОП тази сутрин в Галиче.

Двамата са задържани по обвинения за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство и принуда, съобщават от Специализираната прокуратура. Засега те са арестувани за 24 часа.

От държавното обвинение съобщиха, че до момента са извършени 47 претърсвания, изземвания и обиски на лица.

Още по темата

Иззети са пари, документи за покупка на имоти, пълномощни от името или в полза на Ценко Чоков, телефони и други доказателства.

За операцията в Галиче съобщи тази сутрин вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя спомена, че при операцията са задържани общо 12 души.

"Нашето желание е да успокоим ситуацията и да разследваме всички случаи, по които има подадени сигнали", допълни МВР шефката.

Вътрешният министър допълни, че специализираната операция не е свързана с палежите на автомобили от последните дни.

В края на януари Галиче отново бе обградено от спецчасти, като от МВР обявиха тогава, че целта на операцията е противодействие на престъпността, на разпространението на контрабандни акцизни стоки, осигуряване на добър обществен ред.

След като хората в Галиче излязоха на протест срещу кмета Ценко Чоков и поискаха защита от премиера Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Окръжната прокуратура във Враца да направи проверка на законността на работата на скандалния кмет.

След нея обвинителите откриха стадо благородни елени в дома му, глобиха го, повдигнаха му обвинение за документни престъпления, но кметът си остана на поста.

Синът му Мартин също влезе в полезрението на разследващите, след като по "хулигански и расистки" подбуди преби Радослав Илиев от Галиче.

В средата на януари пострадалият младеж бил застигнат от джип, управляван от кметския син. Без никаква причина Мартин започнал да обижда Илиев, подигравайки се на етническия му произход. След това слязъл от колата и му нанесъл удари в лицето с юмрук. Радослав паднал по гръб, удряйки главата в тилната част в камък. Разпитан в хода на разследването Чоков младши не се призна за виновен.

След образуването на досъдебното производство, прокуратурата в Бяла Слатина внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение на обвиняемия Мартин Чоков "задържане под стража“, но Районният съд не го уважи и го пусна под гаранция срещу 2000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Това парвеню трябва да лежи в затвора за нелепите очила които носи и после за другото
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човеко е от герб! Кво повече да кажеш...
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петолъчки си татуират и щатските пилоти от Виетнам.
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народния съд след девети е осъдил над 1400 такива oтpeпkи. Доста от тях на смърт.
77
0
 
7
 
! Отговори
ицо преди 7 години
Абе какво толкова сте седнали да ни занимавате с тоя селски ***,та по всички телевизии това е водеща новина...Прибират си го там,съдят си го,доказват си му вината и айде да *** камъни във врачанския.Национален герой го изкарахте тоя *** бе...
76
3
 
4
 
! Отговори
42 преди 7 години
Виждате ли, нашите ги пазят САЩ и юдеите, чрез послушкото им Боко.
75
12
 
16
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Не че много ми е симпатична тая мутра,ама беше сложил в ред карамелите...Сега очаквайте ромски терор в Галиче...
74
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте го дъфкали тоя Чоков.Утре ще е на свобода и невинен.Доста мутри от парламента са зад гърба му....
73
0
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Такива хора има само един начин да ги затвори държавата-хванат на местопреспъплението, с половината село свидетели, и одобрени от съда поне 3 вида СРС-та едновременно, за да е годно доказателство поне от 1-ното СРС и да не се отметнат поне двама свидетели "Убедени" от неговите протежета.Но, той не е ***, винаги ще избягва свидетели, ще действа на 4 очи, ще се подсигулри с документи.За 27 години, мутрите с бухалките се изучиха, а което не са научили-плащат си за добри адвокати.
72
0
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Познавам добре този тип хора, имал съм вземане - даване с тях, по стечение на обстоятелствата, служебно. Както казват при нас-"Все едно един ги е правил!".По правило.сменили няколко партии, по принцип.с покровители нависоко, възможно по-високо.Държавата зорлем ги направи милионери, безотчетно при това.Никой не ги проверява.Ако нещо се обърка-спонсорират правилната партия, и се оправя работата, или има скъпо платена адвокатска шайка в София, готова на всичко, за пари.За всичко са формално прави.
71
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом са работели като лихвариимат задържани документи на нотариални актовеса лесни за осъждане
70
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека да видим в какво ще го обвинят и тогава да се надуват фанфарите.. Щото много пъти са го арестували и резултат няма. Държат го по 72 часа и дотам.. Имам съмнения че и сега ще е така
69
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Махнат ли ценко от кметския пост , селото ще пламне от престъпления на българите второ качество.
68
0
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Този път съм съгласен с Шопа, но само на половина. Нищо няма да му направят, научил сее да действа така, че да е в рамките на закона, от никъде не можеш го хвана, всичко , погледнато формално, е както трябва, има документи за всичко, а съда, съди по документи.Виж, за безпочвените обвинения-не съм съгласен. Например, изнудва някого, да му даде пълномощно, за продажба на земята, после сам я купува, или я купува сина му. Как ще се докаже изнудването, като няма 2-*** свидетели, невъзможно е...
67
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей такива тъпунгри ще свалят Бойко, жалко!
66
3
 
14
 
! Отговори
Партии мафии преди 7 години
Цялата съветЦка Кгб е нашето Дс! Навсякъде с тия ***! Тоя чоков е просто едн техен бушон
65
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ МАЛКО ФОЕРВЕРКИ И ПОСЛЕ НИЩО.......ТОВА Е МЕТОДЪТ НА БОРИСОВ. ДА СТЕ ЧУЛИ НЯКОГО ДА СА ОСЪДИЛИ И ВКАРАЛИ В ЗАТВОРА.ДА СЕ УСПОКОИ НЕДОВОЛСТВОТО И ПОСЛЕ КАКТО СИ ЗНАЕМ........
64
1
 
17
 
! Отговори
бг преди 7 години
Aко Бойко падне от власт ще е заради съдебната реформа!!! Финансово нещата не са зле, има подобрение. Но скоро не започнат ли да влизат не като този, а и ПОЛИТИЦИ в затвора... Това което стана при Орешарски ще е като галене с перце, да не стане и по-лошо от ситуацията с Виденов!!! 25Г. ИМА ЛИ ЧОВЕК, КОЙТО ДА Е ВЛЕЗНАЛ В ЗАТВОРА В ТАЯ ДЪРЖАВА ?!?!? Не кокушкари, а ПОЛИТИЦИ и "бизнесмени" искаме в затвора! Пееввски е първият...
63
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ценко Чоков и синът му Мартин са сред задържаните при спецакцията на ГДБОП тази сутрин в Галиче". Аз си задавам въпроса защо има полиция в Бяла Слатина /Галиче е в Община Бяла Слатина"/ и във Враца, след като за двама селяни идва полиция от София. Излиза, че излишно поддържаме тези хрантутници. С какво си заработват заплатите. Тези структури за мен са излишни. А кой знае каква численост имат. При това арестуваните не са някои бойци на Ислямка държава въоръжени до зъби и с боен опит.
62
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
да вьрне на хората имотите които е откраднал без тяхно знание тези синове учат лиработят ли какво правят по цял ден тези коли с какви пари са купени утре ще гипуснат да дерибеистват пак институциите работят ли в този раион или не