Ценко Чоков няма да сее сега. Съдът го остави в ареста

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано
29 май 2016 07:30, Петя Славова
76
Ценко Чоков няма да сее сега. Съдът го остави в ареста
Снимка: Булфото
Кметът на Галиче Ценко Чоков остава в ареста. Това реши спецсъдът след близо десет часа заседание.
 
Чоков, синът му Мартин и още шестима са обвинени, че са престъпна група за заплахи, закани, отвличания, лихварство и нанасяне на средни телесни повреди.
 
Съдът не се съгласи обаче с доводите на прокуратурата, че кметът е ръководил престъпната група. За сметка на това обаче има събрани много доказателства за нейната дейност.
 
Мартин Чоков също остава в ареста заедно с Димитър Каменов, Иван Пл. Тодораков, Иван Й. Тодораков и Сашо Димитров, пише БТА.
 
От ареста без мярка за неотклонение излиза Касъм Касъмов. А Васил Филиповски ще е под домашен арест.
Решението на съда не е окончателно. То може да бъде обжалвано пред по-горна инстанция.
Още по темата
 
По време на съдебното заседание, стана ясно, че свидетели твърдят, че групата е изнасилвала, отвличала и тормозила хора.
 
Според адвоката на кмета на Галиче - Иво Найденов, тези свидетели целенасочено описвали Чоков като ужасен човек.
 
Самият Ценко пък поиска да бъде освободен от ареста, тъй като било време за сеитба. "Моля да ме пуснете да си свърша земеделската работа сега, а когато прокуратурата свърши своята, сме на нейно разположение", посочи на среднощното заседание кметът на Галиче.
 
Синът му Мартин заяви, че е невинен, че не се занимава с лихварство и че няма как през 2013 г. да е участвал в побой над хора, тъй като тогава е бил 15-годишен.
 
Според адвоката Найденов се прави се опит да се внуши, че Чоков е имал протекции и затова в Галиче не можело да бъдат разкрити престъпления.
 
Според него в доказателствата до момента било описано познанство на Ценко Чоков с Касъм Касъмов /местния лидер на ДПС/, чрез когото получавал политическа протекция. А всъщност "сагата" със свиделите срещу кмета започнала преди години след спор за земя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: ГаличеЦенко Чоков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Чонко Барабоков преди 7 години
Чудо голямо !?!?
58
1
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Да плати на съда каквото трябва, да го пускат и да се свършва с този фарс.
57
4
 
9
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
А бе т.н. българи, научете се да пишете на КИРИЛИЦА. Не се оправдавайте, че компютърът Ви няма такъв шрифт. Даже и да няма, при добро желание купете си една клавиатура за 10 лв. и наистина се чувствайте българи, а според правилата на администраторите на ДНЕС.БГ такива писанки на латиница трябва НЕЗАБАВНО да бъдат изтривани. Драги ми администратори, уважавайте и съблюдавайте Вашите правила, които Вие сте ги измислили и наложили. Това говори писменно за Вашият авторитет !!!
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя белия от галиче дето пише по-долу най-вероятно е адвокатът на мутрата.
55
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vid na poboinik *** i nasilva4 prisada nai malko 19 g satvor tejak trud i vraschtane na posfradalite hora pari koli. Nikakva svoboda a i bandata mu s sina mu satvor na tia prestspnizi
54
6
 
5
 
! Отговори
12345 преди 7 години
Истината за Галиче е, че там *** не могат да крадат!Само след някой друг ден, когато селото пропищи от кражби, ще разберете за какво става дума!
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според адвоката на кмета на Галиче - Иво Найденов, тези свидетели целенасочено описвали Чоков като ужасен човек.===И кво, тоя адвокат *** ли е?! Естествено, че целенасочено го описват като ужасен човек, нарича се "обвинение". Както адвокатът целенасочено го описва като добър човек - "защита". Има ли все още някой с капчица мозък в тая изстрадала държава?
52
4
 
1
 
! Отговори
toni преди 7 години
4OKOV MISLI MISLI KATO KAPONE;OTVAREY SEYFA VADI HARTIYKITE SAMO TOGAVA STE SEESH
51
16
 
6
 
! Отговори
Бял от Галиче преди 7 години
Ценко Чоков изкарва много пари с много работа,опитва се да дава работа на бели и на ц.И.г.А.н.Ьо.р.и,но на втория ден разбира че не искат да работят а само да получават заплати.В неговия имот всичко е подредено под конец,ред и дисциплина,синовете ги скъсва от работа.Като нареди нещо няма повтаряне,слушат нато новобранци.В селото е въвел ред и ц.И.г.А.н.Ьо.р.и.т.е са в чудо,не могат да крадът да бият ,изнасилват.Няма обрани къщи,ц.И.г.А.н.Ьо.р.и.т.е имат такъв страх от него че са като мушички,е не им харесва,нали....
50
0
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
От ареста без мярка за неотклонение излиза Касъм Касъмов.-----------------------------------------------------------------------------------------Няма по голяма сила в *** от турците. ДПС е на власт вече 25 години.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V SELO. OSTROV UBIHA. EDIN. PROIZVODITEL PREDI. GODINI
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли ред в селото? Как са с кражбите, редовното тарашене на къщите от берачите на джилезо, има ли пребити старци и откраднат ***? Ако е вкарал военен ред и дисциплина, маслинените сигурно вият на умряло. Как да разберем истината, ако ще са само свидетелски показания?
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ALO OK, 53' Z. CHOKOV NE SE. NATISKA SA GOTOVI PARI OT. SHTAT. TOI. SI E PROIZVODITEL. SHASTNIK , I. NEISKA. DA GO. KRADAT. A. TOVA. DA NEGO. KRADAT, NE SE HARESVA. NA TIYA S. CHALGATA I TIYA OT SLUSHITELITE. REKETIORI
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това показва само едно нищо не се е променило в България след 1989г ,медиите отново ни занимават с някакви мутри вместо да показват че в страната има справедливост законност промяна на живота към по-добро.Изводите си направете сами след като водещата новина е Ценко Чоков.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До nnЯвно си малак и не знаеш за великолепната четворка на БКП : Пеко Таков, Мако Даков, Тано Цолов и Ламбо Теолов.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко -президент, Чоко-премиер.
43
3
 
10
 
! Отговори
nn преди 7 години
Много му е смешно на този Ценко , със звучната фамилия Чоков!?
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ima protekciya i e yasno kato byal den.Samo che v BG korupciyata i shurobadjanashtinata e prioritet i uvi....strahut debne v Galiche
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DINKO OT YAMBOL TREPE PO PORUCHKA. TOI NE SE SANIMAVA S KRADZITE NA CHASTNA SOBSTVENOST, KAKTO NEOBICHA I DA PROISVESHDA V ZEMEDELIETO.
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A MI TO I DINKO OT YAMBOL TREPE, AMA NEGO NE GO PRIBIRAT. - SASHTO LI?