8 часа оперирали Очите, последният куршум – все още в него

Той е в гръдната кухина, не бил опасен за живота
9 юни 2016 10:36,
56
8 часа оперирали Очите, последният куршум – все още в него
Снимка: Булфото

В тялото на Желязков е имало пет куршума, четири са извадени. Единият все още е в гръдната му кухина. Лекарите обаче преценили, че към момента той не опасен за живота му и е било рисковано да се отстранява по време на снощната операция.

Повече от осем часа е продължила операцията на Димитър Желязков-Митьо Очите през тази нощ, съобщи днес на пресконференция изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев, цитиран от БТА.

Още по темата

Той каза, че за 30 минути след пристигането на Желязков в болницата снощи се били организирани операционна зала и екип от специалисти, които да извършат интервенцията.

Операцията е започнала около 22.30 часа и е продължила до 7.00 часа тази сутрин. Доктор Матев информира, че състоянието на Желязков все още е критично и следващите 12 часа са решаващи за живота му.

При прострелването Димитър Желязков е получил наранявания на три органни системи. Засегнати са белият дроб, пикочният мехур, коремът, единият от долните му крайници. По време на операцията са участвали гръдни, съдови и коремни хирурзи. През цялата нощ са правени и консултации с Военномедицинската академия в София, където лекарите са специалисти по огнестрелни рани.

След операцията Желязков е получил усложнения, които са нормални за състоянието му, свързани със кръвосъсирвания. Към момента не се налага да бъде транспортиран в друго лечебно заведение, съобщи д-р Матев.

Другият пострадал, приет снощи в МБАЛ-Бургас, е Николай Маринов-Кольо Магарето. Той има шрапнел в левия си крак и фрактура на кост. Няма опасност за живота му, състоянието му е стабилно, но все още е в реанимация, за да му бъдат направени необходимите изследвания, обясни д-р Матев.

По информация на полицията при престрелката снощи е убит млад мъж. Засега няма официална информация за неговата самоличност.

Както вече бе съобщено, инцидентът е станал в 20.57 часа снощи в района на дискотеката "Айсберг" в курортния комплекс "Слънчев бряг". Стреляно е в заведението "4 You". Желязков и около 30-40 души от обкръжението му са се спречкали с десетина души, приближени на собственика на заведението. Полицията изяснява каква е била точно причината за стрелбата - битов скандал или преразпределяне на територии.

Желязков е бил с бронежилетка.

Цяла нощ полицията извършва процесуално-следствени действия. Има задържани. Очаква се днес от 12.30 часа в болницата да бъде дадена нова пресконференция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
Бургазлия преди 7 години
Огромните грижи които се полагат за Митьо Очите красноречиво показват, че той е имал подкрепата на някои много важни политици... Явно имали са полза от него.За един професор, научен работник или човек на културата, никога болници и министри не биха така силно се ангажирали.Да не говорим с какво лошо впечатление от България остават чуждите летовници на Сл.Бряг.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ ПЛАЩА ОПЕРАЦИИТЕ НА ТОЯ, ОСИГУРОВКИ ИМАТ ЛИ ПЛАТЕНИ, ТИЯ ДЕТО ДАРЯВАХА КРЪВ ЗАЩО ГОНЕХА РЕПОРТЕРКАТА- ДО ЕДИН ТОРМОЗЕНИ В АРЕСТИТЕ- ЖИВИ ДА НЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ТАМ- ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИ СЪС ТОРМОЗ НА ТЕХНИЯТ ТОРМОЗ- ТОРМОЗ- ЕЖЕДНЕВЕН.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дискотеката да бъде закритаИмуществото и на двамата да бъде отнето в полза на Държавата
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бих се престаравал ако бях на мястото на опериращите. Този колко народ е съсипал не е истина.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера, във всички сайтове новината се представя като се започва с Очите, на дълго и широко се обяснява за състоянието му, имало и друг ранен и накрая, някак си между другото се съобщава, че имало и някакъв убит !? Толкова ли е VIP Очите, толкова ли е важен на държавата и народа ? Очите ще го оправят, а убитият младеж ? Даже и името му не са си направили труда да разберат.
34
0
 
5
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Е, па то по-голяма издънка не са могли да направят... 40 човека, насолени здраво от 10-***... Не са за тая работа, то се видя :) С Митьо Дзъркелите така или иначе е свършено, няма значение дали ще оцелее... С пет куршума, никога вече няма да е същия бабаит, а и са убили най-доверения му гард... А, бе направо са си му обезглавили групировката...
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НОВ ЗАКОН ЗА БОРБАТА С БАНДИТИЗМА- САМО ТАКА ТИЯ БАНДИТИ ЩЕ СЕ ИЗТРЕБЯТ- ДО КРАК- БЕЗПОЛЕЗНИ - ДАНЪЦИ, ОСИГУРОВКИ ПЛАЩАТ ЛИ, КАКВО СА НАПРАВИЛИ ЗА ДЪРЖАВАТА, ВСИЧКИ НОСИМ ВИНА, ЧЕ ДОПУСНАХМЕ ТАКИВА КАТО ОЧИТЕ ДА НИ ТОРМОЗЯТ- ОСТАВЕТЕ ГИ ДА СЕ ИЗБИЯТ- КОЙ ИМ ПЛАЩА ОПЕРАЦИИТЕ.
32
0
 
6
 
! Отговори
Перко преди 7 години
Дали си е платил здравните осигуровки ..., или ще му откриват дарителска сметка !?!
31
2
 
4
 
! Отговори
FBI преди 7 години
Бедната Държава , нищо не се е променило от времето на Димитър Общи 1872 година до наши дни Димитър Митьо-Очите 2016 година
30
0
 
2
 
! Отговори
Горан преди 7 години
То се е получило като във вица: 40 мутри се явили на престрелка с брадви и ножове... И станало разбира се мазало. Добре е, 10 човека са дали такъв отпор на 40, че май няма да се занимават с рекет вече :)))
29
0
 
0
 
! Отговори
Занзибар преди 7 години
Представям си как едните оперират с 'ножове', а пък едни други са им опряли 'ножове'...
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде, бе! Чакаме добрата новина! :)) Ама като става дума за такива, лекарите чудеса ще направят за да ги спасят, а като е някой обикновен човечец, нямаме направления, не сте платили за екип, а по кой клинична пътека... и той накрая си умре човека преди да получи помощ!
27
0
 
4
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Нали бил с бронежилетка? Как тогава има куршум в гръдната кухина?
26
0
 
5
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Доста добре са го наредили тоя! Ама, така е... Като ходи и се занимава с каквото не му е работа! Каквото е търсил си го е намерил, цели пет пъти!
25
1
 
11
 
! Отговори
данъкоплатец преди 7 години
Дано да оцелее "ОЧИТЕ" че колегата му "ТИКВАТА" ще трябва да обяви национален траур...
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Седя и се чудя, дали Очите си е плащал здравните осигуровки. Колко ще струва тази операция на данъкоплатеца и ако беше някой обикновен човек който си плаща и данъци и здравни осигуровки, дали щяха да го оперират най-добрите специалисти или щяха да го прехвърлят от болница в болница, докато се гътне.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
така, така... що не викате браво сега на тия динковци бе тъпчовци?
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗа съжаление Митьо простака с очи е по интересен от Евтим Евтимов!В Мутроландия е така...а Европа спииии, всичко е и заради нея, защото може само за два дни да им свие сърмите на нашите управници, които допускат тези безобразия в държавата но...
21
0
 
14
 
! Отговори
гтф преди 7 години
кой ещ ги плаща тея операции, ако беше някой обикновен човек - да сте го отписали до сега... ама нали е медийна звезда
20
0
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Те ти булка с спасов ден