Ботьо Ботев: Митьо Очите е примитивен, но хитър

Това е трета ситуация, в която животът му е застрашен, каза криминалистът
10 юни 2016 10:07,
46
Ботьо Ботев: Митьо Очите е примитивен, но хитър
Снимка: Булфото

Стрелбата в Слънчев бряг е третата ситуация, в която животът на Митьо Очите е бил застрашен. Това стана ясно от думите на бившия директор на отдел "Убийства" в Национална служба "Полиция" Ботьо Ботев.

Става дума за случай от самото начало на новия век или по-рано. Разследващите разбрали за изпратените в Несебър килъри почти инцидентно.

Още по темата

"Случайно или не, работеше се по друго направление. Организира се така, че хората бяха зашифровано задържани. Те отнесоха вече присъди за незаконно оръжие". На случая не е давана никаква гласност.

Ботьо Ботев припомни и за бомбения атентат срещу него през 2001 г., когато загинаха жена му, брат й и техен бодигард.

"Наистина професионално подготвено, достойно за крими трилър - и самата организация, и самото изпълнение. Изключително добра подготовка – кола бомба пред дома му, взривът беше много голямо количество. За втори път му се размина, защото човекът, който натисна копчето, го сбърка с един от излизащите”, разказа Ботев пред bTV.

Той коментира, че в Несебър всички се съобразяват с Митьо Очите и го определи като "до известна степен примитивен, но с природна хитрост".

"В последните години Митьо Очите се е утвърдил като знакова фигура. Митьо е примитивен, но в него има природна хитрост. Всички в Несебър се съобразяват с него, има добра организация и добри печалби, които разпределя добре. В негов стил е да контролира и ръководи всичко, с което се захване", добави Ботьо Ботев.

По думите му той се е наложил особено през първите години с помощта на бруталните си действия.

"Има случаи тежки в Несебър, които така или иначе са организирани от неговите хора, а индиректно мога да кажа, че не е ставало без неговото съгласие – убийства, тежки, много по-тежки от това, което е в момента", отбеляза Ботев.

Според него престрелката от сряда вечерта вероятно е предотвратила побой, при който не е ясно дали е нямало да има още повече жертви и ранени. Той беше категоричен, че Очите и десетките му гардове са отивали за наказателна акция.

Свидетел на кървавата драма от сряда вечерта разказа подробности за престрелката.

"Спорът е от 2012 година между две банди, тази на Очите и "Оксижен". Хората от дискотеката "Оксижен" са продавали дрога вътре в заведението и са гонили хората на Митьо Очите", разказа свидетелят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
здрав българин преди 7 години
Спрете да ни информирате за състоянието на този човек..Няма ли по-важни събития в тази страна?Защо трябва да ни занимавате с житейските драми на един бивш затворник?Кажете нещо позитивно.... стига с тези мафиоти.....
37
0
 
0
 
! Отговори
фен преди 7 години
Слави ще скъса и неговата снимка ддд явно не знаете кои всъщност е Господин Станислав Трифонов..
36
0
 
2
 
! Отговори
Куреции преди 7 години
Голям човек,да е жив и здрав ,да се оправи още толкова майки да разплаче ,още толкова бащи да почерни...Срам срам за нас и страната ни...
35
0
 
3
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Митьо Очите бил примитивен, но хитър .... като че ли говори за Баце...
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 39"Аз викам пък: Митьо очите президент!"---Може, мооже... Как мислиш, дали отворените чалгаджии от шоуто на Учиндолския *** на мутренски а-нуси ще посмеят да му скъсат публично снимката?
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 36.Аз викам пък: Митьо очите президент!Толкова почести и внимание му се отделя,направо си е готов.Само дето пада на ниво махаленски разправии,ама като го изберем,ще бъде подготвен от Парламента на по-високо ниво !
32
1
 
6
 
! Отговори
Хихи преди 7 години
При толкова работещи частни армии като в Несебър са поне 5 то е време за закриване на МВР,Армия и съдилищата.Всички те са излишен разход.Ето Ботьо е *** психоанализатор. Казва,че някой е знаел ама не е разбрал.
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На абсолютно всички лица, които да участвали трябва да им бъде повдигнато обвинение, минимум за едро хулиганство и да им бъде извършена пълна данъчна проверка. За тези, които са убили обвинение за убийство. Така е в нормалните държави.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митьо очите - Кмет на Несебър! Щом му се отдава всичко (даже и математиката) ще е способен да управлява и общината!
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един недоносен каза, че това е махленска свада.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този велик криминалист, също е достатъчно папкал и слушкал пред престъпните босове.
27
0
 
5
 
! Отговори
65 преди 7 години
Ха,добро утро госин Ботев ! Вие голямо разкритие ни правите?Докога ще се пише за този?? СРАМОТА!!Когато се съобщава за болно дете,че трябват пари се казва веднъж в новините и .. толкоз.Кой чул-чул! СРАМОТА !! Много дебелокожи хора има
26
1
 
8
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Митьо мехура е комуниста, а Вожда какъв е? Може би демократ или лейбърист?
25
3
 
28
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
Стига бе хора, вие сериозно ли?! Сериозно ли само за това ще четем всеки ден? Стига сте ни занимавали с отрепките на обществото, толкова ли няма нещо друго поне малко по-важно, съмнявам се да няма!
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митьо вече е преминал през тунела със светлината , тука само тялото му е останало да вегетира.Ако го закрепят ще е като зеленчук до края на живота си.Съдба...
23
0
 
37
 
! Отговори
Божо Козела преди 7 години
Преди работех в района. Бандата на Божо козела са отговорни за паркирания ЗИЛ на входа на единия паркинг, също Георги Иванчев беше нокаутирал двама полицаи пред оксижен. Митьо очите е известна мутра. Властите се правят че не са знаели нищо. Знаят и най-малките подробности и то много добре. Вкл. Бойко Борисов знае че тва не е било свада а наказателна акция. Борба за територия на която мутрите да оперират. Това е в центъра на слънчака
22
1
 
17
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 7 години
Митьо Очите преди всичко е един мега жесток типаж !
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С две думи язък, че са развалили хубавия бой с пищаци!
20
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
глупости, всичко е заради парко място бе, Боко ви го каза ... обикновено махленско сбиване, какво вдигате толкова пушилка, ще прецакате сезона на Ангелкова
19
0
 
19
 
! Отговори
0_0 преди 7 години
Нема да е лошо да мине от другия край тоя , ясно е , че полицията си получава парите от мутрите , висши полицаи говорят за престъпници как били набрали скорост и колко ги бива в престъпленията , а те са на свобода и се стрелят по улиците , дявола сигурно си е наточил тризъбеца за наш Митьо , ама кво от тва ....толкова са Митьвците , Ботьовците , Бойковците и главните прокурори , че няма надежда без революция ...свободата се печели с кръв , не с чалга и салати.