Свадата в Слънчев бряг - заради 40 млн. лева

Не съм очаквал да има престрелка, проговаря Божо Кузманов
11 юни 2016 11:26, Петя Славова
119
Свадата в Слънчев бряг - заради 40 млн. лева
Божидар Кузманов. Снимка: МВР

Кървавата свада между бандите на Митьо Очите и Божидар Кузманов-Козела е част от постоянната битка за надмощие на пазара на наркотици в Слънчев бряг. Това твърдят пред "Стандарт" източници от бившите силови групировки от курорта.

Според наркоченгета пазарът на наркотици в Слънчев бряг е рекорден въобще за страната през лятото. На месец в курорта се пласират между 18-25 кг кокаин. Сезонът е 4,5 месеца, което прави 100 кила чиста кока. Докато се размесва на грамаж, теглото й скача 4 пъти. А след това грамът се продава по 150 лв. Оборотът от кокаина е за 20 млн. лв., а чистата печалба е 12 млн. лв., изчисляват експертите антимафиоти.

И докато коката е за по-заможните клиенти, то младежта масово допълва алкохолните си турове с амфетамини. На сезон се консумират близо 200 кила амфетамини или 1,2 млн. хапчета. Продават се по 8-10 лв., а оборотът е за 30 млн. лв. Чистата печалба от амфетите е около 20 млн. лв.

"Битката в Слънчев бряг е за едни необлагаеми 50 млн. лв., от които печалбата е към 30 млн. лв.", твърдят запознати.

Друга версия гласи, че стоянки за таксита са запалили гангстерска война в курортния комплекс. Интереси в апетитния бизнес преплетоха соченият за наркобос №1 на Черноморието Димитър Желязков – Митьо Очите и бивш гард на покойния Милчо Бонев – Бай Миле – Божидар Георгиев Кузманов.

Печалбата от тази дейност надхвърляла 10 млн. лева на сезон и всеки мастит бос искал да има участие в нея. Следователно печалбата вече набъбва до 40 милиона лева.„Не познавам лично Димитър Желязков, чел съм за него само в медиите, имахме уговорена среща, за да изясним едно недоразумение, не съм очаквал да има престрелка. Кой иска да стрелят в заведението му?”, разкри пред „24 часа” Кузманов.

В кървавия сблъсък бе убит 46-годишният Александър Ангелов Алексиев, гард на несебърския бос Димитър Желязков – Очите, а самият той е бе прострелян с 5 куршума и трети ден е в крайно критично състояние.
Кузманов и още 7 мъже бяха обявени за издирване ден след стрелбата, часове по-късно всички прецениха, че най-полезният им ход е да се предадат в присъствието на адвокати.

Още по темата

33-годишният Божо за първи път проговаря за събитията, които окървавиха курорта в началото на сезона. Той обяснява, че по документи не е собственик на 4You, но има картбланш да управлява заведението.

Първоначално срещата трябвало да се състои в ранния след обед, но другата страна я отложили на два пъти. В разговорите посредничел Христо Широков, с когото Божидар се познавал. Широков е приятел на Очите, през есента направи пробив в месната власт и стана общински съветник в Поморие.

Съдържателят на 4You отрича, че е имало конфликт за паркоместа, както и че Велислав Попов, бъдещият зет на Желязков, е бит. Според него Велислав го е потърсил и предупредил да не праща клиенти в Татоо студио близо до ресторанта. Заявил, че Митьо така е наредил.

„Не съм отказвал, но след това Велислав се е спречкал с някой, взели са го за наш човек, казах им, че има недоразумение и затова се съгласих да се срещнем. Уговорката беше да разговарям само с Христо, 10 минути преди срещата разбрах, че ще идва и Очите. Но не съм очаквал да нахълтат 30 човека. Митьо влезе и тръгна към местата, където бяхме седнали, крещеше и разхвърляше масите по пътя си. Подадох му ръка, а той ме удари с юмрук по брадата. Паднах и в следващия момент се чуха гърмежи”, разказва Кузманов. Уж трябваше да говорим, а стана Кербала, недоумява той.

Според него иззетото от полицията оръжие – три пистолета, от които един газов, както и мачете, не било единственото.

„Беше страшно, според мен се стреляше и отвън към ресторанта, първо смятахме да избягаме откъм кухнята, но се оказа, че отзад също има от хората на Желязков. Измъкнах се през градината на ресторанта”, разкрива Божидар.

Заедно с Георги Иванчев прекарали нощта в гората, страхували се, че ако ги преследват, лесно ще ги намерят в колата, с която напуснали комплекса.

Все още липсва информация какви действия са предприети в разследването на самото нахлуване на въоръжени и агресивно настроени в ресторант 4You.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Калчо преди 7 години
Навсякъде из родината демонстрират наглостта си такива "красавци"-бизнесмени , с изпъкнала простащина на главите си и не може никой да ги пипне -родната полиция ги пази! Как да искаш да живееш в такава ***!
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КрайПрав си, но по твоите точки 1 и 2 няма да има промяна.
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това на снимкта, какво е? Това ходи по улиците български? Ужас! Планетата на маймуните!
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
predi 30 g. i v tr mafiata bese silna 4istkata stana prosti4ko nasred byal den po ulitsi,hoteli,zavedenia... gi o4isti dirjavata za sedmitsa no v tr nyakoi v dirjavata im sitrudni4iha tolkova a v bg mafiata upravlyava dirjavata ot 1989 g. nasam ( prezident,premier,ministri ... vsi4ki sa samata mafia) nyama kak da o4akvate ne6to ot dirjavata pityat e edin izlizate vsi4ki po ulitsite i vie naroda 4isti po red prezident, premier, ministri ..... drugo spasenie nyama
82
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 7 години
какво чело какво излъчване искърско *** само като го видиш и му даваш 10 г.
81
0
 
14
 
! Отговори
Значи преди 7 години
Общинският съветник Христо Широков урежда среща между две бандитски групировки !?! ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ СЕ СЕТИ ЛИ да се самосезира, или трябва гражданите да го изискат от нея ??!!!
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е верно. Това е битова свада. Очите искал чаша захар от Божо, а той не му дал.
79
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 7 години
Забележете обаче този бизнесмен има няколко кръчми. Вие колко имате? - нула? Е кой сега е номер едно. Кой се е адаптирал по-добре към пазарната икономика и демокрацията. Пеевски пък колко има...
78
0
 
12
 
! Отговори
Край преди 7 години
Иначе Митьо е добре - стабилен е и все така як и опулен. След инцидента обаче ще трябва да пикае клекнал.
77
0
 
18
 
! Отговори
Край преди 7 години
Мигат ли ви по магистралата да бегате у десно нищо че пред вас има колона от коли. Е те такива мъдреци ви мигат. България ще се оправи кога 1. спре мигането по магистралата. 2. колите слезнат от тротоарите. Това ще значи че в страната има ред и законите се спазват.
76
0
 
6
 
! Отговори
Рикиджия преди 7 години
Какъв хубавец само !
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на снимката - Внучето на ов...ца...та Доли!?
74
0
 
1
 
! Отговори
Hamak преди 7 години
Zastrahovatelni zadaljitelni parkomesta v turisticheskoto ministerstvo na rbg....
73
0
 
7
 
! Отговори
Турист Антифашист преди 7 години
Според мен това е ежедневие по морето да се събират на банди .Обаче да се гърмят пред всички е показност и наглост .Отидете където няма хора пък се гърмете на воля .Другият път да знаете далеч от туристите !
72
0
 
11
 
! Отговори
Тиквун преди 7 години
Божооо, казах, че е за парко място свадата. Точка.
71
0
 
2
 
! Отговори
Likili преди 7 години
Sem i bg medii sa mafia.
70
0
 
10
 
! Отговори
777 преди 7 години
ЗА ТИЯ ПАРИ Е ТРЯБВАЛО ДА ОТИДЕ И С БРОНИРАНИ ***
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
da sa razbraame , kakto Bude se kalnese, 4e stava vapros za spor za parking?????kokainovite bosove , nai-veroiatnoi ste poiskat smetka na Borisov zasto e izdal kakvo ozna4ava da se tepat 20-30 iunaka, oble4eni v bronirani jeletki isporesti s govoresto pistovy, kato edin go hvanala olovenata sharka
68
0
 
2
 
! Отговори
Piki преди 7 години
O, samo tolkova li struva edno bitovo parkomiasto v rbg?!:-)
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гл.Редактор да се уволни , стига с теа Престъпници