Цацаров отсече: Стрелба за наркомясто, не за паркомясто!

Чужди туристи свидетелствали, че хората на Митьо Очите са невинни
18 юни 2016 07:30,
77
Цацаров отсече: Стрелба за наркомясто, не за паркомясто!
Снимка: Булфото

Чуха се различни думи за станалото на 8 юни в Слънчев бряг. Според мен причините би трябвало да се търсят в това, че не можем да говорим за спор за паркомясто - пресата въведе сполучливото определение за наркомясто. За нас това е спор за място, под което разбирам спор за територия, източник на доходи от престъпна дейност. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг в Бургас.

Той разигра няколко варианта около причината за инцидента. 

Още по темата

"Как изглеждат нещата, ако това не бе се случвало - спокойно море и спокоен туристически сезон. А ако това е спор за паркомясто - може би по същия начин. А ако е спор за територии? Нещата изглеждат като море, под което има заблатена среда", обобщи Цацаров, цитиран от "24 часа".

Той съобщи, че късно вечерта на 16 юни са били задържани още двама и това са хората, стреляли по Димитър Желязков. (Те са от групата на Божидар Кузманов - Божо Кравата - б.а.)

За опит за убийство на Димитър Желязков е привлечен Георги Иванчев, на 31 г., от Дупница. Той е произвел 3 изстрела в тялото на Желязков - два в гърдите и един в коремната област.

Изстрелите са от "Макаров" с изтрити номера.

Единият от проектилите е заседнал в бронежилетката на Желязков. "По категоричен начин е установено, че с този пистолет е боравил Иванчев", уточни зам. главният прокурор Борислав Сарафов.

Другият задържан е 26-годишният Радослав Веселинов Димитров от Плевен, произвел също 3 изстрела по Желязков.

Димитров и Иванчев са обвиняеми в престъпление по чл. 116 от НК, взета им е мярка задържане под стража за 72 часа.

"Без съмнение по делото се прилагат много усилия, има сериозен разследващ екип по разкриване на всички участници в инцидента", заяви Цацаров. В хода на разследването помощ е оказал и екип от ВКП.

"Не са установени данни за извършено престъпление от хората на Желязков и изстрели от огнестрелни оръжия. Има обективни показания от чуждестранни туристи - скандинавски граждани, така че не можем да се съмняваме в обективността. Няма данни за обръщани маси и хулигански действия от страна на влезлите в заведението хора на Очите - 6-има, включително и самия той", разясни Борислав Сарафов.

"Този човек (Димитър Желязков - б.а.), излязъл от затвора, възстановява цялата си мощ и икономически потенциал под формата на легална търговска дейност.Възстановява и целия си силов потенциал под формата на нелегална дейност, включително и търговска. Това означва, че за периода, в който той е започнал да прави това или по някакъв начин е запазил съществувалото до момента в неразрушен вид, а след това го е доизградил, това не е било дори обект на наблюдение, камо ли обект на някакви мерки, длъжни да предприемат на първо място органите на полицията", заяви Сотир Цацаров.

Той каза още, че няма данни за политически чадър над Димитър Желязков, но не бива да се изключват връзки на отделни представители на МВР и съдебната власт.

В петък окръжният прокурор на Бургас е закрил работното място в РПУ-Слънчев бряг на следователя Иван Христов, срещу когото в момента тече проверка според Цацаров.

"Колегата е преместен в Бургас, но той няколко дни е в болнични. Мерките няма да приключат само с това. Колеги от СГП, които бяха около седмица в Бургас, извършиха действия по разследването, свързани с въпросния следовател, с начина по който той работи, с начина, по който упражнява фактическа търговска дейност, и с начина, по който рефлектира неговото пребиваване на територията на Слънчев бряг върху цялостната работа", заяви Цацаров.

Следователят Иван Христов е с дълъг стаж в системата, работил е по няколко знакови дела, свързани с Митьо Очите. Той бе сред водещите в разследването на атентата срещу Желязков на 9 ноември 2001 г., когато кола бомба уби съпругата на Желязков, брат и техен бодигард. Делото приключи с 4 присъди. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
13
 
! Отговори
Прогледнал преди 7 години
Какво да се прави все не можахме да случим на главен прокурор. Татарчев щеше да докара Огнян Дойнов в чувал, но си пиеше питието с Карамански и си пееха хайдушки песни. Филчев, който отговаряше на телефона си - Тук е плод - зеленчук, или Борис Велчев ,който вечно се хилеше и нямаше време да се обръсне. А за сегашната гуда просто нямам думи. Майка ни жална!
52
0
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Туу бре , да не вземе човек да сбърка една буква и вместо Н каже П и веднага критики по негов адрес! То не значи че щом в Перник дупчат гуми в спор за паркомясто трябва и по морето да е така. Там е нормално 40 човека с пистолети и брадви и Али-Баба Окото с бронежилетка да спорят за територия с размер (колкото там средно статистически има едно паркинг място). Все пък и това може да се счита за преразпределение на територии! Какво знае Цацаров! Той да слуша Бойко! Че аха да изгоним туристите!
51
0
 
7
 
! Отговори
Милиционер преди 7 години
Е, точно за такива "спорещи" и техните адвокати и прокурори трябва да се отвори отново Белене. И да чукат камъни, но с главите си, докато са живи!
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо да му се доповръща на човек - властите открито подкрепят добре познати мафиоти, и отчитат дейност със залавянето на дечурлига с по половин грам трева. Да живее демоКРАДЦИята...
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Образцовия гражданин митко - той е невинен, заедно с приятелите си били тръгнали с брадвите да секат дърва за огрев, когато злите мафиоти го нападнали без причина. Цял светец даже. Нищо чудно че похабиха 60 литра кръв да спасят тоя добре известен апаш, оставен на спокойствие да си върти далаверите от властите.
48
1
 
13
 
! Отговори
Мечо Пух преди 7 години
Разбра ли народе цялата схема.Митьо оцеля и вече е за наркомясто!Вече са виновни по-бедните.Няма обръщане на маси,няма мачете,брадви,бронежилетки.Няма такава прогнила територия като България дори и в Африка.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази стрелба стана като турски сериал
46
1
 
10
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Прощавайте , ама не ВИ ли омръзна това - комунист, та комунист.Комунист-значи престъпник и прочие президентски /на настоящия/ изцепки.ЗАПОМНЕТЕ - / и прочетете и научете/ в самата комунистическа идея няма нищо лошо!! ЛОШИ СА ХОРАТА, КОИТО СЕ СТРЕМЯХА УЖ ДА Я ОСЪЩЕСТВЯТ!!!В България истинските комунисти, честните и почтени трудови хора, повярвали в тази идея,/ и партизани даже/ ги ликвидираха окончателно до 1960 година. Всичкото друго е "бояджии и ***. Техните деца ни управляват сега !!!!
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво общо има следователя с боя за наркомясто,в който стреляли тук -таме на посоки и улучили обекта на следствието му,повереното му дело с папки събран материал,завъртени като на рулетка срещу номер водещ съдия по дело,след като обекта така забогатял като на оферта с промоция за учястие 3 в 1-купуваш пръв получяваш още три нови предложени неща,и парко-нарко-марко дий места и каручка с брадви,тоз обект така бързо забогатял,че на следователя нищо друго не му оставало освен да го описва от далеко.
44
0
 
16
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
Как хората на Очите са невинни? Влизат в неприятелско заведение 30 - 40 човека да помогнат на оборота ли? Трябваше отдавна да са в затвора поне по двадесет години.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към края на мандата си Акулов ще открие още много "истини". Сигурно ще му трябват петилетки за да видим престъпник в затвора.Жалко за нас.
42
0
 
6
 
! Отговори
до 55 преди 7 години
Прав си, аз моите синковци и двамата ги засилих.
41
0
 
22
 
! Отговори
Луда работа. преди 7 години
В статията пише ,че Митьо очите бил невинен...с 30 души с ножове и бухалки ,а той с бронежилетка и бил невинен за случилото се...баси пропадналата държава. Ще направя всичко дъщеря ми да не се връща тук.
40
0
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 7 години
НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ И ТРЯБВАТ 50 ГОДИНИ ЗА ДА СЕ ИЗЧИСТИ ОТ ТАЯ ПРЕСТЪПНА ***. ОСОБЕННО КАТО СЕ ЗНАЕ КАКВА Е ТРОМАВА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА КАКВИ СТОТИЦИ ТОМОВЕ ЩЕ ПОЧНАТ ДА СЕ ТРУПАТ С ПОКАЗАНИЯ, РАЗПИТИ И КОЛКО СЪДИИ, ПРОКУРОРИ, МИНИСТРИ ЩЕ СЕ СМЕНЯТ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД. Е ЗДРАВЕ МУ КАЖИ НА ТОВА. СЛЕД КАТО МАГИСТРАТИ, ПОЛИТИЦИ, ПРЕМИЕРИ ИТ. Н. СА СЕ ПРОДАЛИ НА ТАЯ *** НЯМА КАК ДА СЕ ОСИГУРИ СПОКОЙСТВИЕ НА БЪЛГАРИНА. СПОКОЙСТВИЕ В ДРУГИЯ ЖИВОТ.
39
0
 
7
 
! Отговори
Колумб преди 7 години
Тоя , па откри Америка ! Не парко- , а нарко- ; та това го знае всяко дете !Въпроса е какво ще се направи , за да няма такива огнестрелни упражнения ?!
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Под прикритие в реалния живот... Жалка работа..
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВАЛА, господин Главен Прокурор, ... нека селските мутри за пръв път от 25 години разберат, че има власт.проблема е заровен в полицаи и следователи на местно ниво - постоянен контрол, иначе няма оправяне !
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Капитализъм има - в банкерите е властта, те въздигат мутри, *** и пр.продажни журн.аля и хинтелиг.егнти. Всички тв с многомилионни бюджети и ще видиш героите на новото време - и разбира се истеричен антикомунистически писък. В самия форум на 10 един е на добре платен ***-антикомунист. Бойко е комунист, царят е комунист, Путин е комунист/фашист, комунисти ни управляват и пр.идеологически пръдни. Но ги разбирам тези хорица за истеричната им омраза към комунизма. Той е смъртта за тях.
35
0
 
9
 
! Отговори
бай Гюнтер преди 7 години
Малко понапълнял ми се вижда Сотирчо
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бушоните изгарят за да спасят да не изгори харда ( Боко)