ДАНС, НАП и БАБХ иззеха 30 т месни продукти

На дружеството е наложена пълна данъчна ревизия
24 юни 2016 14:00, Анисия Иванова
11
ДАНС, НАП и БАБХ иззеха 30 т месни продукти
Архив: Булфото

Хиляди килограми месо и колбаси, разопаковани и препакетирани с нов срок на годност, са установени в цех на софийска фирма. Съвместната акция, проведена вчера в София и Пловдив, е осъществена от служители на ГД "Национална полиция“, Национална агенция за приходите и Българската агенция по безопасност на храните, съобщиха от МВР.

В складовете на фирмата са открити общо 30 000 килограма месни продукти. За близо половината от тях (14 тона) няма валидни документи за произход и те ще бъдат иззети и бракувани от БАБХ.

При счетоводната проверка се оказало, че в касата на дружеството липсват близо 1 млн. лева в брой, които би следвало да има налични. Екипите на НАП и полицията са открили документи, които сочат недекларирана търговия с месо с фирми от държави в ЕС.

В скритото счетоводство на фирмата е отразено движението на голямо количество месни продукти, които не са декларирани пред данъчните власти. Фирмените сметки, банковите трезори и наличната стока в складовете са запорирани.

Възложена е пълна данъчна ревизия на дружеството, като ще бъдат изследвани операциите на компанията за последните 5 години. Управителят на дружеството също ще бъде ревизиран като физическо лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Баба ми цяла седмица караха на постно , като най-много зимата стопляха по едно резенче сланинка и лятото режеха по едно колелце шпек. И за събота и неделя(ако идем да ги видим) купувахме някой патешки фенер или малко свински ребра. И не беше от нямане ,а не виждаха смисъл от преяждане. Сега цяла България живее с мисълта че няма за хляб и не спират да набиват.
8
0
 
3
 
! Отговори
Ганчо далаверата преди 7 години
*** е здрав като бик!Всичко яде стига да е на ниска цена.20 годишно месо,фалшиво сирене,кисело мляко с палмово масло,хляб без брашно.
7
0
 
4
 
! Отговори
408 преди 7 години
А бе като стана гъби-гейт преди неколко дена всичкото медии опищехте орталъка, как лошия кауфланд тровел хората, че и в заглавията на статиите беше името на веригата, а сега траете като детеродни органи....
6
0
 
8
 
! Отговори
Altego преди 7 години
Доколкото успях да разбера от статията, става въпрос за цех за пакетиране, а не производствен цех. Т.е. - това е фирма, която има договор, най-вероятно с голяма хранителна верига, да взима старата стока и да я препакетира като годна. Моля, да се публикува КОЯ е хранителната верига, с която са имали договор! Или и тя е на КОЙ и не може...?!
5
0
 
17
 
! Отговори
silver rider преди 7 години
Веднага напишете коя е фирмата и ако трябва да се ликвидира да се направи, докога ще ядем отпадъци и родното производство ще е зависимо от неконтролируем внос.....
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ядем пълни ***,10 години по чужбина,после се прибрах и не ме питай стомаха ми какво прави...*** брат!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не се споменава коя е фирмата ?
2
0
 
11
 
! Отговори
Друг анонимен преди 7 години
Липсвали са 1 милион лева, които е трябвало да бъдат налични за тази "малка" фирма. Интересни са ми представите ти за малка....
1
0
 
16
 
! Отговори
Луцифер преди 7 години
Ще го осъдят и ще ги лежи на Канарите