Убитият в престрелката в София - бивш полицай

Заловиха и втория заподозрян за въоръжения грабеж
Обновена: 28 юни 2016 19:20 | 28 юни 2016 18:32, Красимир Ангелов
55
Убитият в престрелката в София - бивш полицай
Снимка: Булфото

Задържан е вторият заподозрян за въоръжения грабеж в столицата този следобед, съобщиха официално от МВР.

В хода на предприетата полицейска операция на територията на столицата, около 17.00 часа в района на кв. "Разсадника", е задържан 45-годишен мъж - вторият заподозрян в извършване на въоръжен грабеж в обект на бул. "Ломско шосе".

Още по темата
Разследването продължава под ръководството на Софийската градска прокуратура.

Както Dnes.bg съобщи, двама бандити извършиха въоръжен грабеж на бул. "Ломско шосе" в София около 14.30 часа днес.

Полицията обаче пристигнала много бързо на място и започнала преследване. По време на гонката, която стигнала до кв. "Разсадника", единият от обирджиите е стрелял многократно по полицейските служители и е нанесъл материални щети на три полицейски автомобила.

Това е наложило полицаите да произведат изстрели със служебното си оръжие. Мъжът бил прострелян и малко по-късно е починал. На този етап няма официална информация за самоличността му, но по предварителна информация той е съпричастен и към други въоръжени грабежи в София и на територията на страната. bTV съобщи, че името на мъжа е Христо Георгиев.

Премиерът Бойко Борисов съобщи пред родни журналисти в Брюксел, че убитият е бивш полицай, който е замесен и в други въоръжени обири. По думите на министър-председателя полицаите са си свършили работата и са действали в условия на неизбежна самоотбрана.

"Става въпрос за едни криминални типове, които ги наблюдават от няколко седмици", уточни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо полицаите "произвеждат" изстрели при положение, че по улиците е имало граждани???
39
0
 
11
 
! Отговори
Ванга преди 7 години
До Анонимен 42По скоро е обратното.Всички групировки са съзадени и ръководени от ченгета.С благословия отгоре.Тия сигурно просто са решили че могат и сами без благословията. Да, ама не! Примери до сега много.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя направо си е бил внедрен от групировките в полицията. друго не сещам.
37
2
 
8
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Смърт за всички бандити, престъпници, наркомани, пияници, скейтъри, рапъри, ***, мафиоти, играчи и т.н. в България!В това число кардарашите, дилърите, биячите, мма-ците, уличните състезатели и т.н..В момента след завършване на средно образование едно момче няма друг избор какво да стане ако не е от богато семейство!
36
4
 
1
 
! Отговори
MAKEDONO преди 7 години
До Анонимен 39 Radvajte se vie deka ne pretopija Albancite.Vo Makedonija nad 100.000 albanski nevesti imaat veke rodeno nad 200.000 Makedoncinja......
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До MAKEDONO Абе за Българите незнам ама вас шиптърите ви претопиха
34
9
 
2
 
! Отговори
MAKEDONO преди 7 години
Odlicno , mnogu dobro, bravo, taka treba . Prodolzete so ubivanje eden Bolgarin da ne ostane vo taja vasa pomocana zemja..........
33
5
 
14
 
! Отговори
Handel преди 7 години
Абе хора, кога ще се научите да пишете на бг език, а не да се правете на много свръх-образовани. "Произвели изтрели"... това да не са хапчета против запек, че да ги "произвеждат"? Всеки нормален човек ще каже, примерно, "отвърнали на стрелбата"
32
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убитият в престрелката в София - бивш полицай-----------------------------------------------------Поредното доказателство, че у нас разлика в манталитета на полицаи и престъпници няма - просто едните работят за своя сметка, докато другите са и на държавна заплата...
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** С една дума ,,за обосновано предположение ,,по думите на Тиквата и сол -ташакът му Цветанов ,могат за те арестуват ,осъдят ,а тези ги наблюдавали ,знаели и чакали да предприемат действия за да ги арестуват .Излиза ,че ролята на ,,превантивност ,,на МВР ,която е и задължение е умишлено отхвърлена .И се чудим,че МВР изпълнява само ,,констативна ,,дейност на не и основната ,,превантивна ,,Всичко това е признание за контролиране на престъпноста от страна на управляващите. Т. е. -съучастие.
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи бившия краде от крадците които продават откраднатото от народа и плащат на настоящите такса спокоиствие !
29
3
 
20
 
! Отговори
Шерлок преди 7 години
Никои ама Никои не се сеща защо се трепят заради един обир на Заложна къща !?Мислете бе хора какво има в Заложните къщи заложени ценности откраднати от хоратаБитовата престъпност е в апогея си и на полицията не и пука ,че обират народа а се избиват за тези крадци явно им снасят на полицайчетата а те ги закрилят.
28
8
 
29
 
! Отговори
нищо ново преди 7 години
Този бившия дали е взел 20 заплати и сега е бил млад,волен пенсионер с висока пенсия и малко мозък в тъпата полицейска кратуна.Такива са всички ченгета.Тези ,които са го убили ,ако знаеха че е колега нямаше и да го гонят.
27
1
 
15
 
! Отговори
Я преди 7 години
Убитият /покой на душата му/ - бивш.А задържаният? - настоящ ли?
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наблюдавааме ги неколко седмици и тъкмо да ги фанеме те зеха че обраа заложната и ни подпукаа с пистолети си. Ние стреляаме стреляаме и накрая по погрешка го убииме единио!........ Обяснение от другаро пожар у брюкселското зейе!!!!!!!!
25
2
 
19
 
! Отговори
www преди 7 години
До Анонимен 23От Брюкселското мрънкане на Боко ни разбрах две неща:1. Той е знаел, че ще има престрелка.2. Не е искал да ги арестуват, за да може да извършат престъплението и така да ги заковат за пред съда.Това, разбира се, поражда множество въпроси като например как е разбрал за планирания грабеж? Ако е от СРС, то това е достатъчно за пред съда. Ако е знаел, че ще се стрелят, защо стрелбата е допусната първо в бизнес-обект, а след това и на улицата. Май премиерчето пак нещо лъже?
24
2
 
8
 
! Отговори
www преди 7 години
До Анонимен 24Вашите писания са пълни глупости! Не е лежал в затвора, лежал е в ареста, и то за кратко. За по-дълго са останали съучастниците му. Той се е измъкнал, независимо от факта, че е уличен в грабеж, че е оказвал въоръжена съпротива (и тогава пак е стрелял по полицаи, октомври 2013-та), издирван е, заловен е.И пак ще попитам защо не коментирате причината, поради която е напуснал МВР? Извършил ли е престъпна дейност и тогава? Разкрит ли е? Ако да, защо подава оставка, а не е расетуван
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като оберат "обект" на мафията веднага ги хващат, че и ги поубиват.Иначе- "разследване срещу неизвестен извършител"...
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До wwwпълни глупости !тоя вече е лежал в затвора за грабеж ,какво повече искаш ? да лежи за това че са го уволнили от МВР на времето ли ? всъщност излишни приказки -каквото е търсел накрая си го е намерил и точка по въпроса ,а какъв бил ,кога и къде това вече не интересува никой .Явил се е днес при св.Петър и там ще дава отчет вече !!!!!!!!!!
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като са ги гледали, защо не са предотвралити грабежа и последвалото убийство ??