Котка и мишка: Полицаи изловиха пияни шофьори

За час арестуваха двама водачи на една и съща кола
29 юни 2016 21:53, Красимир Ангелов
12
Котка и мишка: Полицаи изловиха пияни шофьори
Снимка: Булфото, архив

Полицаи си играха цяла вечер да ловят пияни шофьори из добричкото село Росица. Общо трима солидно почерпени мъже зад волана бяха установени от полицията само в рамките на 2 часа,  съобщават от Областната дирекция на МВР.

Всичко започнало около 21 часа вчера, когато е получено съобщение за възникнало ПТП в село Росица. Установено е, че водач на лек автомобил "Опел" с варненска регистрация при преминаване покрай паркиран лек автомобил "Шкода" е ударил леко колата и е напускал мястото на произшествието.

От проведеното разследване е установен извършителят на деянието -  56-годишен руски гражданин, постоянно пребиваващ в България. При извършената проверка за употреба на алкохол с дрегер, цифровата индикация отчела наличието на 1,87 промила в издишания от водача въздух.

Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Час по-късно - около 22:00 часа, в село Росица е спрян за проверка лек автомобил "Дайхатсу" с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол е установено наличието на 2,73 промила в издишания от водача въздух.

С полицейска мярка за 24 часа е задържан 42-годишния шофьор.

За шок на униформените само час по-късно в същото село е спрян за повторна проверка същият лек автомобил "Дайхатсу" с добричка регистрация, но с нов шофьор.

При извършената проверка с дрегер, цифровата индикация отчита наличието на 3,6 промила в издишания от водача въздух.

38-годишният водеч също е в ареста за 24 часа. По случая е образувано трето бързо полицейско производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
2
 
! Отговори
Жител на селото преди 7 години
Това ли е проблемът на полицаите - на село карали пияни? Колко произшествия има в селата с пияни водачи - предполагам, че са 0.00001 процент. В Росица имаме средно 1,4 общо петепета (ПТП) на година - от трезви и пияни. Аз като пийна карам по-внимателно от трезвен.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затвор няма да ги спре. Ще ги спре това, което навсякъде по света е доказало, че спира - неизбежност на наказанието за всяко нарушение.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По селата масово така се кара, първо защото са си пияници, второ, понеже знаят, че полиция там няма - това е инцидентен случай. После и без книжка ще карат мъртво пияни. Само затвор временно ще ги спре.
8
0
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Явно във въздуха на селото е имало алкохол ,който е трябвало да бъде измерен .Шофьорите са го вдишали ,което обяснява защо в издишания въздух има алкохол. Иначе са били трезви.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полицаите са си "играли" да ловят пияни шофьори?!? Що за отношение / тон има тази "статия"?!? Никакво уважение към полицаите дори и от автора на публикацията.Дори и когато си вършат работата, полицаите пак не са оценени.
6
1
 
8
 
! Отговори
Мушмурок преди 7 години
Да оставят дамаджаната с ракията в районното и да си одят по къщята да изтрезняват. Полицаите ще и видят дънцето!
5
0
 
20
 
! Отговори
Агент Мики Маус преди 7 години
Държава в която съпрузи на депутати взимат обществени поръчки, в която лекари оперират здрави хора за да източват пари, в която полицията охранява и съдейства на наркопласьори и автокрадци, в която рецидивисти с по 20 присъди крадат и убиват докато са под домашен арест и в която роми пускат бради и се дупят* на килимчета срещу 200лв от Саудитска Арабия (И.Д) ....просто не трябва да съществува! Този път не просто протест който да върне пак "другите" който 3 пъти се показаха като още по нагли..
4
0
 
6
 
! Отговори
Вятърко преди 7 години
На тримцата задържани да им се спретне кьор софра с доволно количество домашен препек в раьонното за да си допият завалиите. Санираха се ...
3
0
 
8
 
! Отговори
gost преди 7 години
Ако минат из кръчмите сигорно бая има с колите си като гледам един днеска на 50 пи две ракии качи се и си тръгна баси докога ще го гледам това пи две ракии и си подкара ако не мисли за себе си то поне за другите
2
0
 
34
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Руснака само с 1,9, а нашите юнаци с 2,7 и 3,6... Ура!
1
0
 
25
 
! Отговори
Нека! преди 7 години
Нека село Росица да бъде за пример на цяла България!Нека славата на село Росица да бъде и да пребъде за стотице векове!Нека село Росица все така да вдъхновява полицаите, журналистите, поетите, физиците и всички останали!Нека!Да пием за благоденствието на село Росица!