Задържаха 15 нелегални мигранти край Царево

Обвинение за каналджийство е повдигнато на 23-годишен от Чирпан
6 авг 2016 12:04, Анисия Иванова
14
Задържаха 15 нелегални мигранти край Царево
Архив: Булфото

15 иракчани, преминали нелегално границата ни, са задържани при проверка на лек автомобил в района на Царево, съобщиха от ОДМВР - Бургас.

Вчера около 20.30 ч. на около 2 км от Царево в посока с. Лозенец (по второкласен път), служители от Районно управление – Царево спрели за проверка лек автомобил със старозагорска регистрация, управляван от 23-годишен мъж от Чирпан.

В купето на колата открили 15 нелегално преминали границата на България, без документи за самоличност, самоопределили се като граждани на Ирак.

Водачът на автомобила, както и петима от нелегално преминалите са отведени и задържани в Районно управление – Царево за срок от едно денонощие.

Останалите 11 души са задържани в ГПУ – Царево за срок от 24 часа. Спрямо българския гражданин е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. Нелегално преминалите ще бъдат настанени в специализиран център.

От ОДМВР - Бургас припомнят, че два дни по-рано бургаските полицейски служители от Второ и Пето Районно управление – Бургас задържаха микробус със софийска регистрация, управляван от 49-годишна жена от Кюстендил, превозващ 32-ма чужди граждани, сред които жени и деца, самоопределили се като граждани на Ирак.

Задържани бяха и двама мъже – на 33 и 38 години, и двамата от Кюстендил, които с леки автомобили, придружавали микробуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Е преди 7 години
А НОЖОВЕ ИМАЛИ ЛИ СА ?????
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А така нелегални емигранти е правилния термин..
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повече такива новини да има..
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът от по- русичките ще да е, щом не му съобщават името.Страх ги е от Бхк..- те.
9
0
 
6
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Веднага да отиват за Германия,баба ви Меркел ще ги посрешне на границата с кексчета и ще се наредят на соцялни помощи.
8
0
 
3
 
! Отговори
xaxa преди 7 години
Kade sa siriiciiiteeee..... Nali uj te bqgat.. A potoka sega irak Iran miran... Smqh za gornite tolkova e vidno
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Софиянците, които си накупуваха вилички и имотчета от Ахтопол надолу скоро ще ги подаряват, но никой няма да ги иска.
6
3
 
3
 
! Отговори
Цв. Цв. преди 7 години
"Задържаха 15 нелегални мигранти край Царево"Мигранти!? Значи може българи да са се опитвали да напуснат милата ни татковина
5
0
 
3
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
Бургазлия за тези които се интересуваш ш къде са не забравяй че сега е месец на отпуските и навярно са по вашето черноморие.Николайкак няма да ни облъчват нали трябва да сезащитава милионния бюджет който се дава на МВР за охрана на ГРАНИЦАТА.Както изглежда нашите граници са взети под Аренда ОТ пОЛЯЦИТЕ.Родното небе се охранява от техните ВВС за сухоземната зелена граница Фронтекс изпраща 6о полски граничари.Отделно съместните патрули с Гръцката полиция по напралението Сф -кУЛАТА.
4
1
 
14
 
! Отговори
Оа преди 7 години
"българския гражданин е образувано бързо полицейско производство за каналджийство"След два дена го пускат и отива да вкарва нова стока о/
3
1
 
20
 
! Отговори
бургазлия преди 7 години
Къде са тези дето ни увещаваха ГРАНИЦАТА така надеждно се охранява че пиле не ще прехвръкне.Оказа се че само прехвърчат но гранични полицаи немогат да открият да се предадат.за не се налага да ги задържат полицаи от ГДНП.
2
1
 
23
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Както е тръгнало ще почнат да извират бежанци и от водоканалната мрежа ! Нали нямаше опасност от нелегални, нали границите се пазят с войска и полиция, нали има ограда за 200 милиона,нали Бъчварова и Главнип непрекъснато ни облъчват с оптимизим а ? И кво праим сега ? Градим халифат ли ?
1
0
 
13
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Този лек автомибил да не е бил бус, случайно?