Хванаха кило златни бижута на Капитан Андреево

Контрабандата е открита в долно бельо: гащи, сутиени, слипове
25 авг 2016 14:22, Анисия Иванова
1
Хванаха кило златни бижута на Капитан Андреево
Част от златото, открито на Капитан Андреево. Снимка: Митниците

Митничари хванаха близо 1 килограм контрабандни златни накити на стойност 55 687 лева на "Капитан Андреево". Ценностите са задържани при шест отделни случая през последните дни, съобщиха от митниците.

При пет от случаите, при личен преглед на три жени и двама мъже, влизащи в страната от Турция, митническите служители са открили в бельото им общо 661,45 грама златни накити.

Двамата мъже от Пловдив са пристигнали на пункта пешком. При проверката униформените открили общо пет пакета, обвити в тиксо, с изделия от жълт метал, укрити в долното им бельо.

Трите жени, две от които български гражданки и една румънка, също са използвали бельото си - гащи и сутиен, за укритие на контрабандно пренасяните златни накити.

Направената експертиза е установила, че и при петте случая бижутата /пръстени, гривни, обици и колиета/ са от 14-каратово злато, а общата им стойност е 39 687 лева.

Шестият от случаите на пресечена контрабанда на ювелирни изделия от злато е разкрит при проверка на "Мерцедес" Е220.

От жабката и подлакътника на задната седалка са извадени гривни и колиета с общо тегло 265 грама, на стойност близо 16 000 лева. Накитите се оказали собственост на пътуващата в автомобила жена на 40 години, която заявила, че ги е купила от Турция за подаръци, по повод предстоящата сватба на сина й.

Откритите контрабандни златни бижута са задържани и ще бъдат отнети в полза на държавата. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Знам едно место дето събира повече от шестотин и шестдесет грама жълт метал.